Anorexie - nepochopitelná choroba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Liz
2064
22.5.15 17:51

Anorexie

Četli jste ten článek? http://www.super.cz/…i-smrti.html

Toto je pro mě nejvíc nepochopitelná choroba. Když ví, že umírá hlady, proč se prostě nenají? Je tu ještě někdo tak nablblej jako já a nechápe to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
22.5.15 18:00

Asi by sis o této chorobě měla něco přečíst. Pak to možná pochopíš ;)

• Citovat
  • Upravit
2105
22.5.15 18:02

V určité fázi té choroby už se nedá normálně začít jíst. Trávicí soustava to už nezvládá. Jinak souhlas s Krasavicí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
22.5.15 18:05

Já viděla někde dokument o té známé modelce z Francie, která nakonec umřela a ta říkala, že už prostě jíst nemůže… Žaludek už jí jídlo nevzal. Okamžitě všechno vyzvracela. Je hrozný kam až jsou schopný některý holky zajít. Je to strašná nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.5.15 18:05

@Liz Anorexie není sranda a fakt to není o tom, že se má najíst. Ono to totiž prostě a jednoduše nejde.
Spíše mě hodně překvapilo ta zmínka o tom, že od ní lékaři dávají ruce pryč. Tedy, docela rozumím tomu, že teď už je těžké s tím něco dělat. Ale proč proboha lékaři něco nedělali v době, kdy měla ještě třeba o 10 kilo více? Ať mi nikdo neříká, že to nikdo neřešil :think:. Myslím si, že v té době by měla ještě dost velkou šanci. Teď už to tak růžově nevidím. Držím palce, ať to zvládne, ale moc tomu nevěřím. A hlavně, i když se z toho teďka nějakým způsobem dostane, tak anorexie je nemoc na celý život.
Fakt netuším, jak se s tímhle kdo popere. Ale toto jsou případy, kdy si říkám, že fakt asi budu spokojenější s pár kily navíc, než řešit kde jaký centimetr a potom dopadnout takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
22.5.15 18:15

Holky četla jsem si o té chorobě a stejně nechápu. U této holky chápu, že jí to žaludek nevezme. Já nerozumim to stádiu, kdy by jim to žaludek ještě bral, oni tvrdí, že jim anorexie ničí život a stejně nejedi. Ne že nechápu ty holky, to chápu, že jsou nemocný, já prostě nechápu tu chorobu jako takovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.5.15 18:15

Je to děsivé. Ale upřímně, vůbec se mi nelíbí to volání o pomoc - volání o peníze. Já chápu sbírky na léčení lidí s nějakým vrozeným onemocněním, ale někdo, kdo si za to de facto může sám? To je jako kdyby těžký kuřák, kterému selhávají játra, začal prosit o peněžitou pomoc na léčbu.
Proč to její muž nechal zajít tak daleko? Jak se mohl koukat, jak se jeho žena pomalu zabíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
22.5.15 18:18

@Etcetera78 A co měl dělat? Přivázat ji k posteli a krmit hadičkou rovnou do žaludku? Léčba anorexie je - pokud vím - na bázi dobrovolnosti. Stejně jako alkoholismus apod. Nepochybuju o tom, že se vyléčit pokoušela už dřív, ale nevyšlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
22.5.15 18:21
@Liz píše: Četli jste ten článek? http://www.super.cz/…i-smrti.htmlToto je pro mě nejvíc nepochopitelná choroba. Když ví, že umírá hlady, proč se prostě nenají? Je tu ještě někdo tak nablblej jako já a nechápe to?

8o :roll: Zřejmě jsi si přečetla pouze článek a nic jiného o tom evidentně nevíš, bohužel jsem měla čest s touto nemocí a dodnes musím bojovat a přemýšlet co a jak a kdy sním… Není to ani z procenta tak jak ty napíšeš, proč se prostě nenají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.5.15 18:22
@Liz píše:
Holky četla jsem si o té chorobě a stejně nechápu. U této holky chápu, že jí to žaludek nevezme. Já nerozumim to stádiu, kdy by jim to žaludek ještě bral, oni tvrdí, že jim anorexie ničí život a stejně nejedi. Ne že nechápu ty holky, to chápu, že jsou nemocný, já prostě nechápu tu chorobu jako takovou.

Ne nadarmo se to jmenuje mentální anorexie. Není to v žaludku, ale hlavě. A tady moje chápání končí a mám to stejně jako ty - pro mě nejméně pochopitelná nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.5.15 18:24

@Aamanda no to já právě nevím, co měl dělat…představuju si, jaké to musí být, žít vedle milované osoby, která se postupně ničí…muset se vzdát práce, abych se o ni mohla starat…jak ta nemoc zničí celou rodinu. A přitom na začátku to byla jen její blbost a vůbec k tomu nemuselo dojít. To mi přijde děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.15 18:25

Já jsem četla kousek knihy o anorektičce, je to opravdu strašné, má takový blok, je to daleko horší než alkáči, protože jíst se musí. ona prostě nemůže, neustále si představuje, jak je tlustá, pořád jí to nutí přepočítátat kalorie, jídlo schovává podobně jako alkáči chlast.ta dotyčná měla v knize výčitky, že snědla jednu tenkou tyčinku. chtěla bych být štíhlá, mám bodovou dietu, jak říká můj, ale za tuto cenu určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
22.5.15 18:28

@Etcetera78 To taky nechápu. Když jsem na tom byla nejhůř (a zdaleka jsem na tom nebyla tak zle), nechtěla jsem nikoho. Nechtěla jsem, aby to kdokoli věděl a prosit o pomoc? To bylo úplně proti mému snažení zvládnout vše sama.

@Liz V 16 jsem to taky nechápala, o rok později jsem v tom lítala. A popravdě - je mi 27 a s jídlem stále bojuji (až chorobné hlídání si jídla, někdy přejídání, výčitky - ale je to lepší a lepší). Až teprve před půl rokem jsem zjistila, čím to všechno je, v čem je prapůvod mé „pašahané psýchy“.

@tterka Proč by to lékaři řešili? Oni ji mohli upozornit, ale pokud ona nechtěla, nenadělá nikdo nic. Možná bych řekla, že v tom trochu bude mít prsty i ten přítel trenér. Znám pár trenérů a pár přítelkyň trenérů. Nekteří jsou fajn, rozumní. Ale jedna slečna, které se daly počítat žebra, se mi rozbrečela, že ten její ji nedovolí sníst ani půl jablka „nad plán“. Pamatuju si, že když jsem se rozhodla bojovat, tak ještě 4 měsíce šla váha dolů, i když jsem jedla třeba 12× denně. Tělo to nebralo, neumělo si získat živiny. Střeva nebudu mít OK už nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.15 19:00
@Liz píše: Četli jste ten článek? http://www.super.cz/…i-smrti.htmlToto je pro mě nejvíc nepochopitelná choroba. Když ví, že umírá hlady, proč se prostě nenají? Je tu ještě někdo tak nablblej jako já a nechápe to?

asi bys mohla aspoň tušit, že je to psychický. nepřeju Ti, si tim projít, kdy víš, že jíst máš, ale prostě to nejde. :nevim: Mám to za sebou a nepřeju to ani největšímu nepříteli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.15 19:03
@Liz píše:

jenže tohle stádium u toho není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast