Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den. Prosím je tu někdo kdo bere antidepresiva a reálně mu to pomohlo překonat různé strachy, černé scénáře v hlavě, uklidnit se, lépe spát, vse tak nehrotit a psychicky se srovnat? Děkuji moc
Ano, AD jsem brala 1.5 roku. Pri akutni uzkostne poruse s panickymi atakami mi umoznily zacit znovu spat, uklidnit se..a daly mi cas udelat v zivote zmeny, ktere po mne telo chtelo.
Ake zbytek jsem si musela odmakat uz ja ![]()
Ahoj, mě ad na úzkosti pomohly, beru pořád Zoloft. V prvotní fázi jsem k němu měla i Neurol.
Ahoj, AD mi pomohly za půl roku + docházení k psycholozce a makani na sobě. Měla jsem stejne příznaky jako ty ![]()
@Enna123 píše: Více
Ano. Beru AD přesně na problémy o kterých píšeš a velmi mi pomohly. Dřív jsem trpěl každý den úzkostmi, zbytečnými strachy o kterých jsem věděl že se nestanou, přesto jsem na ně reagoval tak, jako že se stane to nejhorší. V hlavě černé scénáře. Od té doby co beru AD zažiji pouze jednou za 2 až 3 týdny nějaký propad, který je do druhého/třetího dne pryč. Ostatní dny mám čistou hlavu bez černých scénářů a vše je v pohodě. Bohužel když propad přijde, bývá silný. Tomu ale úplně zabránit zatím nedokáži. V každém případě za mě jsou AD velký pomocník. Tím čím jsem trpěl denně, teď trpím jen jednou za čas a na „chvilku“.
Ahoj, brala jsem je opakovaně a vždy mi pomohly. Teď mám vysazeno více jak půl roku a začínají se ni rozjíždět opět hrozné úzkosti
takhle jsem to měla již několikrát a přijde mi, že bez AD asi nejsem schopná už fungovat.
Je zde někdo, kdo to má podobně?
@Anonymní píše: Více
Jsem 8 měsíců po vysazení AD Zoloft, který jsem brala 2 a půl roku a opět se mi rozjíždějí úzkosti a strachy. Nejhorší je, že teď je to jiné a vypadá to i na obsedantně kompulzivní poruchu a vtíravé myšlenky. Už jsem objednaná na psychiatrii a tuším, že mi znovu nasadí AD, ale z toho už mám taky strach, protože první měsíc nasazování jsem myslela že nedám, to bylo peklo.
Je to vždy při každém nasazení AD ze začátku tak hrozné?
@Anonymní píše: Více
Ano já, brala jsem 3 roky Zoloft. Nyní jsem 9 měsíců po vysazení a úzkosti jsou zpět. Mám začít znovu užívat Zoloft, ale dost se bojím, protože předtím jsem měla první měsíc hrozné vedlejší účinky. Mohu se zeptat, jestli jste měla vždy stejná AD a jestli jsou pokaždé ze začátku užívání ty vedlejší účinky takové? Také se prý někdy stane, že ty samá AD už podruhé nezaberou.