Antibiotika v kombinaci s alkoholem

Anonymní
28.7.23 15:11

Antibiotika v kombinaci s alkoholem

Dobrý den, asi před rokem a půl jsem měla antibiotika, když jsem se léčila s angínou. V tu dobu jsem byla nezodpovědná a hodně hloupá. V kombinaci s antibiotiky jsem měla i alkohol. V tu dobu jsem žádné vedlejší příznaky neměla. Chci se zeptat jestli nevíte, jestli se to na mě mohlo nějakým způsobem špatně podepsat nebo jestli bych z toho mohla mít nějaké problémy?
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
28.7.23 15:35

Nebudu se v tom nějak šťourat a být sarkastická, takže napíšu jen, NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.7.23 15:41

Jediny co ti mohlo v tehle kombinaci zustat za nasledek, je nejake poskozeni jater.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 15:57

Dobře, děkuji. Ano jaterní testy mi vycházely vyšší než je standart. Žádné jiné následky nehrozí?

• Citovat
  • Upravit
3550
28.7.23 17:04
@Anonymní píše:
Dobře, děkuji. Ano jaterní testy mi vycházely vyšší než je standart. Žádné jiné následky nehrozí?

Následky po roce a půl? To asi těžko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9756
28.7.23 17:07
@Anonymní píše:

A nebylo to třeba tím, že to nebyla angína, ale infekční mononukleóza?

Jinak alkohol a ATB nejsou toxickou kombinací, že by např. člověk s ATB se nemohl napít při oslavách něčích narozenin. Ideálně alkohol vůbec nepít, ať už člověk užívá ATB, nebo neužívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 17:44

@Doctus byla to určitě angína. Takže tím chcete říct, že by se to nemělo dělat? Ale že z toho asi žádné problémy nebudou? Takže ta kombinace tolik nevadí.
Děkuji za odpověď…fakt mám obavy 😅

• Citovat
  • Upravit
9756
28.7.23 21:04

Když si při podávání ATB dáte 1 pivo / sklenku vína / panáka tvrdého, tak se svět nezhroutí do černé díry. Nemělo by se to dělat. Ale aby člověk trnul hrůzou, co se stane… to skutečně netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 21:40

@Doctus Dobře. Měla jsem toho trochu víc. Proto to hlavně řeším. Teďka zpětně se za to proklínám. 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
9756
28.7.23 21:49

Stane se, pokud jste neměla akutní selhání jater (což jste dle popisu neměla), tak je to v pohodě. Zvýšené jaterní testy má leckdo, někdy stačí i steatóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.23 22:14

@Doctus Dobře, děkuji moc. A nevíte jestli by to mohlo způsobit i jiné problémy než jen u jater?
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
7188
28.7.23 22:20

No, já jsem měla jednou v telecích létech po dobrání antibiotik a dobrým mejdanu parádní zánět ledvin. Jestli to zapříčinily antibiotika nevím, ale projevilo se to tak za tři, čtyři dny. Od tý doby na atb nepiju. Znova se mi to nechce riskovat. Nemyslím že by tě to nějak poškodilo trvale, kór pokud teď nemáš žádný další příznaky nebo tě něco netrápí. Taky jsem kdysi dávno neřešila, že bych při léčbě pít neměla, a jaterní testy mám v poho. Teď mám zrovna taky Augmentin a sosám vodu. Nedá se svítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.23 21:03

@Azeretereza Dobře, děkuji. Tak hlavně, že teď je vše v pohodě. Žádné příznaky nemám, ale i tak jsem se radši chtěla zeptat. Taky už bych to nikdy neudělala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex