Antikoncepce po porodu YADINE - máte zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14871
5.2.13 16:44

@Fally123 tak pokud budeš kojit tak ti asi nic jiného než cezarette nebo azalii nenapíší, tyto dva přípravky jsou totožné, pouze mají jiný název. Azalie je klon cezarette ;) no a pak jedině nějaké nehormonální tělísko, ale o tom bych se poradila s lékařem;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.2.13 16:46

@Fally123 beru Azalii a bez problémů. Na každého to hold působí jinak. Pro kojící jsou ještě pilulky Cerazette ale to je to samé jako Azalia ale slyšela jsem, že někomu dělá lépe. Do injekcí bych v žádném případě nešla, vem si, že takhle bereš každý den malou dávku hormonů, ovšem v injekci ti jich píchnou dávku na 3 měsíce, neznám jedinou ženu, která by s nimi byla spokojená, dokážou pořádně rozházet cyklus, můžeš po nich dost přibrat, takže injekce určitě ne. Já bych asi v tvém případě šla do toho tělíska, pokud v nejbližší době neplánujete další dítě, tak je to ideální volba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.2.13 16:46

@Boudice23 jo nehormonální tělísko jsem také chtěla, ale doktor ho zavede až budu mít menses a uměle vyvolávat ho nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
5.2.13 16:49

@brumdinka tak ti kom těch prášků, kondomu a spermicidních gelů nic jiného nezbyde :(, myslím že antiko ve formě injekcí ti kvůli kojení nedá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.2.13 17:02

@Boudice23 dík ale já se neptala, jen odpověděla na to tělísko :) já už mám dost dlouho cerazette :) a to tělísko si nechám zavést až přestanu kojit a dostanu menses…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
5.2.13 17:04

@brumdinka jéé sorry já v tom spěchu pochopila, že reaguje tazatelka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
5.2.13 17:39

Díky všem za reakce, osobně ty injekce také nechci, zdá se mi to docela driák do těla. Tělísku zvažuji, jen nevím, jak je to s případnou regulací menzes třeba s dovolenou nebo tak. U prvního syna jsem tělísko nechtěla, protože jsem se nějak bála „něco tam strkat“, aby případně nebyl problém s otěhotnění, teď už další děti nechci, takže k tomu přistupuji malinko jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
5.2.13 18:12

Mám Mirenu a dávali mi ji po šestinedělí, není podmínkou mít MS. Je sice dražší, ale určitě mnohem spolehlivější než tělíska nehormonální. Nehormonální tělíska často skončí těhotenstvím, mirenu zase ne každý snese- častým problémem je špinění, které trvá třeba i první 2 měsíce. Je to risk. Menstruaci s ní má jen velmi malé procento žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
5.2.13 18:31

Tak já měla po porodu Depo Proveru (injekce) a mám z ní dost smíšené pocity. Dost mi rozházela cyklus a když jsme se začali snažit o druhý, byl problém to vůbec nějak srovnat zpátky. Nakonec se mi na to srovnání osvědčily kapky Gynex. Jinak ale pokud už neplánujete děti, je to možná taky jedna z voleb - po počátečních zmatcích s MS pak prakticky nemenstuuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.2.13 22:00

@Monous007 to je sice pravda ale ten rozházený cyklus není jediný problém, po těch injekcích se dost přibírá a celkově na tom nevidím nic extra, podle mě je to zastaralá forma antikoncepce, kterou bych zrušila. Bohužel někteří lékaři, hlavně ti starší jsou schopni tohle doporučit mladým holkám, asi ani nemusím psát, jaké to pak může mít následky. A i když už tazatelka nechce děti, stejně bych kvůli tomu neriskovala zlikvidovaný cyklus a kdoví co ještě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí