Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A jak dlouho jsi po té plastice? To tě zrovna pustili, ne? Jak chodíš na rehabilitace? Můj manžel se za tři dny o berlích pohyboval bez větších problémů po baráku. Moje ségra mi po týdnu a půl po plastice vazů byla na svatbě
. Jestli jsi sotva vylezla z nemocnice, nemáš bolení v krku po trubce? Nicméně když bereš analgetika po operaci, tak by tě moc v krku bolet nemělo. Horečku máš? Koneckonců, jestli to je angína, tak ta je většinou stejně virového původu, tak to asi vydržet a vyrazit až kdyby se to nelepšilo, i s tou nohou to bude za chvíli lepší. Každopádně shánět si pokoutně ATB na internetu, no comment.
@maja45 píše:
Klacid není na anginu
v době výpadku penicilinu se dá na angínu použít.
Angínu od mimina? A to mimino bylo u doktorky s kým, že má angínu? Angína je u mimina spíše vzácnost nežli něco běžného. Já moc nechci věřit tomu, že má anginu.
Asi jste po operaci oslabená a chytla jste virózu. U ní krk bolí, může být teplota a dokonce i čepy na mandlích. me doktorka poslala recept na ATB i jako zastupující po telefonu.ale měla jsem zánět prsu při kojení, kde jsou příznaky jasně dané, byla jsem kvůli horečce ko kamkoliv jít a manžel neridi. Zavolejte doktorce a vysvětlete ji situaci. Nebo ať vás chlap odveze.
ATB se předepisují přesně tolik, aby je nemocný vybral(mimo profilaxe rizikových pacientů, tam je možné mít pár tablet pro příště, třeba u plánovaných zubních výkonů).
Navíc toto je ATB druhé volby a drahé, těžko bude mít někdo v zásobě.
Někdo zakladatelku bude muset na tu pohotovost dovézt. Je to nezákonné a i kdybych ATB navíc doma měla, nedám ani neprodám, protože nikdy nevím, jak můžu člověku uškodit.
@Kolicek95 píše:
Tak jednak toto není legální, jednak klacid na angínu není vůbec indikovaný.
Teď ano, když není PNC.
@MonikaMull
Zavolala bych zástupu, ze je tato situace, řekla bych diagnózu do telefonu, ze to vypadá na anginu a recept Vám zašle na telefonní číslo a někdo vám to vyzvedne z rodiny, stačí erecept preposlat
@Kristy9413 píše:
@MonikaMull
Zavolala bych zástupu, ze je tato situace, řekla bych diagnózu do telefonu, ze to vypadá na anginu a recept Vám zašle na telefonní číslo a někdo vám to vyzvedne z rodiny, stačí erecept preposlat
Za rok už se to asi nějak vyřešilo.
Pokud nemas alergii na penicilin tak se dava klacid a jina antibiotika.