Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jj zavadis si to sama nic to není. První měsíc jsem měla trošku strach jestli ze mě nevypadne, ale pak už jsem si zvykla a vůbec jsem to nevnimala. Výhoda byla, že se mění jednou za 3 týdny a je to šetrnější pro organismus. Ale pořád to jsou umělý hormony. Já už třeba nechci prášky, kroužek ani nic hormonální ani vidět.
Měla jsem a spokojenost max. Jediná antikoncepce pro debi1ymého formátu, kterým po měsíci zbyla půlka platíčka prášků. Jednou za 3 týdny jsem si byla schopná vzpomenout.
Já to taky měla. Byla jsem spokojená jelikož jsem v tu dobu pilulky denně zapomínala.
Zaváděla jsem si to sama, z kroužku uděláš osmičku (jakoby sevřeš uprostřed ) a pak to jde bez problému.
Každopádně co se sexu týče jsem si to musela vyndavat a to bylo prostě nepraktické.
Ale je to stejné svinstvo jako pilulky
Mám ho teď třetí měsíc a nemůžu si stěžovat. Se dvěma malými dětmi bych při braní prášků měla brzy dítě třetí
. Zapomínala jsem brát i antibiotika. Zavede se první den MS, když přecházíš z prášků, tak místo dalšího plata. Zůstane vevnitř 3 týdny, kdykoliv se dá vyndat, opláchnout pod vlažnou vodou. Já ho vyndávám při sexu, manželovi překáží. Může být mimo tělo až 2 hodiny. Nejde vůbec cítit, občas se mi těsně po MS stane, že se trochu vysouvá, když mám níž čípek, ale to tak 1.-2. den. Nevypadl by, ale cítím ho, stačí jen zatlačit zpět. Také jsem nechtěla tělísko a na prášky jsem nezodpovědná ![]()
@Aduš8 děkuji za Vaše zkušenosti
to že se dá i vyndat jsem nevěděla, to je fajn. A můžu se ještě zeptat, to si můžu sama zakoupit v lékárně nebo mám jít na gyndu že bych chtěla tuto antikoncepci vyzkoušet? ![]()
@Anonymní píše:
@Aduš8 děkuji za Vaše zkušenostito že se dá i vyndat jsem nevěděla, to je fajn. A můžu se ještě zeptat, to si můžu sama zakoupit v lékárně nebo mám jít na gyndu že bych chtěla tuto antikoncepci vyzkoušet?
Musí ho předepsat lékař, je to hormonální antikoncepce, která ale narozdíl od tablet, působí lokálně
@Aduš8 píše:
Musí ho předepsat lékař, je to hormonální antikoncepce, která ale narozdíl od tablet, působí lokálně
Působí systémové. Jen se místo že střeva vstřebává ve vagine.
Ahoj, přemýšlím nad antikoncepčním kroužkem. Prášky jsem brala jen jednou a nedělaly mi dobře a tělísko nevím jestli chci. Mám jedno dítě a v nejbližší době další neplánuji. Máte s tím některá zkušenosti? To si budu zavádět sama?