Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U takhle malých dětí je právě problém s tím, že neumí smrkat a pořádně vykašlat a může se jim to usadit na průduškách. Pak už je to jen krůček k zápalu plic. Neříkala doktorka při poslechu, že tam něco slyší? Klacid naše děti měly většinou právě kvůli zánětu průdušek.
Sice byla dcera mladší, ale pouhe 3 dny trvalo než z rýmy byl zápal plic… Taky měla pak antibiotika „pro jistotu“… Děti neumí smrkat ani pořádně kaslat a vše jim padá na ty prudusky ![]()
@Staworowski pořádně odsavejte, klidně každou hodinu. ATB bych taky asi nedávala ![]()
@bjitka123 píše:
U takhle malých dětí je právě problém s tím, že neumí smrkat a pořádně vykašlat a může se jim to usadit na průduškách. Pak už je to jen krůček k zápalu plic. Neříkala doktorka při poslechu, že tam něco slyší? Klacid naše děti měly většinou právě kvůli zánětu průdušek.
Ne právě že poslechove byl v pořádku. Jen že v krku má lehký povlak. Sama řekla že to vidí na virozu......prave že starší syn má hrozný kašel tak asi proto ta „pojistka“
@Pidulka1991 píše:
Sice byla dcera mladší, ale pouhe 3 dny trvalo než z rýmy byl zápal plic… Taky měla pak antibiotika „pro jistotu“… Děti neumí smrkat ani pořádně kaslat a vše jim padá na ty prudusky
Ano tak to bylo myšleno. Včera jsem si říkala že mu to dávat nebudu, ale teď večer se mu ten kašel zhoršil tak mám strach ať se to právě nezvrhne ![]()
Já bych je dala, taky jsem s pětiměsíční a tříletým šla před Vánoci k MUDR s kašlem a rýmou, antibiotika dostali oba, malá mi i po týdnu na ATB skončila na rentgenu aby se potvrdilo jestli je ten hvízdot od hojení nebo bude hůř, naštěstí to zápal plic nebyl, ale antibiotika oba brali ještě dalších 5 dní a teprve před týdnem se dali oba dokupy natolik aby vydrželi noc bez odsávání hlenů a zvracení kvůli zadní rýmě.
Moje Malá 5mesicu má zánět prudusek, kašlala od soboty v pondělí jsme sly k dr. ta ji poslechla a trošku se zhrozil ve čtvrtek jdeme na kontrolu tak snad To bude lepší.Dostala Cefzil, a doufám že z toho nebude zápal plic. ![]()
@Heivka píše:
Já bych je dala, taky jsem s pětiměsíční a tříletým šla před Vánoci k MUDR s kašlem a rýmou, antibiotika dostali oba, malá mi i po týdnu na ATB skončila na rentgenu aby se potvrdilo jestli je ten hvízdot od hojení nebo bude hůř, naštěstí to zápal plic nebyl, ale antibiotika oba brali ještě dalších 5 dní a teprve před týdnem se dali oba dokupy natolik aby vydrželi noc bez odsávání hlenů a zvracení kvůli zadní rýmě.
Ach jo, mě začal taky právě zvracet z toho kašle. Asi bude fakt jistější je tedy dát, ať se to nezhorsi ![]()
@Kikulele píše:
Moje Malá 5mesicu má zánět prudusek, kašlala od soboty v pondělí jsme sly k dr. ta ji poslechla a trošku se zhrozil ve čtvrtek jdeme na kontrolu tak snad To bude lepší.Dostala Cefzil, a doufám že z toho nebude zápal plic.
Včera u dr byl poslechove v pořádku. Ale teď kašle víc. Jak to tady čtu, bude asi menší zlo ty atb nasadit.
@Staworowski já bych je raději dala,ale rozhodnout se musíš sama. Přeji ať je malému brzo lépe. ![]()
Jestli má druhé dítě ATB na kašel, tak je pravděpodobné, že to malý taky chytne. A je potřeba počítat s tím, že ATB plně zaberou až po jednom až dvou dnech a za tu dobu už to může na těch průduškách mít, i když byl předtím čistý. Nase děti na to hodně trpí, takže vím, o čem píšu. Já bych doktorce věřila a nasadila bych.
Já tedy naši pediatričce věřím. Jinak bych k ní nechodila
Nejsem doktor abych se odvážila zpochybnit jeho rozhodnutí. Pokud napíše doktor antb, budu dávat antb. ![]()
@Chulimanga píše:
Já tedy naši pediatričce věřím. Jinak bych k ní nechodilaNejsem doktor abych se odvážila zpochybnit jeho rozhodnutí. Pokud napíše doktor antb, budu dávat antb.
Jj s tím souhlasím. Pokud by řekla má to a to a musí mít atb tak je dám a nic neřeším. Ale ona řekla že jde jen o virozu a pro jistotu nám dá atb. A já se jim obecně vyhýbám a sama bych si je pro viroze určitě nevzala. Tak proto ty úvahy a váhání zda nasadit...... Ale podle toho co tu píšete, nebudu riskovat a dám mu je.