Apolinář – jak aktuálně vypadají porodní boxy

7.1.26 14:30

Apolinář - porodní boxy

Ahoj,
byl by mi prosím někdo schopný popsat, jak aktuálně vypadají porodní boxy u Apolináře? Nepodařilo se mi to bohužel nikde dohledat, všude se chlubí jen fotkami těch nových porodních pokojů, ale staré boxy nic (asi že to není k chlubení?). Tuším, že snad měly taky projít částečnou modernizací, takže by mě zajímalo hlavně jak je to teď se sociálním zařízením (jestli je pořád jen jedna sprcha/wc pro všechny boxy), jestli už je to lepší se zvukotěsností, jestli jsou pořád tak malé, že se tam skoro nedá chodit nebo jestli je tam třeba okno?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3038
7.1.26 15:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.26 15:46
@Kryptozoo píše: Více

Dobrý den,
děkuji za odkaz, ale to jsou právě nově zrekonstruované sály v „Porodním centru“, kam nemám jistotu, že se z kapacitních důvodů a jako potencionálně riziková dostanu. Jde mi o porodní boxy v nezrekonstruované části porodnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
7.1.26 16:26

Ono pokud nedokážou porodnici nafouknout nebo zmenšit její kapacitu, tak je zvětšit nedokážou. Byvaly to místnůstka s pevnými zastenami kolem, vpředu soupaci dveře, okno bylo. Žádný luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.26 16:46

@ugluk Děkuji. Nejde mi o luxus, spíš o klid a soukromí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
7.1.26 17:19

Ahoj, úplně nevím, ale na fb je soukromá skupina - Rodíme u Apolináře - rady a zkušenosti, tak se zkus zeptat tam. Z toho, co jsem pochopila, tak na boxech se rodí buď když se jedna o předčasný porod (je to blíže neonatologie), nebo pokud je úplně plno, pak je ale docela šance, že tam bude člověk rodit sám. Pokud vím, tak sprcha a záchody jsou stále někde na té chodbě a asi to tam vypadá pořád stejně. Budu rodit také u Apolináře, z potenciálních boxů mám trochu obavy, na druhou stranu kamarádky, co tam rodily na boxech mi říkaly, že jim nakonec při porodu bylo úplně jedno, že je tam slyšet. Jedna se díky tomu dokonce uklidnila, že slyšela, jak probíhá porod před ní. Tak doufám, že to budu případně vnímat taky tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
10.1.26 20:36

Myslím si, že sprchy budou stále společné. Byla jsem tam na WC a byla to jedna velká místnost, ve které byly záchodové kabinky a vyzděné samostatné sprchové kouty. Stav porodních boxů bych očekávala takový, jak byl vyfocený v tom článku na Vitalii, na který tu někdo posílal odkaz. Pokud by byly modernější/rekonstruované, tak by to myslím porodnice nějakým způsobem komunikovala, ale snaží se jejich existenci/stav spíš tutlat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková