Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janča6 teď je to druhé plato. Před tím jsem měla 3 plata jiné antikoncepce.
@Anonymní píše:
@Janča6 teď je to druhé plato. Před tím jsem měla 3 plata jiné antikoncepce.
Tak si precti pribalovy letak. Prvnich par mesicu je to normalni.
Ahoj omlouvám jse že otevírám znova tuto temu ale nevím co dělat dr. Můžu zavolat až v pondělí.
Jedna jse o to beru HA už druhým rokem a do teď jse mi to nestalo.
Je to devět dní co jsem začala brát HA po 7 denní pauze takže 9 dní před tím jsem měla menstruaci, ve čtvrtek jsem vynechala tabletu a dnes ráno jsem krvacela jako při klasické menstruaci. Ani silně ani slabě. Chci jse zeptat mám brát normálně antikoncepci mám jít na pohotovost či jako na to reagovat?
Příznaky jsou jako při klasické menstruaci co mívám jeden den před tím mi bývá trochu zle a kříže mě bolí.
Do toho podle kalendáře mam i plodné dny tak či to třeba nemá nějakou souvislost. Děkuji
@Vymlátilová píše:
Ahoj omlouvám jse že otevírám znova tuto temu ale nevím co dělat dr. Můžu zavolat až v pondělí.
Jedna jse o to beru HA už druhým rokem a do teď jse mi to nestalo.
Je to devět dní co jsem začala brát HA po 7 denní pauze takže 9 dní před tím jsem měla menstruaci, ve čtvrtek jsem vynechala tabletu a dnes ráno jsem krvacela jako při klasické menstruaci. Ani silně ani slabě. Chci jse zeptat mám brát normálně antikoncepci mám jít na pohotovost či jako na to reagovat?
Příznaky jsou jako při klasické menstruaci co mívám jeden den před tím mi bývá trochu zle a kříže mě bolí.
Do toho podle kalendáře mam i plodné dny tak či to třeba nemá nějakou souvislost. Děkuji
1. Ta 7denni pauza u teto HA ma byt? Nebo am but kratsi?
2. Na pohotovost z jakeho duvodu? Kvuli krvaceni? Nechodila bych, neni moc silne, neohrozuje te.
3. Co delat pri vynechane tablete 7. den (nebo jak to vychazi), se doctes v pribalovem letaku.
4. Pri uzivani HA nemas plodne dny podle kalendare
HA ti blokuje ovulaci. Pokud vynechas tabletu v urcitem obdobi (zjistis v pribalovem letaku, kazda HA to muze mit jinak), tak k ovulaci muze dojit. Ale rozhodne to neni podle kalendare. Navic urcovat plodne dny podle kalendare je blbost i bez uzivani HA. Zdaleka ne kazda zena ovuluje 14. den cyklu.
Ano ta 7 denní pauza u této HA má být.
Aha děkuji nevěděla jsem.
HA Byla vynechána během užívání HA a o 2 dny jsem dostala MS.
Právěze mě vždy ovulace seděla jinak by jsem neměla 2 děti 😅
Začala jsem ji brát jako vždy do teď bylo všechno v pořádku vynechala jsem ten jeden den a o 2 dny jse mi spustila MS
Je pravda měla jsem teď trošku více stresové období
HA jse jmenuje Karhla. Jen to vyděsilo
Pravda je bolesti nemám silné krvácení taky ne cítím jse právěže dobře.
Ale podle pribaloveho letáku ji mám přestat brát jak mile začnu krvácet ale já jsi sem na 100% jistá že to je menstruace nakonec jsem se dočetla že když jsem vynechala měla jsem jsi vzít i klidne 2 naraz což js překvapená jelikož dr mi řekl že když vynechám nemám jsi ji dávat a mám pokračovat v tom týdnu jaký je.
@Vymlátilová píše:
Ale podle pribaloveho letáku ji mám přestat brát jak mile začnu krvácet ale já jsi sem na 100% jistá že to je menstruace nakonec jsem se dočetla že když jsem vynechala měla jsem jsi vzít i klidne 2 naraz což js překvapená jelikož dr mi řekl že když vynechám nemám jsi ji dávat a mám pokračovat v tom týdnu jaký je.
Aha. Tak ji asi prestan brat, pri sexu se chran a hned v pondeli zavolej na gynekologii.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek. Začala jsem brát Antikoncepci DROVESIL beru ji již 6 den, četla jsem že chráněná jsem už od prvního dne nasazení HA. Je vážně tomu tak? Nechráněný sex jsme měli po 5 dnů nasazení HA tak mám obavy jestli to není brzo.
Jelikož se HA nasazuje při menstruaci, tak má další otázka zní jestli je normální že místo krvácení je spíš špinění a zda to má vliv na první otázku (že nechráněný sex byl při úplně slabém špinění) děkuji
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek. Začala jsem brát Antikoncepci DROVESIL beru ji již 6 den, četla jsem že chráněná jsem už od prvního dne nasazení HA. Je vážně tomu tak? Nechráněný sex jsme měli po 5 dnů nasazení HA tak mám obavy jestli to není brzo.Jelikož se HA nasazuje při menstruaci, tak má další otázka zní jestli je normální že místo krvácení je spíš špinění a zda to má vliv na první otázku (že nechráněný sex byl při úplně slabém špinění) děkuji
Ano, jsi chráněná od prvního dne nasazení HA. Já také beru Drovelis a hodně krvácím i mimo dny, kdy by tak tomu mělo být. Gynekolog řekl, ať ještě pár měsíců vydržím, jestli se to spraví. Ale na ochranu před početím by jakékoliv krvácení „mimo“ nemělo mít vliv. Vždyť máš všechno v příbalovém letáku. I gynekolog to tak říká.
Dobrý večer,
Zjistila jsem že dneska tak trochu špiním, ale jen opravdu trochu měla jsem jen hneho červenou kapku na kalhotkách. Nemohlo to být žádným zraněním. No beru antikoncepci jsem v půlce plata a prostě mě to zarazilo. Nevíte čím by to mohlo být? Může být účinek snížen? Děkuji za uklidnění