Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ja ho brala a zadny problem, naopak jsem na nej presla, pac u predchozich prasku jsme menstruovala i uprostred cyklu a Mercilon mi to zase upravil do pohody
a neboj - neselhaly, ja je vy:,–(ila ![]()
Ahoj měla jsem Mercilon od té doby co byl u nás k dostání - přešla jsem na něj z jeho předchůdce Marvelonu. Byla a jsem s ním strašně spokojená po mimi jsem se k němu zase vrátila. 4 měsíc po porodu co jsem ho začala brát tak jsem měla znovu poslušnou menstruaci na kterou je spoleh takřka na hodinu a s minimálním průběhem (jenom ty nejmenší mini tampony) cca 3 dny.
u me taky spokojenost nejvetsi! Brala jsem ho nekolik let, cyklus krasne pravidelny, zadne nezadouci ucinky… ![]()
Děkuji za odpovědi, hned jsem moudřejší. Omlouvám, se předtim jsem nebyla přihlášená.
Ahoj, taky jsem brala Mercilon naprosto bez problémů - a to mi dr. nechtěla nic předepsat (problémy se srážlivostí krve). Po vysazení se mi jako bonus srovnal cyklus, který byl předtím dost rozházený.
Ahoj,
je to nízkohormonální antikoncepce?
Já brala yadine, ale měla jsem skoro všechny vedlejší účinky od migrény až po padání vlasů, takže mám teď strach zase zkoušet něco jiného, ale když to tady čtu, možná je také vyzkouším.
Erika
Antikonce Mercilon uz nechci nikdy videt ponevac jsem po ni otehotnela
![]()
Také jsem s Mercilonem velmi spokojena. Už ho beru 5 let a nemám problém. ![]()
Vážně jsi otěhotněla? a nekouřila jsi tedy hodně? nezapomněla sis vzít pilulku?
ahoj, neporadil by jste mi nekdo? beru pravidelne prasky Mercilon, a vzala jsem dva platicka za sebou bez prestavky, a kdyz jsem je dobrala tak obvykle jsem dostavala menstruaci v patek, uz je sobota vecer a stale nic…je to normalni? nemate nekdo zkusenost?
je to zcela normální, todle s tímdle jsem měla stejný problém, proto mi ji doktor vysadil, nevyhovuje. Ze začátku to bylo pravidelný, postupem času se to bude spožďovat, s tím, že to dostaneš v neděli nebo až pondělí nejdýl až v úterý. bejt tebou zajdu na konzultaci k doktorovi =)
Ahoj, chci se zeptat, na letáčku se píše, že Mercilon působí ihned po první tabletě, tedy že není potřeba žádné další ochrany, je to fakt?
Naposled jsem ji brala skoro před dvěma lety a nevím proč, ale žila jsem v domnění, že to zabírá až po tom jednom platýčku… Nevím, možná se mi to někdy v hlavě usadilo, ani nevím proč, ale radši se zeptám
Díky ![]()
Ahoj holky,
prosím jaké máte zkušenosti s touto anitkoncepcí? Dlouho jsem antikoncepci nebrala cca 8 let a mám dvě plánované holčičky a další nechci. Byla jsem rozhodnuta pro tělísko, když kamarádka přišla s tím, že před měsícem si dala tělísko a teď je těhotná - prý doktor řekl, že nezacvaklo jak má. Takže jsem pak chtěla injekci, ale jak tady čtu, tak je to pěkné..... Takže jsemse rohodla pro tyto tablety - přibraly jste po nich? nebo nějaké vedlejší účinky? Děkuji za odpověď - už je toho tolik, že se v tom neorientuji.