Apel na těhotné!!!!!

14.7.08 15:04

Apel na těhotné!!!!!

Je mi 45 let, bala jsem 3× těhotná naposled před pěti lety. Tak si moc dobře pamatuju, že to opravdu nebylo někdy růžové. V současné době je tolik těhotných, které si asi myslí, že jsou jediné na světě v tom. Několikrát se mě stalo v tramvaji, že těhotná mě pomalu vyhodila z mista a to byly volné sedadla pro invalidy, chovala se jako nějakej prudící důchodce. Nebo u kasy, většinou mám velký nákup a neplatím u pokladen pro malé nákupy a těhotné, ale mám asi smůlu na nevychované těhotné ženy. Nedávno mě jedna taková oznámila že je sice vyrovnáná těhotná žena, ale měla bych ji pustit před sebe. Rozhodně tam chybělo slovo prosím, ale nechyběla arogace, nechci vidět tu výchovu od takové matky. V současné době je tolik těhotných, že by se člověk nikam pomalu nedostal a pořád jen byl ohleduplný blbec.
PROSÍM CHOVEJTE SE I VY OHLEDUPLNĚ K OSTATNÍM POKUD TO VYŽADUJETE. TĚHOTENSTVÍ JE ÚPLNĚ NORMÁLNÍ STAV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
14.7.08 15:12

hmm, tak proč se říká, že je v jiném stavu. Mám skoro pocit, že těhotenství je u tebe zločin :lol: :lol: :lol:
Ne vážně, já když si vzpomenu na svoje těhotenské nálady, tak se žádné takové nedivím, hormony dělají svoje, tak buďme schovívaví :lol: :lol: :lol:
Já měla celé těhu tak hrozné křeče do kyčlí, že stát pět minut pro mě byl hrob, hlavně po sedmém měsíci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.08 15:23

Mám taky docela špatné zkušenosti, mám už děti velké 24 a 27 let, budu babička. Asi je to tím, že je těhotných v současné době hodně. No jo husákovy děti. Generace, která je zvyklá dostat hodně zadarmo. Ještě že moje dcera taková není. Žená která byla těhotná v době před 20-30 lety, asi prožívala podobné zážitky, ale tato generace je moc sebestředná a vidí jenom sebe.

• Citovat
  • Upravit
330
14.7.08 15:27

Ahoj, dovolím si komentovat.
Jsem těhotná v 20tt. a bohužel s obdobným chováním se od těhotných setkávám i já. Naposledy v Interspáru, kde jsme stáli v normální frontě a za nás si stoupli těhotná a mamina s kočárkem. Sice neřekli nám přímo nic. Ale zcela jasně byli slyšet jejich hovor o tom, že kdyby jsme byli chápavý, tak je pustíme před sebe. Že máme obrovský nákup a oni by byli hned (ve vozíku měli asi 15 věcí, my byli na měsíčním nákupu).
Podotýkám, že už i na mě je vidět, že jsem těhotná, bříško mi rostlo od začátku těhu neustále.
Takže milá naštvaná, velice dobře tě chápu, také se hodně často setkávám s arogantníma těhulka, ale také musím říct, že ty arogantní je vždycky vidět a ty ostatní, co mají slušnou výchovu z domu, si to za ně slíznout taky.

Nevím, nečekám žádné ústupky, ze strany ostatních spoluobčanů. Když jsem jela v sobotu v tramvaji a v tom horku jsem stála, ani mě nenapadlo, že by mě měl některý z mladších pustit sednout. Když pak nastoupila paní ve věku cca 50 a tu pustili sednout, necítila jsem to jako nějaké nerespektování nebo co, ale jako za zcela normální. Na druhou stranu řeknu, že kdybych seděla já, tak pokud by to opravdu nebyla babička tak nevstanu.

Co se týče pouštění u doktorů, jak někteří píšou, že by měli mít těhulky přednost. Tak jsem za to, že jen tam kde se nedá obědnat a jsou nakažlivé choroby. Co se týče praktika, nemám problém se s ním předem telefonicky domluvit na danou hodinu (většinou kolem poledne nebo po) a čekárnou prostě prosvištím.

Je fakt, že u některých lékařů i když se objednám, musím čekat, protože mají skluz a to vždy zajdu za sestrou, ať mi řekne čas o kolik mají skluz a jdu na tu dobu ven z čekárny. Naposledy když jedna paní v čekárně slyšela náš rozhovor, tak mě pustila místo sebe. Brala jsem to velmi překvapivě a opravdu jsem se ujistila, že to myslí vážně a že klidně počkám. I tak paní na tom trvala…podotýkám bylo ji asi 40-50 a plně se usmívala. A musím říct, že mě potěšila na celý den.

