Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já brala v těhu Mirzaten ![]()
Na mimi to žádný vliv nemělo a do dneška nemá
hezky zobej,poraď se s psychiatrem.Lepší než aby se tvé stavy zhoršovaly a ty se pak v těhu cítila špatně ![]()
Já brala Citalec taky, ale s těhotenstvím jsem ho vysadila - nechtěla jsem ho brát já sama…Bála jsem se depresí, ale kupodivu se psychika v těhotenství srovnala.Nevím, jaký bereš - kolik mg?
Nicméně tě nechci odrazovat od jeho braní, protože každý jsme jiný, a pokud by ti měla psychika bez léků haprovat, je lepší je brát
![]()
ad snažení - nám se to povedlo hned poprvé, takže myslím, že AD na to vliv nemají ![]()
Já brala citalec, ale před těhu už jen symbolickou dávku. Jakmile jsem otěhotněla, řešila jsem to s doktorkou a ta mi řekla, že nikdo neví, protože na těhotných se samozřejmě léky netestují. A že je to na mně, zda vysadím nebo ne
Takže pokud bys vysadila a byla na tom psychicky špatně, začni brát. Pokud by to šlo bez léků, bude to asi lepší ![]()
chuanitka píše:
Já brala citalec, ale před těhu už jen symbolickou dávku. Jakmile jsem otěhotněla, řešila jsem to s doktorkou a ta mi řekla, že nikdo neví, protože na těhotných se samozřejmě léky netestují. A že je to na mně, zda vysadím nebo neTakže pokud bys vysadila a byla na tom psychicky špatně, začni brát. Pokud by to šlo bez léků, bude to asi lepší
Tak tak, já teda nic nikdy nebrala, takže nevím, jak moc ty stavy jsou hrozné, ale zkusila bych v těhu vysadit, třeba se ti to jako těhuli zlepší, budeš mít jiné myšlenky, jestli radši modrý nebo béžový kočár a po prášcích třeba ani nevzdechneš.
zuzouš píše:chuanitka píše:Tak tak, já teda nic nikdy nebrala, takže nevím, jak moc ty stavy jsou hrozné, ale zkusila bych v těhu vysadit, třeba se ti to jako těhuli zlepší, budeš mít jiné myšlenky, jestli radši modrý nebo béžový kočár a po prášcích třeba ani nevzdechneš.
Já brala citalec, ale před těhu už jen symbolickou dávku. Jakmile jsem otěhotněla, řešila jsem to s doktorkou a ta mi řekla, že nikdo neví, protože na těhotných se samozřejmě léky netestují. A že je to na mně, zda vysadím nebo neTakže pokud bys vysadila a byla na tom psychicky špatně, začni brát. Pokud by to šlo bez léků, bude to asi lepší
Noo, Zuzous, zase tak jednoduchy to neni, kdyz mas ty stavy blbe, tak nejaky modry nebo cerveny kocar ti fakt nepomuze ![]()
Souhlasim s Chuanitkou v tom, ze jak mi rikala Dr., na tehotnych studie neprovadeji, takze v podstate nikdo nevi, jak to bude pusobit..
V porodnici se mnou byla holka, ktera je brala pred i behem tehotenstvi a po porodu kojila a rikali ji, ze se teda ma jeste s psychiatrem poradit, ale ze by je nevysazovali, kdyz na ne mimi bylo zvykle uz v brise..
Ja brala Citalec ten nejslabsi 1× denne plus prvni mesic Neurol nez AD zaberou, nakonec jsem teda vysadila cca pul roku pred otehotnenim (Neurol teda hned po tom mesici, to je sracka), ale jen proto, ze se mi stav zlepsil. Kdybych na tom byla jako na zacatku, tak je nevysadim..
V prvnim tehotenstvi se mi vse paradoxne zlepsilo, bylo to super, asi hormony
v tom druhem uz jsem na tom byla tak jako tradicne, ale porad jsem bez leku..
Zalezi na tobe, jak na tom jsi a jak se citis a jestli vnitrne chces ty leky vysadit a vis, ze to zvladnes i bez nich..
Protoze uprimne, nejake hrozne stavy uzkosti nebo deprese nebo co te vlastne trapi a s nima spojene treba i fyzicke projevy jsou v tehotenstvi podle me hodne blby ![]()
Drzim palce!!
zdravím všechny … chci se zeptat, jestli některá máte zkušenost s užíváním antidepresiv před a v těhotenství. Já už půl roku užílám Citalec ( doktorka mi tvrdila, že je to jedinné antidepresivumpro těhotné). Brala jsem chvilku i Neurol, ale od doby, co se snažíme, ho nejím … teď se snažíme a snažíme a pořád nic, což mi na klidu taky nepřidá. Myslíte, že je dobré pokračovat v úžívání i v těhotenství? Nemá to nějaký vliv na mimi?