Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kotatko13 ne, dětí už máme dost 😁
Já bych do ní nešla kdybych ještě plánovala děti.
@Netopirek Byla jsem holt blba
Děti už naštěstí už taky mám 2, ale teď bych ještě brala to 3. Holky už jsou docela velky, 8 a 10 let a i oni by si přáli ještě přírůstek
.
@Holouška No, ta bolest je taky pěkně naprd, ze me to az obtěžuje a ani pak třeba nevím jak si mám lehnout, nebo vydržet cely den v podprsence. A právě jsem to nikdy takhle neměla. Tak si myslím i podle toho, že tělo se stím ještě úplně nevyporadalo… Čekám ted po ty breznovy ms, jestli mi to zase začne, nebo ne…
@kotatko13 já jsem na ni četla hodně špatné recenze, ohledně dalšího otěhotnění. Většina nakonec musela na hormony, aby se zadařílo. Ale jsou i také co otěhotněli hned.
@Netopirek Právě… Rada bych to zvládla i bez tech hormonu no… Říkám si, ze před tím jsem otěhotněla téměř okamžitě, tak snad by se stim tělo mohlo vypořádat samo. Je mi 28, tak snad mám ještě čas i když bych chtěla nejraději ihned
a ne čekat.
@kotatko13 píše:
@Netopirek Právě… Rada bych to zvládla i bez tech hormonu no… Říkám si, ze před tím jsem otěhotněla téměř okamžitě, tak snad by se stim tělo mohlo vypořádat samo. Je mi 28, tak snad mám ještě čas i když bych chtěla nejraději ihneda ne čekat.
Je ti 28 let máš dvě děti, a depo proveru jsi měla pět let. A teď čekáš zázraky na počkání… Jako toto teda moc nepobírám. To jsi si o tom sajrajtu ani nic nezjistila? To mi prostě hlava nebere.
@Angry_birds píše:
Je ti 28 let máš dvě děti, a depo proveru jsi měla pět let. A teď čekáš zázraky na počkání… Jako toto teda moc nepobírám. To jsi si o tom sajrajtu ani nic nezjistila? To mi prostě hlava nebere.
Holky, já jsem si o tom taky nic nečetla popravdě, přišla jsem na gyndu a řekla jsem, že tělísko nemůžu kvůli problémům s čípkem, prášky a náplasti nechci a Mudr. hned, že nejideálnější je provera, tak jsem zajásala a žádné problémy vlastně neměla až po druhé konizaci mi onkogynekolog řekl, ať to vysadím, můj Dr. s tím moc nesouhlasil…Tak nevím, jestli jsou v tom prostě prachy…
@Holouška píše:
Holky, já jsem si o tom taky nic nečetla popravdě, přišla jsem na gyndu a řekla jsem, že tělísko nemůžu kvůli problémům s čípkem, prášky a náplasti nechci a Mudr. hned, že nejideálnější je provera, tak jsem zajásala a žádné problémy vlastně neměla až po druhé konizaci mi onkogynekolog řekl, ať to vysadím, můj Dr. s tím moc nesouhlasil…Tak nevím, jestli jsou v tom prostě prachy…
Ale je fakt, že se to nasazuje ženám, které nechtějí dlouhodobě otěhotnět ![]()
@Holouška píše:
Můj gynekolog ji naopak nechce předepisovat. A mě tedy bylo řečeno, že by se měla užívat maximálně rok v kuse ![]()
@Netopirek píše:
Můj gynekolog ji naopak nechce předepisovat. A mě tedy bylo řečeno, že by se měla užívat maximálně rok v kuse
No, tak o tom to je…co zatím vším asi bude? Zdraví žen je na posledním místě…
@Holouška píše:
Ahojky holky,
chci se zeptat, v říjnu 2020 jsem přestala brát antikoncepci Depo provera a je únor a ještě jsem nedostala menstruaci… Občas mě bolí až píchají vaječníky, nafoukne se mi břicho, ale nic… Máte někdo zkušenosti? Děkuji
Já čekala na MS asi 3/4 roku. Teď beru pilulky pro kojící a jsem spokojená. Po injekci jsem nabrala 10kg a měla jsem co dělat abych to dala dolu ![]()
@Angry_birds Právě, ze jsem si nic nezjistila, holt jsme byla blba a v ty době jsem si myslela, ze přece ani 3 dítě chtít nebudu, ze dvě je az dost. Jenže se mi to za ty roky nějak prostě změnilo a ted toho lituju, ze jsem byla tak naivní a nic neresila. Tak me zajimaji další zkušenosti s depo proverou ![]()
Konkrétně si to už nepamatuji, ale měla jsem ji několik let ještě před dětmi. Otěhotnění proběhlo ve chvíli, kdy jsme si to přáli…
@dedrichov Tak to jste mela velké štěstí, ze se vám to takhle povedlo
škoda, ze už si nepamatujete, jak dlouho to bylo po vysazeni ![]()
@Holouška @kotatko13 mě na zjišťování informací vycvičila první gynekoložka. Vždycky děsně nas. když měla něco vysvětlit. Ona byla nejraději když se k ní přišlo, řekla jsi co chceš a ona ti to napsala ![]()
Můj nynější gynekolog z toho byl úplně vyřízený, co všechno vím. ![]()