Na druhou stranu když jsem před týdnem přecházela po přechodě a zatočila se mi hlava a zrovna jedoucí auto buď muselo zastavit a nebo přejet do vedlejšího pruhu a jet dál, tak zastavilo. Jenže muž asi 35 vylezl ze dveří a začal po mě řvát a nadávit do buzerantek a piček, že co se tak po tom přechodu courám a že mám vypadnout a jít si hekat někam dom…no nemusím dodávat, že na té hlavní třídě stálo docela dost lidí a s úsměvem pozorovali jak chlap po mě ječí a já brečím…

Takže s tou výchovou…myslím, že je jedno jestli ženská je těhulka nebo není a jestli je to ženská, dokonce nezáleží ani na věku. Lidé jsou prostě arogantní a hrubý bez ohledu na stav, věk a vzdělání.

Takže jen jednu radu, prostě když se setkáš s arogantním blbcem tak se nedej, tak jak to dělají ostatní. Prostě dnešní společnost nepodporuje toleranci a slušnost. Takže pokud budeš někam chtít těhulku pustit, tak ji pust a pokud ne, tak ji ignoruj, stejně tak jak to děláš u ostatních lidí. Takhle to dělá drtivá většina lidí a jde jim to výborně. A to že má nějaké blbe komentáře nebo podobně, no to je její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.7.08 15:30

Tak mě to teda nedá a musím se ozvat… patřím k těm „Husákovým dětěm“ a to by mě teda zajímalo, co jsem dostala zadarmo??? :evil: :evil:
Možná měla anonymní pisatelka na mysli ten byt, který budu bance ještě 23 let splácet??

Omlouvám se za ostrou reakci a offtopic, ale fakt mě to vytočilo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.7.08 15:32

Musim naprosto souhlasit s Jamap.Rekla vsechno co jsem se chystala napsat.

Jinak ja take ted byla tehotna a arogantnich a netolerantnich tehulek jsem potkala spoustu.Ale bohuzel jsem potkala i hodne arogantnich a netolerantnich „normalnich“ lidi kteri se na mne jako na tehotnou divali zvysoka a vubec je nenapadlo mne nekde pustit sednout,nebo mi rict at jdu ve fronte u pokladne pred ne.Ja si to klidne odstala,me to nevadilo a i kdyz jsem jednou omdlela a parkrat se mi zatocila hlava tak to s nikym ani nehlo.

Tobe anonymni chci napsat ze ja jsem z generace Husakovych deti ale NIKDY jsem v zivote nedostala NIC zadarmo. :! :! :! :! Prosim podle par nesud vsechny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.7.08 15:41

Nevím - ale snad se shodneme na tom, že v jakémkoliv společenství a v kterékoliv době jsou skupiny obyvatel, které jsou ostatními chráněny. Děti, starci a těhotné ženy. A asi to není jen tak pro srandu králíkům. Byla jsem těhotná dvakrát - a ANI JEDNOU se mi nestalo, že by mě někdo ve frontě pustil před sebe nebo mě pustil sednout, nabídl se, že mi pomůže s taškou a podobně. Jsem nejspíš poslední blbka na matičce Zemi, která bez řečí nabídne pomoc slabším (babičkám, těhulkám a pod.). Tebe se.ou arogantní těhulky? Mě se.e nevšímavost okolí k těm nearogantním!!!!! Arogantní těhuli jsem nepotkala, to spíš s některými důchodci je občas trochu problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
14.7.08 15:43

Ad nevím kdo: že jsme husákova generace a že jsme sebestřední…no nevím, já vyrůstala a vnímala svět až v podstatě po revoluci.
Bydlím v Ostravě, přesněji řečeno v Porubě, pro ty kdo nezná místní situaci: cca 70% obyvatel důchodového věku. Což by se mohlo zdát jako ráj, že? Samí vychovaní lidé, kteří ví jak se chovat a pod.
Bohužel u nás na dvoře máme spíš problémy…protože jsou zvyklí vyhazovat jídlo z okna, no my mladá generace, jsme marnotratná a to vyhozené jídlo, přece seberou ptáčci a nebo pejsci - no většinou to zmizí až přijedou z technických služeb, takže to tam vždy aspoň měsíc plesní. Pak nastražené jedové nástrahy. O uklízením výkalů po psech taky škoda mluvit. Sama mám psa a opravdu nemám problém se ohnout a uklidit to. Naposledy, když jsem staršího pana poprosila jestli by neuklidila po svém psu, tak se mi dostalo jen odpovědi, co se starám, a po argumentu, že je to přece jen u dětského pískoviště, tak že on se nemůže ohnout a ze jsem na něj sprostá…Podotýkám, že takhle upozorňuji i mladé lidi. Ty se po většinou ohnou a uklidí, sice mě vraždí pohledem, ale co.

Neříkám, že všechny problémy dělají staří lidé, to ani náhodou, ale spíš mě štve, jak za všechno může mladá generace a ta starší je svatá…ničeho si nevážíme a neumíme udržovat…ale to že tu každý rok, ti mladí udržují dětské pískoviště a plevají chodníky a podobně, to je normální…no prostě věčný boj.

