Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na hormony je času dost. Jestli jsi po vysazení antikoncepce, je určitě možné, že se tělo potřebuje nějakou dobu dostávat „zpátky do režimu“. Místo hormonů zkus přírodní Gynex (recenze má suprové, distribuuje se i přes lékárny). Ten už nakopl kde koho. Můžeš to podpořit i inositolem nebo přípravkem, který inositol obsahuje (Nosifol např.). Teprve až když tohle selže a dáš tomu čas, sáhla bych po hormonech. Tvá lékařka asi myslela Clostilbegyt, který obvodní gynekologové rádi dávají až nekontrolovaně. S ním ale opatrně. Nečekej, že ti doktorka nabídne přírodní alternativu, to bývá vzácnost. Takže za mě šetři zdraví a začni s Gynexem, který je opravdu výborný na široké spektrum potíží, včetně anovulace.
@MartinaCV Děkuji za rady. Antikoncepci neberu už víc jak 3 roky ale.
a ptala jsem se doktorky na nějake bylinky či gynex. Řekla mi že je to hloupost. Ale trochu se bojím těch hormonů.
@KatkaKaktuska píše:
@MartinaCV Děkuji za rady. Antikoncepci neberu už víc jak 3 roky ale.a ptala jsem se doktorky na nějake bylinky či gynex. Řekla mi že je to hloupost. Ale trochu se bojím těch hormonů.
Hloupost Gynex určitě není. Co je jisté, tak to, že tvá doktorka má omezené vidění striktně směrem k západní medicíně a zapomíná, že spousta léků, ne-li většina nebo všechny (nejsem farmaceut), se vyrábí z bylin a jiných darů přírody. Říká se tomu nadužívání medicíny. Všichni víme, že i heřmánkový čaj na žaludek pomůže a nemusíme sahat hned po Cholagolu. Např. v centrech asistované reprodukce upozorňují na to, že Gynex by se neměl užívat po dobu stimulace, protože je sám o sobě silný. Zkus - pročti si recenze - a pak se rozhoduj dál. Inositol také velmi pomáhá. Samozřejmě nevíme, co je u tebe za problém, ale začala bych přírodně. Hormony ti neutečou.
Můžeš mít jen rozházené hormony, třeba zvýšeny prolaktin. Taky jsem měla anovulacni cykly. Ať ti udělají hormonální profil. Mě stačilo snížit prolaktin. Tím Teda cesta k dítěti neskončila, ale aspoň už jsem neměla anovulacni cykly
držím palce, a ať jsi brzy 2v1
btw možná zní hormonální léčba děsive, ale neboj se neni.
Taky jsem rok po vysazení antikoncepce neměla ovulaci, potvrzení na folikumetrii, zkoušela jsem různé bylinky a nic, dostala jsem clostil a byla jsem sledována folikumetrii a zase nic, tak se zvýšila dávka a povedlo se a hned jsem otěhotněla. Hormony jsou svinstvo ale pro jednou pomohli.
Zdravím, chtěla bych se zeptat zda někdo z Vás podstoupil hormonální léčbu. Doktorka mi řekla že nemám ovulaci a tím pádem nemohu otěhotnět. Řekla že pokud budu chtít mimi tak nejspíše jedině s hormonální léčbou. S přítelem jsme spolu už pár let a chtěli by jsme mimčo. Necháváme tomu volný průběh, ale přemýšlím že bych to hormonální léčbu podstoupila. Co myslíte Vy? Šli by jste do toho? Anovulace je nejspíše z toho že jsem přestala brát antikoncepci a tělo od té doby má problémy s menstruací. Dostala jsem to třeba až po 3 měsících. Předem děkuji za odpovědi. A přeji hezký večer