Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Tak já třeba anorexii chápu, protože jsem jí sama měla. Dokázala jsem za celý den sníst jen jogurt a večer třeba jablko.Pak jsem se nějak rozjedla, jídlo mi zachutnalo a od té doby jím zase moc. A spadla jsem do bulimieA to je podle mě daleko horší než anorexie. Tlustá podle okolí vůbec nejsem, ale já si to o sobě prostě neustále myslím. Ano je to v hlavě. Nejhorší je, že se neumím normálně najíst. Buď nejím vůbec nebo se přejím
![]()
Je pravda, že anorekxie je stejně nevyléčitelná jako alkoholismus? Jakože pouze „abstinuješ“ (nevím, jak se to u anorexie řekne, promiň
), ale ve skutečnosti do toho můžeš kdykoli znovu vlítnout?
@Krasavicaa píše:
Asi by sis o této chorobě měla něco přečíst. Pak to možná pochopíš
přesně
@KPKristy píše:
Je pravda, že anorekxie je stejně nevyléčitelná jako alkoholismus? Jakože pouze „abstinuješ“ (nevím, jak se to u anorexie řekne, promiň), ale ve skutečnosti do toho můžeš kdykoli znovu vlítnout?
Věřím tomu, že to pravda je. Já jsem asi vážně už blbá..Přemýšlím nad tím, že se vrátím k anorexii.To jsem byla aspoň krásně hubená.
![]()
Každý radí, ať se jí 5× denně malé porce, to já všehno vím, ale prostě to neumím a stále se mi to nedaří se naučit ![]()
@KPKristy píše:
Je pravda, že anorekxie je stejně nevyléčitelná jako alkoholismus? Jakože pouze „abstinuješ“ (nevím, jak se to u anorexie řekne, promiň), ale ve skutečnosti do toho můžeš kdykoli znovu vlítnout?
jo, je to na celej život. A stačí strašně málo.. pro mě je třeba krizovka těhotenství a teď, po těhotenství. Zdravě zhubnout
ale mi hodně hlídá chlap.
@Anonymní píše:
Věřím tomu, že to pravda je. Já jsem asi vážně už blbá..Přemýšlím nad tím, že se vrátím k anorexii.To jsem byla aspoň krásně hubená.![]()
Každý radí, ať se jí 5× denně malé porce, to já všehno vím, ale prostě to neumím a stále se mi to nedaří se naučit
nevracej se, nestojí to za to.. ty zdrav. problémy kolem jsou děsný a jsou na celý život (však asi víš).. mi v tomto pomáhá chlap…
@Anonymní píše:
Věřím tomu, že to pravda je. Já jsem asi vážně už blbá..Přemýšlím nad tím, že se vrátím k anorexii.To jsem byla aspoň krásně hubená.![]()
Každý radí, ať se jí 5× denně malé porce, to já všehno vím, ale prostě to neumím a stále se mi to nedaří se naučit
Přemýšlíš nad tím, že se vrátíš k anorexii, že jsi byla aspoň krásně hubená?
Vždyť je šílené, jestli tak vážně uvažuješ. Vrátit se ke smrtelné nemoci? Řešíš to s psychiatrem?
Jinak, kamoška si s tím v mládí taky zahrávala. Měla anorexii, přežila. Odrovnala si záda a klouby, i teď je hubená a prý už se pořádně nikdy nenají. Vůbec to za nějakou vyhublou postavu nestojí, ale mysli neporučíš.
@KPKristy píše:
Je to přesně tak, bohužel. Když jsem hubla naposledy, to jsem měla rok a půl starou holčičku, byla jsem si jistá že už to mám za sebou a jsem už přece rozumná, mám dítě,… Skončilo to 3 dny o hladu
Mám strach hubnout, vždycky přestanu nakonec jíst a za každej den, co nejím, jsem na sebe ještě hrdá
Těžko se to vysvětluje, v té chvíli se můj mozek přepne do nějakého svého režimu a je ze mě úplně jinej člověk, řeším jen hubnutí, nedokážu na nic jinýho myslet, jen o kolik míň budu mít ráno na váze
Je to fakt hnusná psychická nemoc, za kterou si navíc můžu sama. Hold za chyby se platí ![]()
Ahoj holky, článek jsem nečetla, vlastně nic moc o anorexii nevím, jen by mě zajímalo, jestli může mít i jiné příčiny, než to že ty holky na začátku chtějí být hubené, jestli tím řeší primárně vzhled nebo třeba mají i jiné problémy a prostě přestanou jíst?