Nevadí mi, že si stěžují na to, co děláme mi - prostě každý byl vychovaný jinak (a jděte někam s tím že za to může doba, za výchovu může vždy rodina)…ale kdyby taky uměli přiznat své chyby, slušně je říct a stejně tak i uměli naslouchat našim připomínkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
14.7.08 15:45
Anonymni píše:
Mám taky docela špatné zkušenosti, mám už děti velké 24 a 27 let, budu babička. Asi je to tím, že je těhotných v současné době hodně. No jo husákovy děti. Generace, která je zvyklá dostat hodně zadarmo. Ještě že moje dcera taková není. Žená která byla těhotná v době před 20-30 lety, asi prožívala podobné zážitky, ale tato generace je moc sebestředná a vidí jenom sebe.

Dovolím se počítat mezi Husákovy děti,jsem ročník 1978,mje sestra 1975. Rozhodně jsme v životě nic zadarmo teda neměly…!!!!!
Už ve škole nás bylo tolik,že jsme museli chodit na směny,třeba na odpoledne apod. V 6.třídě mě zastihla revoluce,a pro puberťáka naprostý změny ve všem.Ale to je vedlejší,člověk je samozřejmě rád,že žije v době neomezených možností.
Už za studií na VŠ jsem se musela ohánět,abych si na sebe trochu vydělala,a to nás rodiče podporovali co se dalo.
Nicméně,najít si dobrou odpovídající práci,sehnat byt,být schopnej platit hypotéku - to mi teda zrovna zadarmo přicházející nepřipadá 8O .
Takže bych nebyla tak přísná na generaci husákovejch dětí. To nejsou ti,kteří se prohánějí v autech od tatínků,to jsou ti,kteří na všechno, co maj,si museli tvrdě vydělat!

Naopak,ty anonymní babičko,dle věku tvých dětí: jak moc ses musela ohánět a zadlužit,aby si byla schopná dostat od komunistů byt?
Jak moc ses musela nervovat,aby tě neodmítly v porodnici,aby pro tvé dítě bylo místo ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
14.7.08 15:49

Naštvaná,tak u nás ve městě je to zase naopak.Nikoho nezajímá,jestli je paní nebo slečna těhotná,jestli jí není třeba špatně nebo něco podobného. Žádný hodný člověk mě nepustil ve frontě dopředu,nikdo mi nikdy neudělal žádný ustupek nebo dobrý skutek.
Já se teda nikoho doprošovat nebudu,odstojím si tu frontu,odstojím si i stání v autobuse,prostě kdekoliv.
Je to všechno opravdu jen v lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
14.7.08 15:57

Ahojky. Tak předně, docela mě urazila zmínka o Husákových dětech, co jsou sebestředné generace a dostaly vše zadarmo. To bych tedy ráda jmenovitě slyšela, co jsme dostaly zadarmo. Nevím, jestli ty narvané školky, školy (všech typů), ty hypotéky na bydlení, přervané porodnice a školky pro naše současné i budoucí děti. další věci nepočítám, protože to bych na tohle téma mohla sepsat esej. Tyhle výroky jsou přiliš zjednodušující a dost urážející.
Sama jsem v 19. TT a zastávám názor výše řečený, že arogantní lidi jsou napříč celou společností a ve všech skupinách. Takže žádost na těhotné (necituji přesně), ať se nad sebou zamyslí a nejsou sebestředné (volně mnou přeložené), mi přijde s odpuštěním dost mimo. Vždycky je to O LIDECH,a le ráda bych viděla napsanou radu, co mám asi dělat, když se mi jako té protivné těhotné udělá v metru špatně. To nemám být sebestřednou těhotnou, nechat o deset dvacet starší paní sedět a pak se na ně elegantně poblít nebo sesypat? A musím říct, že pro mě se například to, že mě někdo (kdokoli a kdekoli) pustí sednout (a to cestuju denně přes půl Prahy do práce) se stalo natolik vzácnou záležitostí, že na jakoukoli aroganci nemám, jsa zavěšená na tyči a přemáhající rozhoupaný žaludek, ani pomyšlení.
Takže prosím o méně zjednodušující, rezultátní a urážející výroky, neb si je jako těhotná (což si určitě pamatujete!) pod vlivem koktejlu hormonů více beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.08 15:59

Befano, Befano, styď se.

• Citovat
  • Upravit
13503
14.7.08 16:03

Anonymni proc by se mela stydet?Ze napsala pravdu ktera se tobe jako budouci babicce a matce dvou dcer nelibi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.7.08 16:11

Za co by se měla stydět??? Podle mě má naprostou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
14.7.08 16:12

Možná by tu „sebestřednou generaci“ měli nějak vymýtit… Nějak moc se roztahujou,roděj děti jak o život,jsou arogantní,ždímaj od státu peníze a zabírají tady místo,nám chudákům slušnejm,že,anonymní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí