Chci šetrnou antikoncepci, co náplasti?

71
7.4.15 11:26

Chci šetrnou antikoncepci, co náplasti?

Dobrý den maminky,
doporučte mi prosím antikoncepční náplast. Vždy jsem užívala tablety, ale teď po porodu bych chtěla začít s náplastmi. Přijde mi to šetrnější pro organismus, je to tak?
Chci určitě ještě druhé dítě, ale nechci mít problémy s otěhotněním, jelikož plánujeme druhé za hodně dlouho, tak nechci do sebe cpát dlouhodobě nějaké dryáky, po kterých by třeba byl i problém pak otěhotnět. Dneska doktorka mluvila o náplasti název něco na „Nu..“ myslím. Opravdu nevím, jakou antikoncepci zvolit.
Děkuji za rady a hezký den přeju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
7.4.15 11:40

Tak ja nevim, ale hormony jako hormony. V cem je to podle tebe setrnejsi? Oboji jde do krve, jen jinou cestou

• Citovat
  • Upravit
merde
7.4.15 11:42

„Spolknutá pilulka se vstřebá do krve v zažívacím traktu, odkud se krev odvádí nejdříve do jater. Hormony se tedy dostanou dříve do jater než k vaječníkům. Hormony z antikoncepce v náplasti a kroužku „obcházejí“ při prvním průtoku tělem játra. To je jediný rozdíl v šetrnosti.“

• Citovat
  • Upravit
9819
7.4.15 11:42

Tak zkus nehormonalni teslisko. Prasky, nebo naplasti - to uz takovy rozdil nebude, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.4.15 11:44
@merde píše:
„Spolknutá pilulka se vstřebá do krve v zažívacím traktu, odkud se krev odvádí nejdříve do jater. Hormony se tedy dostanou dříve do jater než k vaječníkům. Hormony z antikoncepce v náplasti a kroužku „obcházejí“ při prvním průtoku tělem játra. To je jediný rozdíl v šetrnosti.“

To je právě docela zásadní odlišnost. I když jsem taky proti hormonální antikoncepci, připadá mi to o dost lepší než prášky. :nevim: Ale i tak, náplasti bych zas nevěřila, že se nějak neodloupne nebo že mám hroší kůži a nezafunguje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
7.4.15 11:49

Já měla náplasti Evra, poprvé před deseti lety cca rok používání a uplně ideální, pak jsem dlouho nic nebrala až po porodu jsem je opět vyzkoušela, najednou mi přišlo, že jsou asi vylepšené, lépe držely, nicméně o to víc jsem pak měla podrážděnou pokožku po sundání, vždy tak dva dny než to úplně zmizelo. Taky nic moc po několika dnech, kdy se kraje začínají špinit a pokud není náplast pod oblečením, tak to nevypadá pěkně. Ale vše ostatní už mluví pro náplasti. Myslím, že to chce vyzkoušet, každé to může vyhovovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
7.4.15 11:51

No pokud vím, tak se to jmenuje Evra :-) M2 by teda taky zajímalo jestli je to šetrnější, nebo jestli je v tom méně hormonů (kůže vstřebává více než střevo). Taky se už porozhlížím po něčem šetrném 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
7.4.15 11:59

@lenkakurj
Antikoncepční náplasti jsou myslím pouze zn. Evra, já používala a byla s nimi naprosto spokojená. S otěhotněním jsem po jejich vysazení problém neměla, takže za mě spokojenost. Odpadlo každodenní polykání prášků, což bylo pro mě plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
7.4.15 12:31

Aktualne resim podobne tema.Za chvili porodim druhe dite azvazuji, jakou antikoncepci… hormonalni moc nechci, a kdyz nebude zbyti, tak nejakou setrnou. Nikdy jsem vlastne HA nebrala. A ted jde o to, ze kondom neni ono-muz je velky alergik a ekzematik a nedela mu dobre. Z jednoho podobneho mame ted ocekavane druhatko-takovy ekzem mu zpusobil, ze si ho nedal… :oops: :mrgreen: Ale druhe dite jsme chteli, treti az za dlouho, tak to musim vyresit.

Nabizi se nehormonalni telisko, ale z toho mam nejaky vnitrni divny pocit, nevim…tak zvazuju, zda jsou i jine alternativy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
7.4.15 13:23

Tak naplasti Evra jsem pouzivala dlouho pred otehotnenim a ted uz je zase po porodu uzivam. Nemenila bych ;)!!! Prasek jsem obcas zapomnela, takze naplasti jsou idealni :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.4.15 16:02
@ptacak píše:
Aktualne resim podobne tema.Za chvili porodim druhe dite azvazuji, jakou antikoncepci… hormonalni moc nechci, a kdyz nebude zbyti, tak nejakou setrnou. Nikdy jsem vlastne HA nebrala. A ted jde o to, ze kondom neni ono-muz je velky alergik a ekzematik a nedela mu dobre. Z jednoho podobneho mame ted ocekavane druhatko-takovy ekzem mu zpusobil, ze si ho nedal:oops: :mrgreen: Ale druhe dite jsme chteli, treti az za dlouho, tak to musim vyresit.Nabizi se nehormonalni telisko, ale z toho mam nejaky vnitrni divny pocit, nevim…tak zvazuju, zda jsou i jine alternativy. :think:

Zkoušeli jste kondomy bez latexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.4.15 16:20
@meduzza píše:
Zkoušeli jste kondomy bez latexu?

To už je možná levnější vychovávat dítě, ne? :mrgreen: Nebo nejsou dražší? Hledala jsem to kdysi s ex. :nevim: Už takhle kdybychom nekombinovali kondomy se symptotermální, tak nás to asi zruinuje. :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
7.4.15 16:35

@meduzza Nene… ale i tak mam pocit, ze to neni uplne dlouhodobe reseni…deset let myslet na kondom a navlekat ho :-D Ale zkusim po tom mrknout, aspon docasne…normalni nedelaji dobre ani mne - mam pak casto mykozy :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
7.4.15 16:43

@meduzza Tak jsem neco nasla a rovnou mensi zasobu objednala…po porosu budu s gydarem resit, co mi doporuci :-D On mi moc hormony soupat nechce, kvuli problemum v dospivani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
7.4.15 16:44

Brala jsem roky Logest, cca před 6 lety přešla na náplasti Evra a za celou dobu se mi stalo pouze 1×, že se mi náplast odloupla - resp. jsem si ji omylem strhla při zkoušení v kabince :P
Jinak nebyl nejmenší problém ani u moře při 10denních pobytech, takže za mne doporučuji! :potlesk: :potlesk:
No a ani otěhotnění po vysazení nebyl problém :oops: 8) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital