Anorexie a studium nutriční terapie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
15.6.22 21:29
@Alriga píše:
No, anorektička bude taky velice přínosný terapeut.

To je jako kdybych chtěla někoho učit lyžovat. Bohužel mám kyčel v háji a tento sport je mi zapovězen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 21:41

Sama mám nutricni vystudovanou na 1.LF UK při výuce PPP kterou přednáší Prof. Papežová a koneckoncu všichni na psychiatrii říkají, ze to není vhodne. Na druhou stranu mám hodne kolegyň z oboru, které si PPP prošly a muze to být přínos! Určitě jestli se někde lecis, tak bych to konzultovala s terapeutem nebo osetrujicim lékařem, protože nezminujes v jaké fázi léčby jsi atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.22 21:55

Jsem nutricni terapeutka a obor je trosku o necem jinem, nez si lidi mysli. Vetsina nutricnich terapeutu pracuje v nemocnicich, domovech pro seniory, rehabilitacnich centrech, laznich a podobne. Casto kombinace prace na stravovacim provoze a pak oddeleni, kde se s klienty resi edukace ohledne diet a konzultace, co jim na tom stravovaku maji pripravit. Nejcasteji je to diabeticka dieta, setrici a ruzne potravinove alergie a intolerance.
Ve tvem pripade bych zvlazila hlavne to, jestli zvladnes jidlo ochutnavat. Bez toho to nepujde. Byt pri priprave. Mluvit o technologickych postupech a potravinach. Cely pracovni den se proste toci okolo jidla.

• Citovat
  • Upravit
65677
15.6.22 21:59
@Anonymní píše:
Jsem nutricni terapeutka a obor je trosku o necem jinem, nez si lidi mysli. Vetsina nutricnich terapeutu pracuje v nemocnicich, domovech pro seniory, rehabilitacnich centrech, laznich a podobne. Casto kombinace prace na stravovacim provoze a pak oddeleni, kde se s klienty resi edukace ohledne diet a konzultace, co jim na tom stravovaku maji pripravit. Nejcasteji je to diabeticka dieta, setrici a ruzne potravinove alergie a intolerance.
Ve tvem pripade bych zvlazila hlavne to, jestli zvladnes jidlo ochutnavat. Bez toho to nepujde. Byt pri priprave. Mluvit o technologickych postupech a potravinach. Cely pracovni den se proste toci okolo jidla.

Tak ochutnavat nemusi, dcera ma celiakii a rozhodně jen tak jidlo neochutnavala. Vubec ne na praxi (nemocnice, domov důchodců) a kdyz nechtěla, tak ani ve škole. Neochutnaval v podstatě nikdo z jejich skupiny. Taky tam meli holcinu s PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 22:49

@vokishka na praxi a ve skole je jedna vec, v praci druha.
V nemocnich je na smene vetsinou vice nutricnich terapeutu, da se mozna domluvit. V DpS, reh. centrech, laznich byva vetsinou jeden a ruci za to, co z kuchyne odchazi.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
15.6.22 23:32

No spíš ne - daleko zdravější je prostě najít cokoliv jiného, než zase jídlo, čemu budeš věnoat pozornost.

Navíc teda je to zrovna obor, kde se holky z PPP celkem významně hromadí a je pak velmi snadné se vykašlat na pokrok v léčbě a zase spadnout do sebenenávisti a ničení se hladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.6.22 05:45
@Anonymní píše:
@vokishka na praxi a ve skole je jedna vec, v praci druha.
V nemocnich je na smene vetsinou vice nutricnich terapeutu, da se mozna domluvit. V DpS, reh. centrech, laznich byva vetsinou jeden a ruci za to, co z kuchyne odchazi.

A jak to delaji prave treba celiaci, tezko ochutnavaji vsechna jidla. Nejsou to kucharky. Dcera byla s beznou nutricni u toho chystani stravy v nemocnici a nikdo tam neochutnaval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.6.22 06:15

Přiznám se, že taky tvé úvahy vůbec nechápu.
První si uspořádej své tělo, svou hlavu, pak raď druhým ohledně jídla. Ať neděláš víc škody, než vznikne užitku. A studovat obor, který pak nebudeš dělat, protože někdo jiný to nedělá?
Jestli se nudíš, tak jde studovat spoustu oborů, které budou ve výsledku k úplnému prdu a zaplácnou tvůj čas. Když něco studuji, tak očekávám, že to bude mít efekt, že se nějak posunu. Logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze