Antikoncepce po porodu

7811
8.4.15 13:52

antikoncepce jaká ?po porodu

Ahoj maminky chtela jsem se zeptat, poradit jaka antiko je dobra abych po ni nepřibirala a aby me sedla, mam dve deti třeti už nechci a telisko taky nechci mela jsem problemy po porodu, antiko chci z duvodu že mam citlivou a bolestivou ovulaci a taky menstruaci, nejradeji bych nebrala nic jenže nechci každých 14 dni trpet. Hormony neberu již 10 let předtim sem uživala pilulky a mela jich hodne vyskoušenych. Ted nevim co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1391
8.4.15 14:24

@j.borufka Já užívám na doporučení doktora Marvelon, taky jsem mívala hodně bolestivou menses ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.4.15 14:39

Tyhle dotazy jsou poměrně časté - „jakou doporučíte antikoncepci?“.
Jak jako doporučíte? To je jako kdybys měla problémy s vysokým tlakem a ptala se ostatních, jaké léky by ti doporučili… není to multivitamín, je to preparát na předpis, tak je snad nejlepší poradit se s lékařem, ne?
Nebo opravdu někdo přijde za gynekologem s tím, že chce začít užívat antikoncepci, a „Pane doktore, napište mi Pramino!“?
Stejně ti každý doporučí něco jiného, někomu sedne to, někomu ono… antikoncepce jsou hormony, nikdo neví, jak na ně konkrétní organismus zareaguje. Některé druhy mají složku, která zabraňuje zadržování vody, nicméně přibrat můžeš po užívání jakékoliv - ale nemusíš.
Poraď se na gynekologii, 3 - 6 měsíců užívej a když budou i po té době problémy, má smysl uvažovat o jiném druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
8.4.15 15:23

Pokud kojíš tak těch možností moc není. Jsou to jen přípravky na bázi progesteronu. Já jsem brala Cerazette a bylo to hrozné, protože jsem po něm hodně často a silně krvácela. Lékař mi sdělil, že v podstatě nic jiného neexistuje jedině přestat kojit a brát klasickou antikoncepci. Takže já osobně bych doporučovala spíš kondom, nebo pokud nechceš už děti tak podvázat vejcovody, sama se na to chystám. Ale každý to má jinak, musíš vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.15 12:41

Ahojda maminky, chtěla bych začít brát antikoncepci… již mám po šestinedělí a nekojím… chci se zeptat zda máte zkušesnoti s nějakou finančně nenáročnou HA… můžu si u gynekologa sama říct značku HA, kterou bych chtěla nebo je to jen na něm… kdysi jsem brala Lindynette ale nevím zda je nyní vhodná… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
17.12.15 13:28

Pokud víš že ti HA vyhovuje, mužeš o ni požádat, ani doktor neví jak bude tvoje tělo reagovat, Lindynette jsem brala před porodem i po porodu, už jí nechci, dost jsem trpěla na kvasinky, až když jsem ji vysadila, měla jsem klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
17.12.15 13:34

Ahoj, já také brala před porodem a poté i po porodu (tedy až pokojení) Lindynette a vše v naprostém pořádku. Ani doktor s tím neměl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí