Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
chci se zeptat, v říjnu 2020 jsem přestala brát antikoncepci Depo provera a je únor a ještě jsem nedostala menstruaci… Občas mě bolí až píchají vaječníky, nafoukne se mi břicho, ale nic… Máte někdo zkušenosti? Děkuji
Také jsem ji vysadila v říjnu, přesně řečeno, v říjnu mi měla byt pichnuta injekce a tu už jsem si nenechala a ms jsem měla první 27.ledna a ted právě čekám na další… A zatím nic… Nebránila bych se právě ani mimi, tak jsem zvědavá ![]()
No, mě přišla 18.2. a hned 6.3. znovu.. 🤪 teď čekám, co bude dále
@Holouška píše:
No, mě přišla 18.2. a hned 6.3. znovu.. 🤪 teď čekám, co bude dále
A kdy jste ji vysadila
já ji stale mela toho 27._ledna a pořad dal nic
a používala jsem ji skoro 5 let…
A pěkně me to štve
mimi už bych ted moc chtěla. ![]()
@kotatko13 Vysadila jsem ji v říjnu po dvou letech. A 19.3. opět znovu, nechápu to, není to nijak silné, spíš černá krev, stačí mi 3-4 intimní vložky, ale i tak mi to přijde ![]()
@Holouška Tyjo, tak to mate opravdu zvláštní… Já stále od toho ledna prostě nic. I jsem se několikrát testovala a taky nic
takze nejspíše tělo totálně rozhozeny, premyslim, jestli už se vydat k dr, nebo ještě vyckavat… Přejete si také další mimco? ![]()
@kotatko13 ne, mám už 2 děti. Jdu 6.4. na prevenci k Dr., tak se ho zeptám… Můžu se zeptat, z jakého důvodu jste se rozhodla pro tuto antikoncepci, když chcete ještě dítě?
@kotatko13 píše:
@Holouška Tyjo, tak to mate opravdu zvláštní… Já stále od toho ledna prostě nic. I jsem se několikrát testovala a taky nictakze nejspíše tělo totálně rozhozeny, premyslim, jestli už se vydat k dr, nebo ještě vyckavat… Přejete si také další mimco?
Tak depo provera je pěkný svinstvo. Tělo se dává dohromady po ni klidně i rok. Tato antikoncepce se doporučuje spíš ženám, které už děti nechtějí.
@Holouška píše:
@Angry_birds to jo, už bych nikdy do toho nešla
Já už taky ne!!! Byla jsem opravdu hloupá, ze jsem do toho šla… Dr. Me ani dostatečně nevarovala, ale mužů si za to i sama, ze jsem si ji nechala tak dlouho
. Právě, ze mi vyhovovalo, ze to vůbec nemam. A ted toho dost lituji
A doufám, ze se to co nejdříve srovná a budeme se moct snažit
. Zatím jsem to ani neresila s Dr a vyčkávam, jestli se tělo toho zbaví samo, přece jen je to ted pul rok od vysazeni… A co ctu, tak některým trvá srovnání a početí i 2 roky klidně
![]()
Mně přišla hned jak měla. Ale ta další až za dva měsíce. A pak jsem ještě rok měla mezi MS 40-60 dní
@Netopirek píše:
Mně přišla hned jak měla. Ale ta další až za dva měsíce. A pak jsem ještě rok měla mezi MS 40-60 dní
Achjo, tak to jste me také moc nepotesila. Vysadila jsem ji v říjnu, první ms jsem mela 27.leden a ted az 24.březen, takže jsem se taky nacekala a jsem zvědavá, jak ted. A navíc me tak 14 před poslední ms šílené bolela prsa, to jsem také nikdy nemela, ani před antikoncepcí ![]()
@kotatko13 já to taky měla hrozný. A až teď po dvou letech to mám zas pravidelně a víceméně normální
@Netopirek A plánujete ještě mimco?
Taky se mi to snad upraví, mám v plánu počkat ten rok, do října a pak az to řešit s dr, jestli by sel cyklus něčím upravit ![]()
@kotatko13 píše:
Achjo, tak to jste me také moc nepotesila. Vysadila jsem ji v říjnu, první ms jsem mela 27.leden a ted az 24.březen, takže jsem se taky nacekala a jsem zvědavá, jak ted. A navíc me tak 14 před poslední ms šílené bolela prsa, to jsem také nikdy nemela, ani před antikoncepcí
Bolest prsu mám taky, ale skoro pořád. Pořád mi to skáče, ale jen špinění 5-6 dnů, týden klid a pak znovu…