Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nečetla jsem veškeré příspěvky, ale já Mercilon brala celou dobu (cca 15let) než jsem ho vysadila a do 3měsíců otěhotněla. Byla sem s ním maximálně spokojená, pravidelná mens., krátká, kolikrát sem ho brala i 3-4měsíce bez vysazení a bez menstruace, nikdy žádný problém. Hodlám se k němu nyní vrátit, jen se musím poradit s Dr. za jak dlouho po porodu ho můžu nasadit…
Ahoj, máte někdo zkušenosti s náplastmi? Mercilon beru už skoro 14 let( asi od 18-ti), před i po dítěti..a myslím, že už ani nejsem schopná rozpoznat jestli jsou mé výkyvy nálad po HA nebo ne ![]()
Spíš přemýšlim o změně kvůli tomu, že prostě už nechci polykat prášky, a z obavy z trombozy apod.Moc děkuji za odpovědi
Ja brala Mercilon 6 let - co se tyce cyklu, tak na to byly prasky skvely, jak jiz nekdo pise vyse, mesicky prichazely pravidelne i na cas, ale to je vse. Co se tyce vedlejsich ucinku, tak ja osobne dostala po 6 letech pravidelneho uzivani trombozu a masivni plicni embolii, mam s tim problemy dodneska a uz je to skoro 4 roky. A to nepisu o tom, jaky vliv mely na psychiku a chut na sex..
takze Mercilon uz NIKDY!!!
Holky.. brala jsem minisiston a ted jsem přešla na mercilon, vzala jsem si ho 5. den po pauze, za jak dlouho bude působit?
Ahoj.. Mercilon je jediná antikoncepce, co jsem kdy brala, jen mám teď problém, že jsem vynechala nerada 3 víkendové dny, poté dvě tablety užila a to už jsem i přes to dostala menstruaci.. začala jsem po týdnu novým platem, ze kterého jsem užila 6 tablet a měla nechráněný styk s přítelem a teď nevím, jestli mercilon zabral, nebo ne.. díky za rady a zkušenosti..
Já mám ted něco podobného. V pátek jsem si zapomněla vzít prášek, Bonadeu. Zjistila jsem to včera po 24ti hodinách
Vzhledem k tomu, že beru atb jsm se bála vzí si dvě pilulky Bonadey naráz a tak jsem si vzala večer jednu a tu sobotní dnes (v neděli) ráno. To už se mi ale spustil krvavý hlen trochu. No a pak jen dopoledne trochu umazaný papír a odpoledne nic. Tak nevim jestli si mám brát dnešní pilulku nebo nechat vysazeno. Tuhle atk beru už půl roku, ale poslední 3 menzes jsem měla ze stejného důvodu ted po 14ti dnech. Ted to bylo vlastně po 11ti teda. Pak jsem ten jeden zapoměla a pak výše uvedené. Nevim jestli mám vysadit na dalšií menzes a nebo brát dál. Je mi jasný, že v každym případě se budu muset chránit jinak ještě, ale bude spolehlivá ta atk i po té pauze potom? Díky předem
Mercilon jsem brala asi 3 roky a spokojenost, zapomínala jsem každou chvilku a nikdy to nemělo žádné následky
Jediný „vedlejší účinek“ u mě nastal po vysazení - otěhotněla jsem po 4 měsících a čekáme dvojčata ![]()
Příspěvek upraven 13.05.13 v 19:20
Já teď beru Mercilon třetí měsíc. Zezačátku jsem byla strašně náladová a nehorázně citlivá. Náladovost už je v pořádku, ale přecitlivělá jsem neustále. Pociťuji, že i poprsí se mi zvětšilo.
Jinak s touto antikoncepcí jsem zatím spokojená.
Ahoj, používám též Mecilon.
A jsem také spokojena, jen se chci zeptat..jsem chráněna i v 7 dnech mezi 2 platy kdy antikoncepci neberu?
Děkuji
Ahoj, používám též Mecilon. A jsem také spokojena, jen se chci zeptat..jsem chráněna i v 7 dnech mezi 2 platy kdy antikoncepci neberu? ![]()
Děkuji
Fakt? Ja ji brala uz davno, ale odprisahala bych, ze to tam pisou
No to je sumak, pokud ji beres pravidelne, tak funguje i v te tydenni pauze.
No, nenašla jsem o tom nic a to mám i tu knížečku k tomu a tam taky nic)
Dobře tak děkuji moc
@Veronikaaaaaaaaaaa píše:
No, nenašla jsem o tom nic a to mám i tu knížečku k tomu a tam taky nic)
Dobře tak děkuji moc
Ahojky, v letáku to je..:-)
Jinak, ano, jsi chráněná i v sedmidenní pauze..:-)