Anorexie a studium nutriční terapie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anorexie a studium nutriční terapie
Dobrý den chtěla bych začít studovat na VOŠ obor nutriční terapeut ale nevim zda je to vhodné vzhledem k tomu že se léčím z anorexie.
Děkuji za nazory a hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Retrogirl píše:
Dobrý den chtěla bych začít studovat na VOŠ obor nutriční terapeut ale nevim zda je to vhodné vzhledem k tomu že se léčím z anorexie.
tak proč ne. Je tam teda i výuka vaření, ale pokud nebudeš chtít ochutnávat, nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Retrogirl píše:
Asi bych se poradila s ošetřujícím lékařem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
To je velmi přínosný příspěvek.
No, anorektička bude taky velice přínosný terapeut.
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
vždyt ona nemusí pracovat v oboru. Dcera taky je terapeut a nedělá to. Taky na to šla hlavně proto, že změnila způsob stravování, nakonec nastoupila a objevilo se jí dost potravinových intolerancí, takže je fajn, že se v tom orientuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně si myslím, že tyhle kombinace jsou běžné.
To je jako když jde člověk co si řeší psychiku studovat psychologii - viděla jsem mnohokrát.
Četla jsem kdysi rozhovor s nutriční sestrou, která byla naopak silně obézní. Říkala, že v drtivé většině případů se při kontaktu s pacientem setkává s pozitivní reakcí, protože asi od ní očekávají empatičtější přístup a méně se s ní stydí řešit problémy s jídlem.
Příspěvek upraven 15.06.22 v 20:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera chodila k nutriční terapeutce, která sama překonala anorexii i bulimii ![]()
- Citovat
- Upravit
Neni to vhodne, opravdu to zvazte, vim, o cem mluvim. Musite si nejdriv vyresit svuj problem, porazit svoji nemoc, jestli tu praci pak chcete delat, bylo by dobre mit zdravy nahled, abyste mohla lidem pomahat. Skola vas problem nevyresi, nenaucite se zdraveji stravovat, budete mit treba ptaxe na oddeleni pro poruchy prijmu potravy a vas se to bude dotykat. Pokud nejste z anorexie venku, je jasny, ze vas obor zajima, to chapu, ale opravdu nedoporucuji, pokid nejste opravdu jiz nejakou dobu vylecena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
Přečti si znovu ten úvodní příspěvek. Psala, že se léčí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Přečti si znovu ten úvodní příspěvek. Psala, že se léčí.
Přest mi to přijde směšné. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alriga píše:
Přest mi to přijde směšné.
Proč směšné? Jakože nemocný člověk nemůže studovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Proč směšné? Jakože nemocný člověk nemůže studovat?
Ovšemže může. Dnes může kdokoli dělat cokoli. A já se tomu směju. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Retrogirl píše:
Ahoj, já bych to zvážila… pokud už máš anorexii pod kontrolou, tak bych do toho možná šla, jinak ne. Já sama měla anorexii 2-krát a pak bulimii a o tomto oboru jsem taky uvažovala. Ale protože jídlo nenávidím, tak se v něm nechci asi moc hrabat. Ale třeba v Anabell mají nutriční terapeutku, která si PPP sama prošla, takže naopak můžeš něco předat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit