Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janli píše:
Hele, zas tady nešiř bludy. Nejsme v osmdesátých letech. Možná by sis měla o antikoncepci něco zjistit. Ona třeba dost zásadním způsobem snižuje riziko karcinomu vaječníků.
Prosím tě, ty tady nikoho nemoralizuj a čti po sobě.. Ty už jsi tak uvědomělá a jistá, že už ani nepoznáš rozdíl, jak napsat slušně odpověď, když s něčím nesouhlasíš. A to je čistej fakt
Napsala jsi jí odpověď jako kdyby měla být ona, odněkud z pastvy. Samozř. Brát anikoncepci je lepší, než řešit případné těhotenství, ale škodlivá je a o tom není pochyb. Mě stačilo jednou, žes napsala o zakladatelce, která řešila zdravotní stav pejska, kterej stál velký peníze. Ona ale nenapsala, že by na to neměla a tys napsala, že bys ho nechala utratit
Že by ti dítě bylo přednejší, což nikdo nerozporuje, ale napsat hned, že bys ho nechala utratit byl teda blábol nad bláboly. A ano chápu, že píšeš adminům, za pravdu se každý zlobí, To je normální kočko ![]()
@Vanda 2 príspevky som Vám odtajnila. Nič citlivé nezdieľate. Urážky sa za anonyma neschovávajú, je to proti pravidlám webu. Nabudúce sa tomu vyhnite.
Kristína ![]()
@Vanda 2 píše:
Prosím tě, ty tady nikoho nemoralizuj a čti po sobě.. Ty už jsi tak uvědomělá a jistá, že už ani nepoznáš rozdíl, jak napsat slušně odpověď, když s něčím nesouhlasíš. A to je čistej faktNapsala jsi jí odpověď jako kdyby měla být ona, odněkud z pastvy. Samozř. Brát anikoncepci je lepší, než řešit případné těhotenství, ale škodlivá je a o tom není pochyb. Mě stačilo jednou, žes napsala o zakladatelce, která řešila zdravotní stav pejska, kterej stál velký peníze. Ona ale nenapsala, že by na to neměla a tys napsala, že bys ho nechala utratit
Že by ti dítě bylo přednejší, což nikdo nerozporuje, ale napsat hned, že bys ho nechala utratit byl teda blábol nad bláboly. A ano chápu, že píšeš adminům, za pravdu se každý zlobí, To je normální kočko
Souhlas, je to taková místní inženýrka…Janli Všechno zná všechno ví.
Ale holky?! Nehádat se! ![]()
Antikoncepci si nedávej, je to brzo. Mám kamarádku, která ji měla od 15ti a než se jí stačil cyklus pořádně zajet, tak jí to léky nějak blokly a pak byl obrovský problém s otěhotněním.
Ale to mohla být výjimka. Každopádně, taky jsem to poprvé dostala ve 14ti a to nemluvím o tom, jak mě otřesně bolelo břicho. Pomáhal jenom algifen. Neboj, ono se to časem utrepe a zvykneš si
Anonym z důvodu infa o kamarádce.
@Vanda 2 @Ikry pokuste se celý život vzdělávat holky a pak se nebudete muset pozastavovat nad tím, že má někdo všeobecný přehled. Mně nikdy nestačilo znát to, co mne naučili na základce.
Milá Vando, když konečně přestaneš psát všechny příspěvky pod anonymem, tak přestaneš porušovat pravidla a nebude nikdo upozorňovat adminy. Já si aspoň za svými názory a příspěvky stojím.
@Janli píše:
@Vanda 2 @Ikry pokuste se celý život vzdělávat holky a pak se nebudete muset pozastavovat nad tím, že má někdo všeobecný přehled. Mně nikdy nestačilo znát to, co mne naučili na základce.
Milá Vando, když konečně přestaneš psát všechny příspěvky pod anonymem, tak přestaneš porušovat pravidla a nebude nikdo upozorňovat adminy. Já si aspoň za svými názory a příspěvky stojím.
K čemu ti prosím tě pěkně bude, že uvidís anonym nebo Vanda
. Neřeš nesmysly. Já svůj názor napsala a opravdu nemám čas, tady s tebou kdákat.
Trávit tady tolik času co ty 🐓 Tak nic nestíhám!! Mám rodinu a věnuji se jí dostatečně
A k tvým znalostem, holka já opravdu nemám potřebu tady všechno komentovat a měřit si tady p*nďoury!!! Tímto bych diskuzi uzavřela a přeji pěkný den ![]()
Antikoncepci ti napise lekar od 15ti, muze ti doporucit nejakou nizkohormonovou, treba zlyndu, udajne je pri ni ms tak jednou za 10 mesicu, jsou jine, ktere se mohou brat treba 3 mesice v kuse, pak menstrauce a i s antikoncepci muzes mit ms kazdy mesic..taky se ti muze stat, ze ti prvni druh nesedne, budes misto mesicku krvacet kdykoli behem mesice, treba i 14 dni a budete muset s doktorem hledat dal… neni to tak jednoduchy, jakoze antikoncepce = zadne krvaceni…a stejne ti nakonec nezbyde, nez si na to zvyknout…az ti bude 15, bez na gyndu a prober to tam
@Vanda 2 píše:
K čemu ti prosím tě pěkně bude, že uvidís anonym nebo Vanda. Neřeš nesmysly. Já svůj názor napsala a opravdu nemám čas, tady s tebou kdákat.
Trávit tady tolik času co ty 🐓 Tak nic nestíhám!! Mám rodinu a věnuji se jí dostatečně
A k tvým znalostem, holka já opravdu nemám potřebu tady všechno komentovat a měřit si tady p*nďoury!!! Tímto bych diskuzi uzavřela a přeji pěkný den
@Melodie91 píše:
Antikoncepci ti napise lekar od 15ti, muze ti doporucit nejakou nizkohormonovou, treba zlyndu, udajne je pri ni ms tak jednou za 10 mesicu, jsou jine, ktere se mohou brat treba 3 mesice v kuse, pak menstrauce a i s antikoncepci muzes mit ms kazdy mesic..taky se ti muze stat, ze ti prvni druh nesedne, budes misto mesicku krvacet kdykoli behem mesice, treba i 14 dni a budete muset s doktorem hledat dal… neni to tak jednoduchy, jakoze antikoncepce = zadne krvaceni…a stejne ti nakonec nezbyde, nez si na to zvyknout…az ti bude 15, bez na gyndu a prober to tam
Děkuju, konečně aspoň nějaká užitečná ráda❤️️. Ne jenom hádání se nebo psaní mi, že se s tím musím smířit. Já vím, že to je normální, vím že to má skoro kdyždá ženská a některé s mnohem horšími projevy a taky vím, že s tím budu žít dalších 35 asi, ale to mě na tom nejvíc děsí, když to zvládají ostatní proč ne já? Proč já se nejsem schopná přijmout i s menstruací. Jen si prostě vzít vložku a žít dál normálně. To že mi napíšete ať se s tím smířím🤷♀️ jak mi to pomůže. Můj mozek to má jinak a fakt mi to život neuhlčuje. Takže děkuju, ale tyhle řady mi k ničemu moc nejsou.
Jinak počkám si do 15 a potom Zajdu na gyndu a uvidí se. Buď si na to do té doby zvyknu nebo se zblázní.
Taky možná zkusím hodně cvičení a málo jídlo aby menstruace zmizela sama, ale nevím. Vím, že mě za to teď zase zhajtujete, ale co s tím mám to jako řešení…🤷♀️
(Autorka)
Antikoncepce by byla aspoň ze me to poslední co bych volila je ti 14,a takovym svinstvem si skodit… známá si jela na 2 měsíce v létě pryč a nechtela MS aby si to víc užila (teplo, voda.. prostě dovca) tak to jedla jak bonbonky a skoncila s šokem v nemocnici a na antibiotikach.
@Anonymní píše:
Děkuju, konečně aspoň nějaká užitečná ráda❤️️. Ne jenom hádání se nebo psaní mi, že se s tím musím smířit. Já vím, že to je normální, vím že to má skoro kdyždá ženská a některé s mnohem horšími projevy a taky vím, že s tím budu žít dalších 35 asi, ale to mě na tom nejvíc děsí, když to zvládají ostatní proč ne já? Proč já se nejsem schopná přijmout i s menstruací. Jen si prostě vzít vložku a žít dál normálně. To že mi napíšete ať se s tím smířím🤷♀️ jak mi to pomůže. Můj mozek to má jinak a fakt mi to život neuhlčuje. Takže děkuju, ale tyhle řady mi k ničemu moc nejsou.Jinak počkám si do 15 a potom Zajdu na gyndu a uvidí se. Buď si na to do té doby zvyknu nebo se zblázní.
Taky možná zkusím hodně cvičení a málo jídlo aby menstruace zmizela sama, ale nevím. Vím, že mě za to teď zase zhajtujete, ale co s tím mám to jako řešení…🤷♀️
(Autorka)
Ale takhle to prožívala naprostá většina z nás. Chápeš, že my jsme si tím taky prošly?
Přiznám se ze i když to není správně tak už nějaký sexuální život mám i když bych mít neměla tak ho mám od dost brzkého věku, ale teď mám už delší dobu přítele takže dlouhodobý sexuální partner, chtěla bych začít brát antikoncepci, alespoň pro jistotu, mohu tedy na gynekologii přiznat ze mám sexuální život a požádat o ni nebo by z toho byli problémy?
Anonym je tady pro citlivé informace, ne pro urážení druhých. Nic o zdravotním stavu jsi nezmínila, jen jsi se chtěla navést, že? @admin