Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, nikdy jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale letos v říjnu to bude 5 let, co používám antikoncepční náplasti Evra a zajímá mě, jestli jste je některá měla taky tak dlouho.
S přítelem už se začínáme bavit o miminku, ale jen tak to téma občas nadhodíme, ale chtěli bysme se začít snažit tak za dva roky. Tím pádem budu mít Evru 7 let.
Máte některá zkušenosti s takto dlouhodobým užíváním Evry nebo antikoncepce jako takové?
Děkuji ![]()
@Ploskutáček píše:
Jak funguji? Tim se prelepi frnda?
Ne. Lepí se buď na rameno. Lepila jsem střídavě na stehna. Tam mi to vyhovovalo nejvíc.
@Ivetka224
Měla jsem je snad 6-7 let po posledním porodu. Než začala náplast dělat neplechu (odlepovat se). Pak jsem musela přejít na jinou antikoncepci. Ale měla jsem náplasti po všech dětech. Už žádné další neplánuji. Tak nevím, jak se po náplasti těhotní.
@Ivetka224 Měla jsem Evru 7 let, otěhotněla jsem asi měsíc po sundání poslední náplasti
Brala jsem antikoncepci asi 7 let v kuse. Pak jsem ji vysadila když jsme se s ex rozešli. Ale než jsem poznala manžela a začali jsme se pokoušet o dítě tak sem byla asi 5 let bez. Otěhotněla jsem hned.