Antidepresiva a těhotenství – jaké máte zkušenosti?

216
10.9.25 17:23

Antidepresiva a těhotenstvíí

Hezky den, beru Asentru 50 od 1.8.25 a zlepseni zadne takze jsme s psychiatrem zvedli davku na 100, ptala jsem se zda muzu otehotnet a pote kojit a vse mi schvalil. Je tu nekdo kdo bere antidepresiva a otehotnel a vse bylo v poradku i miminko i vase psychika?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3134
10.9.25 18:02

Ahoj, brala jsem Mirtazapin 30mg během všech těhotenství, u prvního a druhého jsem po porodu na čas vysadila na radu neonatoložky, největší chyba v životě, protože nastal sešup mého psychického stavu jako na toboganu smrti. Třetí dítě jsem s antidepresivem i kojila, protože jsem si sama zjišťovala, jestli a jak moc přechází do mléka (prakticky vůbec ten lék). Takže pokud ti lékař posvětil, že s Asentrou můžeš otěhotnět, porodit i kojit, bez obav mu věř. Mé děti jsou všechny tři úplně zdravé a živé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 21:58

Ahoj, já šla k psychiatrovi právě kvůli tomu, že chci otěhotnět a beru AD, které se v těhu nemají brát. Napsal mi Mirtazapin, tak uvidím, jak ho budu snášet. Může se i prý při kojení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 22:16
@teroonka píše: Více

Proboha co to bylo za krávu?!! 8o 8o 8o
Každý, kdo se v tom aspoň trochu vyzná ví, do jakého stavu se i v běžné situaci člověk po vysazení může dostat, natož takto. Vážně výborný nápad vysazovat v období šestinedělí 8o
Jen tiše zírám :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 22:18
@Anonymní píše: Více

Kojící fanatismus… kojit a kojit za každou cenu, nezáleží, že matka má deprese, psychicky trpí a v období šestinedělí je i ve standardní situaci oslabená… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
216
11.9.25 03:08

A uz jsi tehotna? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
11.9.25 05:54

Svědčí to pouze o tom, že i lékař z jiného oboru a chránící jiný zájem (v tomhle případě dítě) se může fatálně mýlit. Ona o mém zdravotním stavu nevěděla vůbec nic, pouze mi nařídila lék vysadit. No a šestinedělí k tomu - další báječná kapitola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 09:27
@teroonka píše: Více

No spíše právě proto, že to byla lékařka z jiného oboru, její názor není příliš relevantní. Neonatolog ví prd o psychiatrické medikaci, spíš si říkám, kde vzala tu drzost zasahovat do práce jiného (v této oblasti kompetentního) kolegy. To je stejně absurdní, jak kdyby se psychiatr fušoval do řemesla chirurgům :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová