Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, nedělala bych to. Proč ti doktorka nedala něco jiného? Je přece tolik produktů…a ještě ti říct, ať to nějak vykoumáš - no, to je přístup teda
Mně tedy špatně z AD nikdy nebylo, brala jsem, tak jak mi bylo doporučeno. Než nastoupí účinek, tak to opravdu trvá, ale to víš sama.Spíš bych brala 1 za 2 dni, když už…Ale nejde mi do hlavy, že by ti hned po užití 1 tobolky bylo tak zle? nesmíš si to vsugerovat ![]()
Já bych klidně půlila tak, jak píšeš. Ta tobolka samotná stejně žádnou účinnou látku neobsahuje, všechno je v těch kuličkách. Jinak souhlasím, že ti mohla vybrat něco jiného. Já mám třeba kapky a začínala jsem opravdu na minimální dávce. Vedlejší účinky žádné (možná únava, ale nejsem si jistá, zda byla způsobená AD) a nástup okamžitý.
@rhiannon píše:
No, nedělala bych to. Proč ti doktorka nedala něco jiného? Je přece tolik produktů…a ještě ti říct, ať to nějak vykoumáš - no, to je přístup tedaMně tedy špatně z AD nikdy nebylo, brala jsem, tak jak mi bylo doporučeno. Než nastoupí účinek, tak to opravdu trvá, ale to víš sama.Spíš bych brala 1 za 2 dni, když už…Ale nejde mi do hlavy, že by ti hned po užití 1 tobolky bylo tak zle? nesmíš si to vsugerovat
Já jsem nečetla radši nežádoucí účinky před spolknutím. Dřív jsem měla stejné AD, ale měly jiný obchodní název, tak vím, že jsem neměla tyto účinky po dobu braní, ale jen na začátku, jako teď. Dělaly mi to i jiné AD (sertralin), to bylo horší, nemohla jsem jíst, jak mi bylo špatně. Právě proto mi dala tyto, co jsem užívala i předtím, ale také mi je po nich špatně, i když míň.
Také jsem přemýšlela, že budu brát 1 za 2 dny, ale právě mi jde o velikost té dávky 75mg. Uvidím no. Já mám příznaky, že často zívu, stahuje se mi krk a je mi na zvracení a hlavně sucho v ústech. Toto jsem mívala i dřív, ale to se dělalo ještě 50mg. (dnes se už právě nedělá).
@Raduš.ka44 píše:
Já bych klidně půlila tak, jak píšeš. Ta tobolka samotná stejně žádnou účinnou látku neobsahuje, všechno je v těch kuličkách. Jinak souhlasím, že ti mohla vybrat něco jiného. Já mám třeba kapky a začínala jsem opravdu na minimální dávce. Vedlejší účinky žádné (možná únava, ale nejsem si jistá, zda byla způsobená AD) a nástup okamžitý.
Ty dražé, co jsem měla posledně, tak u nich bylo psané, že se nemají půlit a dr mi napsala na krabičku půlku prášku ráno. Já si myslím, že by mi bylo špatně ze všech AD, to je prostě ten začátek, jak si tělo zvyká. Já vím, že za 14 dní to bude v pohodě. Snad to zvládnu a dnes se konečně vyspím.
Ahoj,
já jsem podobný problém musela řešit u synových léků (na imunitu) a tobolku jsem norm.rozebrala, ty kuličky z vnitřku rozpočítala na půlky, pak vsypala zpět do poloviček té rozebrané tobolky a ten otevřený okraj polovičky tobolky malinko navlhčila vodou a okraje slepila k sobě. Dalo se tak rozebrat víc tobolek najednou a nevysypávaly se.
Jo a přesně tento postup mi poradila synova alergoložka. ![]()
@Hanulínek píše:
Ahoj,
já jsem podobný problém musela řešit u synových léků (na imunitu) a tobolku jsem norm.rozebrala, ty kuličky z vnitřku rozpočítala na půlky, pak vsypala zpět do poloviček té rozebrané tobolky a ten otevřený okraj polovičky tobolky malinko navlhčila vodou a okraje slepila k sobě. Dalo se tak rozebrat víc tobolek najednou a nevysypávaly se.
Jo a přesně tento postup mi poradila synova alergoložka.
Jeee děkuji.
Já jsem si tak říkala, že bych ten konec slepila, ale nevěděla čím.
Když jsem si jednu tobolku rozdělala a rozdělila na 2 půlky, tak se mi kousek tobolky nalepil na ret, ale nenapadlo mě konec navlhčit vodou. ak myslím, že je problém vyřešený. Děkuji moc. ![]()
@Hanulínek píše: @Anonymní![]()
Móóc ti děkuju. Já jsem dokonce včera ještě byla v lékárně, jestli by mi to nevyměnili za slabší, ale to by ani nešlo. Tak jsem ráda, že to můžu slepit.
Já jsem si jich pár už udělala. Nepočítám přesně kuličky (je jich v tobolce asi 100), tak to mám podsvícený lampou a přesypávám to tak, aby to bylo stejný půl na půl. ![]()
Včera jsem dostala antidepresiva, které jsem před lety užívala na úzkost. Dnes ty stejné AD vyrábí jiná firma a jsou to tobolky. Dříve to bylo dražé, takže jsem si je půlila, když jsem vysazovala, aby se ta dávka pomalu snižovala (ikdyž tam také byo psané, že je to dražé s postupným uvolňováním a nemají se půlit).
Jenže tyto nové AD jsou tobolky a blbý je, že já je nemůžu půlit vůbec (vevnitř jsou kuličky). Dala mi nejnižší dávku 75 mg a nižší se už nevyrábí. Já bych chtěla začít brát 32 mg, aby mi z toho nebylo špatně. Dok. mi řekla, ať teda beru 1 tobolku za 2 dny nebo ať to nějak vykoumám.
Včera jsem si tedy vzala 1 tobolku -75mg a bylo mi tak špatně. Celou noc jsem nespala. Nevím tedy, jestli si můžu vzít půlku tobolky a kuličky vysypat do pusy a spolknout. V příbaláku se píše, že se to nesmí.
Máte s tím někdo zkušenost? Já vím, že tyto vedlejší účinky jsou prvních 14 dní a pak to oodezní…