Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je u každé antikoncepce tohoto typu. Chráněná jsi i v sedmi dnech vynechání ![]()
V neděli jsem dobírala poslední tabletu antikoncepce Mercilon… Ve čtvrtek jsem pravidelně dostala vždy menzes… Dnes je sobota a stále nic.. Začíná mě lehce jímat panika… Tuto antikoncepci beru už 8 let a nikdy jsem neměla problém… Máte někdo zkušenost??
Stalo se mi, že jsem úplně vynechala. Za pět let užívání se mi to stalo asi dvakrát.
Zbyly mi doma 2 platíčka růžového Mercilonu, kdyby se jich chtěl někdo ujmout ![]()
Ahojte, chci se zeptat, jestli je nás víc. Byla jsem si klasicky pro recept a doktor mi řekl, že při dlouhodobém užívání je Mercilon škodlivý, brala jsem ho pět let. Tak mi napsal Foxinette, ale když jsem viděla diskuzi, tak se docela děsím. Říkám si, zda to není jen marketingový tah a já si zbytečně budu huntovat tělo. S Mercilonem si nemůžu absolutně na nic stěžovat.
@monii38 píše:
Ahojte, chci se zeptat, jestli je nás víc. Byla jsem si klasicky pro recept a doktor mi řekl, že při dlouhodobém užívání je Mercilon škodlivý, brala jsem ho pět let. Tak mi napsal Foxinette, ale když jsem viděla diskuzi, tak se docela děsím. Říkám si, zda to není jen marketingový tah a já si zbytečně budu huntovat tělo. S Mercilonem si nemůžu absolutně na nic stěžovat.
zajímavé:), já se teďka po několika letech chystám vrátit k HA, Dříve jsem brala Novynette a potom jedno balení CHloe. Když jsem si teď chtěla nechat předepsat znovu Chloe, doktor mi řekl, že mi ji nedoporučuje, protože je škodlivá..nebo něco v tom smyslu a že mi předepíše něco jiného raději. ![]()
Takže nevím, jestli je to jen náhoda, že je těch „nebezpečných“ HA najednou tolik
… mmch napsal mi právě Mercilon:)
Holky, zacala jsem brát HA Mercilon pred 19 dny. Zacala jsem prvni den menstruace, která byla velmi slaba, ale bohuzel do dnesniho dne jeste neskoncila. Porad spinim. V pribalovem letaku se pise, ze krvaceni mimo cyklus se stát muze a ze zkonci jakmile si telo na prásky zvykne. Mam jeste cekat nebo radeji uz zajit k doktorce???
@Ivannka1989 píše:
Holky, zacala jsem brát HA Mercilon pred 19 dny. Zacala jsem prvni den menstruace, která byla velmi slaba, ale bohuzel do dnesniho dne jeste neskoncila. Porad spinim. V pribalovem letaku se pise, ze krvaceni mimo cyklus se stát muze a ze zkonci jakmile si telo na prásky zvykne. Mam jeste cekat nebo radeji uz zajit k doktorce???
Já když s Mercilonem začínala, tak jsem špinila cca 2 měsíce. Na což mě Dr. i upozorňoval, že se to může stát. Štvalo mě to, ale byla jsem v klidu, když mě na to upozornil, že to není nic neobvyklého.. Být tebou, tak doktorce jen zavolám, řeknu jí to a ona tě určo uklidní..:-)
Po mercilonu jsem měla totálně rozhozenou psychiku, po Praminu jsem přibrala 20kg, po Lyndinette návaly a migrény a po Yadine se k tomu přidala nulová chuť na sex a věčně mykozy a trhlinky, no děs. Nevím, pro mně je po těchhle zkušenostech škodlivá veškerá hormonální antikoncepce.
@Koblížek21
Ahojky, hele ty trhlinky kde? Já brala Mercilon před těhotenstvím a teď po porodu jsem na něj zas najela, nic mě nebolí, ale přijde mi, že taky nemám chuť na sex..
@Lejaa no, tam dole, věčně, nic na to nepomáhalo, byl to děs.
@Lejaa no, buď ráda, fakt není o co stát, bolí a svědí to jako s…ě
@Koblížek21
akorát teda nechápu, jestli v konečníku nebo v prcce ![]()
Když jsem byla mladší, tak jsem prasklinky taky zažila, ale to jsem ještě neměla ani HA..