Antikoncepce - opomenutí pilulky

1
16.2.22 09:34

Antikoncepce - opomenutí pilulky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost nebo i informace.
Užívám poprvé antikoncepci maloo, nemám žádné potíže, ale včera jsem zapomněla vzít tabletku, jelikož jsem na praxi v nemocnici a bylo náročné oddělení, vykouřilo se mi to z hlavy. Přečetla jsem si přib. létak a stálo tam, že pokud se jedná o žlutou pilulku ( jsou tam i zelené - placebo), tak do 24 hodin od té doby musím vzít novou a jsem chráněna. ( užívám pravidelně v 15:00 a dneska jsem si to uvědomila, jak jsem se vzbudila, tudíž pod 24 hodin to je)

Ale nevím, jestli tomu můžu 100% věřit, nikdy se mi to nestálo a vyčítám si to, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost a jestli můžu opravdu věřit tomu příbalovému létaku.

Děkuji.
Krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35826
16.2.22 09:45
@Sabinka2 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost nebo i informace.
Užívám poprvé antikoncepci maloo, nemám žádné potíže, ale včera jsem zapomněla vzít tabletku, jelikož jsem na praxi v nemocnici a bylo náročné oddělení, vykouřilo se mi to z hlavy. Přečetla jsem si přib. létak a stálo tam, že pokud se jedná o žlutou pilulku ( jsou tam i zelené - placebo), tak do 24 hodin od té doby musím vzít novou a jsem chráněna. ( užívám pravidelně v 15:00 a dneska jsem si to uvědomila, jak jsem se vzbudila, tudíž pod 24 hodin to je)

Ale nevím, jestli tomu můžu 100% věřit, nikdy se mi to nestálo a vyčítám si to, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost a jestli můžu opravdu věřit tomu příbalovému létaku.

Děkuji.
Krásný den

Ano, můžeš tomu věřit. Jinak by to tam nepsali. Jestli chceš mít jistotu tak se do konce plata chraň i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.2.22 21:02

Zapomenutý prášek

Zdravím, už skoro rok beru HA Paoletta. Princip 21/7. Problém je v tom, že jsem dobrala celé platíčko poctivě a na něj jsem hned bez pauzy navázala dalším kvůli posunutí menstruace. V druhém týdnu druhého platíčka jsem si vzala tabletu po 20 hodinách a potom druhou v klasický čas jako vždy. (Neskutečně se za to zapomenutí proklínám :zed: ) V příbalovém letáku se píše že v druhém týdnu, pokud se předtím brali prášky minimálně 7 dní poctivě, se vezme zapomenutá pilulka co nejdříve si vzpomeneme a ochrana nebude narušena. Ovšem v ten den jak jsem si brala dvě pilulky, sem večer lehce špinila. Je to z důvodu těch dvou pilulek? :?
A ještě dnes jsme měli s přítelem nechráněný sex a omylem se udělal do mě. Podle příbaláku ochrana není narušena, ale jsem strašný stresař, tak by mě zajímal názor od zkušených ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí