Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy/muži, diskuse na toto téma jsem pročetla, něco jsem se dozvěděla, ale zajímají mě konkrétní a novější zkušenosti. Někde jsem si přečetla, že to jen tak na žádost muže neudělají? Je to pravda? Doporučíte kliniku, kde se vasektomie provádí + cena? Bolí to muže po zákroku? Co sex po?
Zatím mě další otázky nepadají, kdyžtak doplním.
Jo, ještě možná to, jak „donutit“ chlapa tento zákrok podstoupit.
Zatím nad tím uvažuju jen teoreticky, vůbec netuším, jestli by s tím manžel souhlasil, ale chci mít nějaké info, než s tím na něj vyrukuju. ![]()
Díky moc ![]()
@lovesmile
K tomuhle chlapa „donutit“?
To myslíš vážně?
A proč se nenecháš sterilizovat sama?
Pardon, že nepřispěji zkušenostmi, ale to mě teda dostalo.
@anairda Bylo to myšleno s nadsázkou, samozřejmě, že bych ho do toho nenutila. Ale slyšela jsem, že je to daleko menší zásah do těla než při sterilizaci ženy.
@lovesmile
Nadsázka, jasně, pardon, to jsem nepochopila. ![]()
No já ti nevím, já se na to dívám asi možná zvláštně, ale já jsem žena, ta co může otěhotnět, takže logicky bych ten zákrok chtěla sama. Napadá mě i třeba taková blbost, co když zemřu, chlap zůstane sám s dětma, najde si novou ženu, bezdětnou a ta bude chtít dítě? ![]()
@anairda tak ono stačí, když se třeba rozvedou, nemusí hned někdo umírat…
@anairda Sterilizace je břišní operace, vasektomie ne, tak možná tento důvod. Čistě teoreticky…ženě nesedne či nemůže brát antiko a chlap mrmle, že s kondomem je to na houby. Pak zbývá buď nesouložit nebo jeden z nich na sterilizaci. Koho by jsi volila ty? Teď to neber jako útok, vážně mě zajímá všeobecně rozšířený názor na toto téma.
@lovesmile odpovědět neumím, promiň ![]()
U nás doma to šmiknutí nějak vyplynulo samo. Manželka ze všech nejlepší nikdy nemohla HA a po třech dětech jsem šel pod nůž.
Bolí to pár dní, to jo, ale jinak jedinej efekt byl, že jsme začali šukat jak králíci a vydrželo to prakticky dodnes.
My bychom chtěli i víc dětí, ale to poslední na ní byl dost velkej záhul a tak bylo defacto bezpečnější s tím skončit.
@alenka84 píše:
@anairda tak ono stačí, když se třeba rozvedou, nemusí hned někdo umírat…
To je pravda, mě to dneska nějak nepálí. ![]()
Manzel je rok a pul po vasektomii a spokojenost.
Rozhodne je to minimalni zasah oproti zenske sterilizaci.
Byli jsme v Kosicich http://www.muzskasterilizace.cz/vasektomie/
na foru si muzete pocist zkusenosti a dotazy hlavne muzu.
@Kakika
Volila bych sebe, protože já nechci otěhotnět. ![]()
Ale důvod by musel být např. ten, že se oba toho kondomu bojíme, že se stane nehoda a ne ten, že se mu to nelíbí. ![]()
@anairda tak asi záleží, od koho je vlastně ta větší obava z otěhotnění. U nás je to chlap, který už prostě v žádném případě…
. Pravdou je, že o sterilizaci jsem už uvažovala, ale já se prostě bojím té břišní operace. Už tak mám srůsty ![]()
@KalamityJohn píše:
U nás doma to šmiknutí nějak vyplynulo samo. Manželka ze všech nejlepší nikdy nemohla HA a po třech dětech jsem šel pod nůž.Bolí to pár dní, to jo, ale jinak jedinej efekt byl, že jsme začali šukat jak králíci a vydrželo to prakticky dodnes.
My bychom chtěli i víc dětí, ale to poslední na ní byl dost velkej záhul a tak bylo defacto bezpečnější s tím skončit.
Respekt ![]()
Ještě teda dodám, že mě je 29 let a manželovi 45. Děti spolu máme dvě, další neplánujeme a manžel už by se do dalších dětí stejně nepouštěl ani beze mě.
Za to u mě mi to přece jen přijde ještě brzy na to abych takhle definitivně utla možnost mít děti.
To jen tak pro upřesnění… Možná to zní blbě, ale já nevím, jak jinak to napsat. ![]()
@Kakika
Joo, jasný, je fakt, že kdyby mě chlap vyloženě prosil tak ať si jde že…
Jen bych to po něm rozhodně nechtěla sama, to je mi nevím proč proti srsti. A tady mi to asi evokovala ta zmínka o tom, jak ho přinutit.
Je možné, že na to zakladatelka zavede řeč a rozhodne se tak sám.