Já to třeba chápu naprosto přesně, protože v tom zase lítám až po uši a i když chci třeba něco sníst, tak prostě nemůžu. 5 let zpátky jsem jí měla a teď to odstartovala znova úplně nevinná poznámka přítele a nevím, jak z toho. Na jednu stranu bych pomoct chtěla, ale pak jsem zase ráda, že jsem nic moc nesnědla a že zítra ráno budu mít na váze zase o nějaké to číslo míň…těžko se to dá popsat.
@Ivana007 píše:
Ahoj holky, článek jsem nečetla, vlastně nic moc o anorexii nevím, jen by mě zajímalo, jestli může mít i jiné příčiny, než to že ty holky na začátku chtějí být hubené, jestli tím řeší primárně vzhled nebo třeba mají i jiné problémy a prostě přestanou jíst?
Může to mít i jinou příčinu, třeba nějaký problémy, nebo potřeba zaujmout rodiče, atd. Je toho víc, teď si všechno nevybavím. Kdysi jsem četla o holce, která měla potřebu být dokonalá, protože si jí rodiče nevšímali. Zlepšila si prospěch a když měla zásadně samé jedničky, byla už tak posedlá tím, aby byla dokonalá, že se rozhodla k tomu ještě mít dokonalou postavu. Nakonec se dopracovala k mentální anorexii ![]()
@Liz píše: Četli jste ten článek? http://www.super.cz/…i-smrti.htmlToto je pro mě nejvíc nepochopitelná choroba. Když ví, že umírá hlady, proč se prostě nenají? Je tu ještě někdo tak nablblej jako já a nechápe to?
Je to proste nemoc, jak se do toho zacarovaneho kruhu dostane tezko se z nej dostane.
Jen vyjimky se vrati do normalu. To same jsou alkoholici, fetaci, zavislost je i na nadmernem prijmu jidla a taky je to nemoc.
Tuhle pani jsem videla vcera fotka byla na fb, nez onemocnela byla sikovna zenska.
Moje skoro 7leta dcera vazi o kousek vic nez ona, to je strasne.
Kdyz si je nekdo schopny rict, ze se vrati k anorexii, tak mi prijde blbej ne nemocnej. Clovek ze schizofrenii si taky nerekne, ted bych mohl mit zas bludy ty byly zajimavejsi nez bolesti hlavy… jinak chapu ze je to psych. Nemoc.
@celipipka54 píše:
Je to přesně tak, bohužel. Když jsem hubla naposledy, to jsem měla rok a půl starou holčičku, byla jsem si jistá že už to mám za sebou a jsem už přece rozumná, mám dítě,… Skončilo to 3 dny o hladuMám strach hubnout, vždycky přestanu nakonec jíst a za každej den, co nejím, jsem na sebe ještě hrdá
Těžko se to vysvětluje, v té chvíli se můj mozek přepne do nějakého svého režimu a je ze mě úplně jinej člověk, řeším jen hubnutí, nedokážu na nic jinýho myslet, jen o kolik míň budu mít ráno na váze
Je to fakt hnusná psychická nemoc, za kterou si navíc můžu sama. Hold za chyby se platí
Uf ![]()
Fakt nemoc…
Přeju ti, abys to zvládla, vždyť se na to dá umřít!
![]()
Všem, co se s tím potýkáte, přeju, ať to zvládnete!! ![]()
@Liz píše:
Holky četla jsem si o té chorobě a stejně nechápu. U této holky chápu, že jí to žaludek nevezme. Já nerozumim to stádiu, kdy by jim to žaludek ještě bral, oni tvrdí, že jim anorexie ničí život a stejně nejedi. Ne že nechápu ty holky, to chápu, že jsou nemocný, já prostě nechápu tu chorobu jako takovou.
Liz to je asi jako kdyby jsi říkala, že nechápeš, proč má někdo depresi, že třeba ani nemůže vstát z postele, nic ho nebaví atd. - proč prostě normálně nevstane, neuvaří si kafe a nejde třeba k někomu na návštěvu, něco hezkého si nekoupí, nezajde do kina… Protože to prostě nejde. Je to psychická nemoc, v hlavě.
Tak já třeba anorexii chápu, protože jsem jí sama měla. Dokázala jsem za celý den sníst jen jogurt a večer třeba jablko.Pak jsem se nějak rozjedla, jídlo mi zachutnalo a od té doby jím zase moc. A spadla jsem do bulimie
A to je podle mě daleko horší než anorexie. Tlustá podle okolí vůbec nejsem, ale já si to o sobě prostě neustále myslím. Ano je to v hlavě. Nejhorší je, že se neumím normálně najíst. Buď nejím vůbec nebo se přejím