Antibiotika a kultura

15
5.8.21 20:34

Antibiotika a kultura

Dobrý den, beru 4 den antibiotika a již nemám žádné příznaky, měl jsem angínu, bohužel jsem antibiotika nasadil až po týdnu bolesti takže jsem už 14 dní doma úplně mimo lidi a to jako 17 letý kluk hrozně špatně nesu, vzhledem k tomu že kamarádi za mnou ani nedojeli a já je nechtěl nakazit, myslíte že si nijak neublížím a ani někomu jinému když si zítra půjdu na zábavu do vedlejší dědiny jen tak pobavit s přáteli bez alkoholu a všeho dalšího co oslabuje tělo. Předem moc děkuji za odpověď moc se v tom nevyznám a nerad bych něco pokazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21645
5.8.21 20:42

Dober antibiotika a buď do té doby doma a v klidu. Jinak se ti může angina zase vrátit. A to nemáš doma rodiče, abys to probral s nimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.8.21 20:52

@nozu Díky moc za info, s tátou nemám dobrý vztah a máma teď není doma pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.8.21 21:06

Jestli je ti dobre, urcite bych na chvili sla ven, ale na zabavu fakt ne.
Jen neco nenarocneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
5.8.21 21:08
@Lucie_Sx píše:
Jestli je ti dobre, urcite bych na chvili sla ven, ale na zabavu fakt ne.
Jen neco nenarocneho.

ani ven ne. Dcera si šla jen pro ukoly do vedlejší ulice a doktorka byla pěkně naštvaná. Protože při antibiotikách je oslabená imunita a může chytnout něco dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
5.8.21 21:50

@Petr156 Tak to chápu. Hele zkus to fakt vydržet. Organismus je při nemoci a braní antibiotik fakt oslabený. Pořádně to vylež, ať se ti nemoc nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.8.21 21:58
@vokishka píše:
ani ven ne. Dcera si šla jen pro ukoly do vedlejší ulice a doktorka byla pěkně naštvaná. Protože při antibiotikách je oslabená imunita a může chytnout něco dalšího.

Kdyz mas atb na mocak, taky chodis ven.
Nehrotim to. Jit se projit na cerstvy vzduch muze jen pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
5.8.21 22:09
@Lucie_Sx píše:

Jenomze on ma anginu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35974
5.8.21 22:16

S anginou a atb bych to fakt neriskovala. Navíc to známe, půjdu na zábavu „jen pokecat“ Tomu sám nevěříš, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
5.8.21 22:24

Počkej, až je dobereš. S kamarády si zavolej nebo napiš. Zkoukni nějaký seriál nebo přečti knížku, ať se nenudíš. Vím, že je to těžké, ale čím víc teď budeš v klidu, tím dřív budeš v pořádku bez rizika návratu nemoci.

Pro ilustraci: měla jsem jednou ošklivý zánět průdušek. Léky jsem brala, ale moc neodpočívala, myslela jsem, že nemůžu - práce a rodina na prvním místě… Brala jsem snad pět různých léků a stejně jsem se toho pořád nemohla zbavit, bylo to už přes měsíc, až jsem skončila na plicním.
Co mi tam řekl doktor? Nevyležela jste to…
Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.8.21 22:29
@vokishka píše:
Jenomze on ma anginu.

Skoro bych se pidila, jestli to byla fakt angina, kdyz uz je mu tak zazracne dobre.

Ja s vylezenim uplne souhlasim, pokud by se neco lamalo pres koleno.
Ale pokud je cloveku tak moc dobre, ze by sel na zabavu, tak mu prochazka urcite neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
5.8.21 22:30
@Lucie_Sx píše:
Skoro bych se pidila, jestli to byla fakt angina, kdyz uz je mu tak zazracne dobre.Ja s vylezenim uplne souhlasim, pokud by se neco lamalo pres koleno.
Ale pokud je cloveku tak moc dobre, ze by sel na zabavu, tak mu prochazka urcite neublizi.

On nechce na nejakou lehkou prochazku po okoli, ale do hospody. Jednak tam bude plno lidi, takze i bacilu, navic uz vidim, jak tam jen tak v klidu sedi, pri sodovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.8.21 22:35
@vokishka píše:
On nechce na nejakou lehkou prochazku po okoli, ale do hospody. Jednak tam bude plno lidi, takze i bacilu, navic uz vidim, jak tam jen tak v klidu sedi, pri sodovce.

Vzdyt ja psala, ze bych ven sla, ale na zabavu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.8.21 23:09

Tak jo díky moc za rady, omlouvám se za vcelku otravnou otázku, ale jak jsem již psal nemám se koho moc zeptat. O tomhle toho moc nevím protože nemocný nebyvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
6.8.21 05:25
@Lucie_Sx píše:

Když mám antibiotika na močál, tak jsem doma, dokud je nedoberu. Tady si každá trajdá venku a každou chvíli tu je diskuse, jak vyléčit opakující se či chronický zánět. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí