Rodinný chaos pod kontrolou: jaká appka by vám ušetřila nervy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.8.25 10:21

@Menton To je super systém 👍. Já to mám bohužel trochu chaotičtější 😅. Jasně, i do aplikace je potřeba něco prvně naťukat – ale pak už se stará sama: připomene, co je potřeba, ukáže, co se má nakoupit, nebo i navrhne, co uvařit. A v tom je ta úspora času – člověk to nemusí držet všechno v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:23

@Andul.weber Nástěnný kalendář je fakt osvědčená klasika :ok_hand: a AI na nákupy taky skvělý pomocník. U mě je to spíš o tom, že mám všechno rozdělené na víc míst – kalendář zvlášť, nákupy zvlášť, připomínky zvlášť – a právě to mi bere čas i energii. Navíc si nástěnný kalendář bohužel nevezmu do batohu, když jdu ven 😅. Proto mi dává smysl mít všechno v mobilu, abych to měl kdykoliv po ruce a fungovalo to automaticky bez zbytečného přepínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10853
24.8.25 10:26
@Michal Meca píše: Více

No a kdyz ti řekneme papirovy diar, tak apku zahodis.?
Pouzivej co ti vyhovuje.
Jak nekdo psal, na vareni je nejlepší hospodyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
24.8.25 10:30

Píšeš to jako reklamu. Jak ta aplikace bude vědět, co mám doma? To tam budu muset zadat, co chci vařit, co mám doma? Vařím z toho, co mám. Nejezdím na nákup, abych pak uvařila. Nakupuji, když se mi to časově hodí. Mám přehled, kdo kde je a má být. Nemám to v žádné aplikaci. Podle toho si naplánuju výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:31
@Anonymní píše: Více

To je skvělé, že máte svůj systém takhle vychytaný 👍 – mozek, znalost obchodů, plánování jídel i čas s dětmi funguje perfektně. Souhlasím, že technologie nikdy nenahradí společný čas, a přesně to je nejdůležitější. 😄
Určitě by mi taky moc nevyhovovalo nakupovat online, když mám své osvědčené obchody a akční věci – a společné nákupy s dětmi mají i tu přidanou hodnotu, že je to zároveň učení a zábava. Přesto někdy může být online nakupování výhodné – například když by jinak člověk musel kvůli dvoum věcem chodit do obchodu, a místo toho může vyřídit vše najednou a doma se věnovat něčemu jinému.
U mě je problém spíš ten chaos – když jsou kalendáře, úkoly, nákupy a připomínky na více místech, ubírá mi to čas a energii s dítětem. Sice aplikace za vás neuvaří, ale díky ní nemusíte přemýšlet nad dietami – sama navrhne řešení a usnadní plánování.
A s tou představou, že by se prádlo samo vypralo, pověsilo a složilo – s tím naprosto souhlasím 😅, to by ocenil asi každý rodič!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:35

@SaxaL To úplně chápu 😅 – kdyby šlo, asi bychom všichni ocenili, kdyby někdo vyřídil nákupy, doprovody k lékaři nebo vaření a uklízení. Realita je trochu jiná, ale právě proto aplikace pomáhá spravedlivě roztřídit úkoly mezi členy domácnosti – aby nikdo nebyl přetížený a každý věděl, co má na starosti. Tak se rutinní věci vyřeší efektivně a zbyde víc času na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 10:37

@Fitsun To je super, že máte svůj systém takhle vychytaný 👍 – diář, Google kalendář, Messenger a sdílené poznámky opravdu fungují. U mě je problém spíš ten chaos – když jsou úkoly, nákupy a připomínky rozdělené na více místech, ubírá mi to čas i energii s dítětem.
Proto smysl aplikace je nahradit všechny ostatní aplikace a mít vše přehledně na jednom místě – navíc spravedlivě rozdělit úkoly mezi členy domácnosti, ulehčit plánování a tím zbyde víc času na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
24.8.25 10:37

Opakovaně se zde uvádí, že díky aplikaci se nemusí řešit co se má vařit, Tedy aplikace rozhodne, co bude k obědu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
24.8.25 10:38
@Anonymní píše: Více

Někdy recept vyzvednu hned, někdy ne. A pak mi to trvá podle toho, jak moc akutně to potrebuji. Pokud to mám do zásoby, tak mi to trvá dlouho (do lékárny dojdu, až budu mít čas a budu poblíž) a většinou si to napíšu na listecek. Pokud to potřebuji akutně, jedu do lékárny hned. Někdy je potřeba používat mozek a ne vše si psát a používat aplikace. Každý využívá aplikace podle toho, jak mu to vyhovuje. A mě třeba taky napadla jedna aplikace, kterou bych vyzkoušela. Nevim, jestli něco takového existuje. Potřebuji vysledovat, jaká jídla vadí mému dítěti. Bylo by fajn, kdybych vše, co jí, zadala do aplikace. Aby tam šlo naskenovat i složení všeho. Zadala bych tam potíže. A ono by mi ukázalo, jestli se tam něco opakuje. Zatím jsme na to kratci a nemůžeme na to přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.25 10:43

@Michal Meca tak když potřebuješ, aby tě řídila aplikace, kterou musíš vymyslet, tak potřebuješ lékaře sám :roll: :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4228
24.8.25 10:56

A když ti apka selže, tak budeš mít za tu dobu používání hlavu jak cedník.
Přirozené trénování paměti…
Jediné, co vedu alektronjcjy je pracovní kalendář pro online schůzky.
Jinak vše co se týká rodiny, soukromého života obstarává nástěnný kalendář a ručně psaná poznámka.
Fakt si nemusím psát každou blbost, že si mám vyzvednout léky, dojít nakoupit..
Jídlo do ráda naplánují podle našich momentálních chuti, ne aby mi to plánovala aplikace… To tam budu muset ťukat co desítek receptu a co když budu mít chuť na něco. mimo seznam??
Ad Hock jakákoli akce, změna plánu?? V čem mi to ušetří čas, nákup seznam mám hotový během pár minut minut. Doktory hlídám sobě a synovi, nejvíc doktorů má manžel a ten je svéprávny s stará se o to sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.25 11:02

@Kelsey1 To je úplně perfektní příklad 😄 – i když se někdo brání lístečkům, nakonec se seznam stejně dostane do mobilu. A přesně v tom je hlavní přidaná hodnota – mít vše na jednom místě, bez papírků, fotek nebo přepínání mezi různými aplikacemi. Navíc aplikace může spravedlivě rozdělit úkoly, připomenout termíny a usnadnit plánování, takže zůstane víc času na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27612
24.8.25 11:10

takže budeš objednávat dvě věci z e-shopu no paráda budeš na ně čekat kdoví jak dlouho a ještě se ti to sak.ra prodraží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2906
24.8.25 11:18

Víš, běžní lidi si zvládnou pohlídat doktory i nákupy, ještě se u toho věnujou rodině – a nepotřebujou k tomu appku, která zní spíš jak horor než pomoc 😂. A možná bys mohl zvládnout i svoje odpovědi psát sám, bez umělý inteligence :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
24.8.25 12:01
@Luboš P píše: Více

Aplikace ví nejlíp, co je pro tebe a tvou rodinu dobré! Že máš dnes chuť na smažák? Ale fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák