Výběr antikoncepce po porodu

Anonymní
19.10.17 12:12

Antikoncepce po porodu. Jaká?

Ahoj, za týden mám rodit a proto řeším antikoncepci po porodu. Otěhotnění bylo ne zrovna plánované (selhal pharmatex), tudíž jsem žádnou hormonální anti. nepoužívala a ani s tím nechci začínat. Napadlo mě tedy nehormonální nitroděložní tělísko. Máte někdo nějaké zkušenosti nebo byste poradily něco jiného? A. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
759
19.10.17 12:25

Pridavam se a cekam na doporuceni, jsem ted po druhe tehotna a treti dite fakt uz nechci, u prvniho selhal kondom, kdyz jsem prestala brat ha a ha uz brat nechci, tak by me zajimalo jake jsou spolehlive nehormonalni metody. Ale je fakt ze uz asi neverim nicemu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.17 12:34

@marka123 No, já druhé dítě v plánu ještě mám, ale určitě ne dřív jak za tři, čtyři roky, takže by to chtělo něco spolehlivého a ne žádný driják do těla. :mrgreen: A.

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
19.10.17 12:36

Jako takhle, žádná nehormonální antikoncepce není tak spolehlivá jako hormonální. Takže pokud chceš nehormonální, tak bych kombinovala třeba zrovna tělísko a pharmatex nebo tělísko/pharmatex/kondom a přerušovanou soulož. Jediná spolehlivá nehormonální metoda (kromě sterilizace) je nesouložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
19.10.17 12:55

Ja momentalne resim stejny problem a docela si pohravam s myslenkou zkusit pesar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.10.17 13:10

Nehormonální tělísko není jistota, může se pohnout a už ztrácí účinnost, jeho celkem velkou nevýhodou je zvýšení krvácivosti při menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.17 13:58

@smudlinky A to hormonální se pohnout nemůže?

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
19.10.17 14:02

To hormonální se sice pohnout může, ale protože má i ty hormony, tak blokuje ovulaci a to posunutí tolik nevadí, pokud samozřejmě nevypadne úplně, nevycestuje do dutiny břišní apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
19.10.17 18:09

Rozhodnuta sem byla pro nehormonalni telisko jiz pred porodem, ale z duvodu CS se davalo pozdeji. Pul roku cekani skrz jizvu a pak se cekalo na ms, telisko mam zavadene ve dvou letech dcery. Male jsou tento mesic 4 roky, nemam s teliskem zadny problem a ani o nem nevim, jen pri ms mam jeden den hodne silny. Jinak plusy pro mne byly hlavne prakticnost ( nemusim myslet na prasek ), spolehlivost a cena :) Mam ho na 5 let za cenu 1 500,– ( prasky pro kojici mne staly cca 500,– / 3 mesice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1