Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, pediatrička zjistila z krve malého sklon k počínající alergii-manžel je alergik-a navrhla nasazení antihistaminik.
Máte někdo zkušenosti?
@momi33 píše:
Ahoj, pediatrička zjistila z krve malého sklon k počínající alergii-manžel je alergik-a navrhla nasazení antihistaminik.
Máte někdo zkušenosti?
Jestli nemá potíže, nic bych mu nedávala. Mám obě děti alergiky a čím víc jsem toho měla do nich cpát, tím to bylo horší. Nedávám nic, jen v případě potíží. Synovi zjistili(z krve) zase alergii na psa a klidně se může válet se psem celý den a ani ťuk ![]()
@Katka86 píše:
Jestli nemá potíže, nic bych mu nedávala. Mám obě děti alergiky a čím víc jsem toho měla do nich cpát, tím to bylo horší. Nedávám nic, jen v případě potíží. Synovi zjistili(z krve) zase alergii na psa a klidně se může válet se psem celý den a ani ťuk
no, nerada bych do něj něco rvala, ale vidím, jak chlap trpí, kejchá, kašle, smrká.
Asi počkám na testy v září ![]()
jen bych chtěla vědět, co to vůbec je.
@momi33 Nejdřív bych navštívila dětského alergologa, který udělá kompletní vyšetření, a podle toho se zařídila, nedávala bych léky jen proto, že má k alergii sklon. Ale k tvému dotazu, volně prodejný je třeba Claritin sirup, dobrý je taky Aerius sirup, ale ten je na předpis
@Z.jev píše:
@momi33 Nejdřív bych navštívila dětského alergologa, který udělá kompletní vyšetření, a podle toho se zařídila, nedávala bych léky jen proto, že má k alergii sklon. Ale k tvému dotazu, volně prodejný je třeba Claritin sirup, dobrý je taky Aerius sirup, ale ten je na předpis
jj, to jistě, počkám, co alergolog, bez toho bych to nedala, a taky, abych o tom něco věděla.
Na testy kašlu, nechápu, co je to za módu rvát do dětí antihistaminika preventivně.
Pokud nemá potíže, je to podle mě zbytečné…
Mch, a jak se dělají alergotesty u dětí? stejně jak u dospělých?
@momi33 píše:
no, nerada bych do něj něco rvala, ale vidím, jak chlap trpí, kejchá, kašle, smrká.
Asi počkám na testy v září
jen bych chtěla vědět, co to vůbec je.
Antihistaminika zmírňujou alergické projevy. Já jako alergik jich brala několik druhů a teda nepomáhaly mi vůbec, takže jsem je brát přestala. Starší syn bral Aerius, ten docela zabíral, ale pak jsem mu ho taky vysadila a nasazuju, jen když přijde nějaký šílený kašel. Máme doma inhalátor, takže dávám inhalovat a je klid.
@balenka píše:
Na testy kašlu, nechápu, co je to za módu rvát do dětí antihistaminika preventivně.
Pokud nemá potíže, je to podle mě zbytečné…
já už psala, že to není preventivně, ale teprve po vyšetření na alergologii.
Jde mi o to, co to ty antihistaminika jsou, a jak to působí, zkušenosti.
Kdyby mě to nezajímalo, tak to do kluka narvu, a nic neřeším…
@momi33 píše:
Mch, a jak se dělají alergotesty u dětí? stejně jak u dospělých?
Tak od tří let se dělá stejně jako u dospělých, na ruku nakapou alergeny, propíchnout a podle otoku a zčervenání zjistí co a jak.Obou dětem zjistili alergii i z krevních testů kolem jednoho roku.
@Katka86 píše:
Antihistaminika zmírňujou alergické projevy. Já jako alergik jich brala několik druhů a teda nepomáhaly mi vůbec, takže jsem je brát přestala. Starší syn bral Aerius, ten docela zabíral, ale pak jsem mu ho taky vysadila a nasazuju, jen když přijde nějaký šílený kašel. Máme doma inhalátor, takže dávám inhalovat a je klid.
jj, ten Aerius Dr zmiňovala…
@momi33 píše:
jj, ten Aerius Dr zmiňovala…
Nech si ho předepsat a uvidíš
Pro sichr bude doma, kdyby něco. Ale pokud mu nic není, nedávala bych ho.
@Katka86 píše:
Nech si ho předepsat a uvidíšPro sichr bude doma, kdyby něco. Ale pokud mu nic není, nedávala bych ho.
jj, tak bych to asi viděla ![]()
@momi33 píše:
jj, tak bych to asi viděla
Já takhle vyzvedla už tolik léku a pak to vyhazuju
dva roky mi to leží v lékarničce a pak šup s tím do koše
![]()
Antihistaminika jsou léky na alergii, je jich celá řada počínaje Fenistil kapkama. My byli na alergologii nedávno, dceři brali dvě zkumavky krve a zaměřili se hlavně na rodinné alergie. Nevyšlo nic. Pokud má syn nějaké reakce např. na pyly, tak bych klidně něco dala. Pokud mu nic není, tak bych to nedávala. Akorát pyly už teď dělat nebudou, ty až na podzim.