Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, maminky. Ráda bych se zeptala, zda-li jste měly takové zkušenosti se svým dítkem a popřípadě, jak jste to řešily.
Syn, momentálně, 2 roky a 6 měsíců, když se dívá na něco, co se mu líbí, kroutí ručičkama a propíná u toho nohy. Když sedí, tak jen ručičky, někdy otevře pusinku, když stojí, někdy si stoupá na špičky, jako by celé tělíčko bylo pod nějakým tlakem.
Kroutil ručičkama už nevím od kolika měsíců, ale je to dlouho. Posílala jsem několikrát doktorce videa, vždy mi bylo řečeno, že je to normálná jeho věku a že se nemám bát. Dotazníkem na autismus jsme prošli, ale samozřejmě se neubráním myšlence, že tohle není zase až tak normální, jak paní doktorka říká, nikdy jsem to žádné jiné dítě na hřišti dělat neviděla. Mám i videa, pokud by některá maminka například prožívala či prožila to samé, abych věděla, s čím se potýkám a popřípadě zahájila řešení včas.
Děkuji
Ja take dite nevidela a mozna bych se objednala na neurologii na vysetreni.
Divim se doktorce, ze vas tam neposlala.
@Misha333 píše: Více
Ahoj,
může to být i dozrávání nervového systému - při vzrušení k tomuto dochází. Brácha to měl docela dlouho, asi do 10let a v tomto směru byl naprosto zdravý.
Nicméně ano, taky mi hned vyskočil autismus a PAS, kde ty špičky jsou pro ně typické.
Můžeš požádat lékařku o žádanku na dětskou neurologii a zkusit pro jistotu vyšetření i tam.