Rodinný chaos pod kontrolou: jaká appka by vám ušetřila nervy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76066
23.8.25 15:33
@Tarena píše: Více

já už jsem na slovo aplikace úplně alergická, za chvíli se lidé bez aplikace ani nevy-kakají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
23.8.25 16:03

Mame, jmenuje se to nastenny planovaci kalendar. Genialni vec.
Nakupy resim s AI na rohliku, do kramu uz me nikdo nedostane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.25 16:19
@Michal Meca píše: Více

Na všechno tohle mám takovou speciální aplikaci, které se říká mozek.
Opravdu někdo, kdo jde od lékaře, zapomene vyzvednout léky?
Když naplánuju jídelníček, tak mi nějak automaticky naskočí, co k tomu potřebuju koupit.
Online nenakupuju, protože je to výrazně dražší, než když si to koupím sama. A obchody, kam chodím, znám. Většinou stejně jen proběhnu akční věci a to, co kupujeme běžně. A buď chodím nakupovat s dětmi, abych si užila společný čas s nimi a ony se přitom taky něco naučí nebo jdu i ráda nakoupit bez dětí, když si od nich potřebuju trochu oddechnout nebo vyčistit hlavu. Myslím, že i tak spolu trávíme hodně času.
Jediné, co bych potřebovala, aby za mě někdo vařil (máme speciální diety) a taky kdyby se vyprané prádlo samo pověsilo a pak poskládalo a uklidilo, to by bylo fajn.

• Citovat
  • Upravit
16178
23.8.25 17:40

Nedáme dopustit na tabuli a fix - přehledné, efektivní a bohatě stačí 4 barvy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.8.25 17:45

Uvítala bych aplikaci, která by na dané úkoly delegovala někoho jiného, je mi jedno na koho, upřímně :-D. Doprovody k lékařům, nákupy, uvařit, uklidit. Zadat a víc se nestarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
23.8.25 17:52

Doktory, různé akce a připomínky na narozeniny atd máme napsané v diáři a sdíleném Google kalendáři.
Rozdělení domacichy úkolů včetně termínů tam člověk taky může narvat. A na případné nákupy klasicky přes Messenger nebo sdílený poznámky :nevim:
Zjednodušit to snad už ani nejde, akorát další aplikace do mobilu navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
23.8.25 18:50

Bez urazky, radobymarketere/AI, cilovkou takove aplikace je jine pohlavi, nez zenske. Zkus to na odlisnem webu, budes mozna uspesnejsi. Tato rada je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4196
23.8.25 19:12

Než to to té aplikace natukam, tak to mám za pár minut na papíře.
Mimo jiné používám skvělou aplikaci zvanou MOZEK…
A starý dobrý nástěnný kalendář, kde si to zapíšu a díky tomu z 99 % i pamatuju.
Nakupovat chodíme 1× týdně podle jídelníčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
23.8.25 20:31

My máme rodinný kruh ve skupině na WhatsApp. To bohatě stačí a vlastní paměť. Vždycky si někdo pamatuje termín. Jinak máme v garáži lednici, kde se magnetem dávají psané info a vzkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.25 20:32

@Michal Meca proč bych měla takto přemýšlet…vždy vařím z toho, co je doma, v domě máme zásoby všeho, plný mrazák od lososa, přes krůtu, po zeleninu…máme všechny trvanlivé potraviny, ovoce, zeleninu…kouknu, co máme a na co bych měla chuť a z toho uvaříme nebo obráceně jsme v obchodě a něco nás zaujme, tak to koupíme a z toho vaříme…my bychom to nevyužili, stačí nám kalendář, ostatní máme zajeté a každý ví, co má dělat nebo si zavoláme, co je potřeba

• Citovat
  • Upravit
24750
23.8.25 20:41

Jsem stará škola, zlatý starý dobrý malý kapesní týdenní diář… tam mám všechny důležité věci - pracovní i soukromé.. a na čistě domácí máme doma stojací kalendář… v mobilu se mi to nechce hlídat a radši to vidím prostě „černé na bílém“ fyzicky v tom diáři žádnou další apku fakt nechci, už mi jich vnutili tolik, že používám asi jen krokoměr a stocard-abych nemusela tahat s sebou do všech krámů jejich kartičky…
Jo a teda na DM hodně šetřím, takže jejich apku používám, když tam nechám někdy dva litry, tak příště klidně litr ušetřím, protože nakoupím značky za nejvíce bodů… ale to je tím, že na drogči ulítám a ráda tam chodím…
nákup jsem vážně schopna si obstarat sama a ráda si to sama dle akcí vyberu… nechtěla bych plnit nějaký další systém, i tak už je jich dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
23.8.25 21:17

Třeba můj muž nesnáší lístečky na nákup. On řekne, ať mu seznam napíšu do WhatsAppu. Že nebude nikde strašit se žádným papírkem. U nás je on letákový král. Sepíše si sice seznam na papír. Ale ve finále si ten papír vyfotí do mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20853
24.8.25 06:47

Tak pokud si někdo musí napsat, že má cestou od doktory vyzvednout léky v lékárně, tak potřebuje lékařskou pomoc a ne aplikaci. Navíc mu zabere víc času to tam všechno dát než ta samotná akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:13

@stinga Chápu, že to tak může působit. Já osobně to ale vnímám jinak – mám dítě a chci s ním trávit co nejvíc času. A když musím každý den řešit, co uvařit, co nakoupit nebo kdy má kdo volno, ubírá mi to energii i čas, který bych raději věnoval rodině. Proto hledám cestu, jak tyhle každodenní věci zjednodušit a mít je přehledně na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:19

@Tarena Rozumím, že to tak může vypadat. Ale nápady nesbírám – aplikace už je ve fázi programování a další nápady by akorát zbytečně prodloužily dokončení. Spíš mě zajímá, jestli i ostatní rodiče řeší stejné problémy jako já – protože u mě je to hlavně o čase, který chci trávit s dítětem, a ne nad tím, co se bude vařit nebo kdy kdo kam má jít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák