Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
30.10.17 21:05

@Aryanna tak pisala som dnes MM a zrusty nevidno utz, som si aj myslela,
Bol zlaty, odpisal hned a dohodli sme sa, ze mam ist do Brna a ak by nahodou bol nejaky velky problem, zeby mi potom urobil hsk + hormony a rovno na stimulaciu ivf.
No nam povedal 2/2017,ze mame skusat cca 3 mesiace prirodzene a potom na ivf, kedze uz jedno dieta mame.
ale manzel sa toho bal toho ivf. Chcel este skusit prirodzene a byval aj dlho v robote 9 tyzdnov v robote 4-tyzdne doma, no a teraz bude do 3/2018 domka, tak to vyuzijeme.tiez mam z toho ivf strach aj obavy co to vlastne bude, ale uz som rada, ze manzel konecne suhlasil. Spermiogram ma chvalabohu dobry. Este sme neboli v Brne, ale dnes som tam pisala, tak cakam co odpisu.
Na kontrole som bola u svojho gynekologa,
Do car doporucenie asi nepotrebujes, mna sice moja gynekologicka prehovarala chvilku tu na SR do Iscaru, ale tu ani nevedia dobre, co je ashermanom syndrom. Chcem skusit Brno, lebo je to u vas v CR o uplne inej komunikacii, pomoci.uvidime.sice je to az 300 km, ale dufam, ze sa oplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
30.10.17 22:34

@dankabaran Tak jsem se odhodlala a napsala teď do CAR ve Zlíně, tak jsem zvědavá kdy a co odepíšou.. No Ashermanův syndrom je bohužel u hodně lékařů tabu i v ČR :zed: Já zase jezdím za MM 300 km, tak CAR bych aspoň měla blíž. Protože zajistit hlídání tříleté dcery atd. no však to sama znáš. Také mě to IVF děsí, ale MM mi doporučil ihned IVF, pokud to dobře dopadne s tou mojí dělohou a menstruací.. Musím že prý otěhotnět kdyžtak co nejdříve. Také je dobré brát ty hormony, berou se i při stimulaci, takže to všechno navazuje. Těma hormonama se zajišťuje růst sliznice. A dobrá sliznice je zlo pro srůsty. A také mi doporučil IVF i z důvodu, kdyby náhodou byly srůsty i nějak ve vejcovodech nebo u ústí vejcovodů, což nelze vyloučit u Ashermana. Manžel s tím naštěstí problém nemá. Dcera nám vyšla ihned na první pokus a pak takové komplikace po porodu a nakonec Asherman. To by mě nikdy nenapadlo, že nakonec budu ráda s druhým dítětem, že vůbec budu moci se pokoušet o IVF. Navíc všechny mé kamarádky i „kamarádky“ mají dvě nebo tři děti pomalu ani ne rok po sobě, což člověku moc nepřidá.. A prostě dokud to člověk sám nezažije, tak vůbec nechápe o co jde.. Taky o mých problémech ví minimum lidí.. Nejspíš si o mně myslí, že jsem líná a pohodlná mít další dítě :think: Ale samozřejmě děkuji každý den a jsem vděčná za svou dceru :srdce: Kéž by se každá žena dočkala svého vytouženého děťátka :andel: Moc vám to všem přeji holky, držte se a bojujte. Naděje umírá naposledy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
31.10.17 07:31

@Aryanna tak si sa aj ty uz odhodlala napisat, :palec: tak budeme bojovat spolu v tom car, potom napis co ti odpisali.
No mne MM tiez povedal, ze najlepsie by bolo keby som otehotnela hned, ze do roka su zrasty naspat, ale v manzelovi sa to hrozne bilo, chcel este dieta, ale nie takou cestou, ale teda dobre, ze prisiel na to, ze nam to moze pomoct :srdce:
Ty dobre, ze to hned riesite
Ja som tiez vdacna za anjelika co mam pri sebe, ale viem ze viac ako lasku a, surodenca jej nemozem dat,
Pre mna ako vsetky zeny co maju ashermana to bolo nieco strasne, ja chcela vzdy vela deti. Ale verim, ze sa nam to podari, sledujem tu baby dlhsie a verim, ze to pojde, kazda si zasluzi mat aspon jedno dieta
Drzkam naaam vsetky palceky :srdce:
Baby davate nam silu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.17 21:03

@dankabaran Ahoj, prosím tě, to víš od MM, že se Srůst vracejí do roku zpět?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.11.17 21:06

@Lola16
Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.11.17 21:11

@Lola16 ahojky
Ano od MM, mne povedal, ze sa stava, ze do roka sa mozu zrasty nanovo urobit, ale neviem, ze v akom pocte.
Potom mi vravel, ze keby ms slabla, alebo som mala malu sliznicu a este ak by som sla na ivf, zeby urobil hsk.
Teraz som mu pisala, lebo chceme ist na ivf a odpisal, ze ak by sa im v brne nepozdavala sliznica a ak by nereagovala na hormony, zeby bola mala, tak by urobil hsk.
Ms mam taku no 1-2 dni stredne krvacanie, ale nie je to na vlozky vobec, sliznicu mam okolo 6mm
A ty ako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.11.17 13:26

@Aryanna Ahoj, termin zatim nemam ani k Marovi, cekam na email od nej. Takze 28.11. tezko stihnu, bohuzel.

Pred odberem se berou ruzne hormony, ja brala Gonal. Je to injekce, picha se 1× denne do bricha, super jednoduche. Nejhorsi je asi poprve, pak uz to jde jako po masle, toho se vubec neboj. Pak nejakou presnou dobu pred odberem se picha jeste jedna (myslim, ze 2×), to uz si musis i michat a to je des, me michal manzel, jsem na to desne nesikovna. Ale zase, jen jeden dobanec a hotovo, fakt se neni ceho bat.

Odber je v narkoze a pak te muze trochu bolet bricho. Ja necitila pred prvnim odberem nic, pak to bylo jako silny PMS. Pred druhym odberem jsem si uz nemohla ani sednout, jak me folikuly tlacily (poslednich par hodin pred), ale zase po mi nebylo vubec nic. je to individualni, ale zadna katastrofa. ET je uz bez narkozy, trva tak pet minut, sup tam a hotovo.

Celkove IVF jako takove je v pohode, nejhorsi je pak tech 14 dni cekat a nedej boze prezit neuspech.

Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.11.17 13:26

Objednani se k MM

Az se nekdo budete chtit dostat k MM, tak pres Apolinare je to uplne zbytecne, jen vam daji listek s jeho emailem, at se obratite primo na nej. To jen abyste si usetrili cestu, ne jako ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.11.17 23:09

@sedmokráska tak se hlásím po HSK u MM. Při HSK pan doktor žádné srusty nenašel, vchody do vejcovodu viděl. Takže žádný gel žádné hormony jsem nedostala. A jen pak říkal že až otěhotnim mám napsat mail :). Nicméně nechápu jak je to možné. Na HSK která byla provedena na jinem pracovišti cca pres dvěma měsíci dr viděla srusty které se snažila rozrusit kyretou a vchody k vejcovodum neviděla. Ve zprávě mám napsano rozsahle srusty. A pak mi říkala že se mám objednat na vyšší pracoviště, že tohle už není jakoby pro ni. Že se tomu musi věnovat větší pozornost. Takže jsem předpokládala že tam srusty jsou a ne v malém množství. Záhada :) ale dopadlo to dobře. Ted aby začala růst sliznice a snad se zadari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.17 16:29

@dankabaran Ahojky, tak už se ti podařilo objednat do Brna do CAR? Mě ve Zlíně objednali až na 5.1., že prý mají plno.. Tak mě právě zajímá jaký termín ti nabídli v Brně. Jinak dnes mám první den pauzy bez estrofemu i duphastonu a s napětím očekávám zda dorazí alespoň nějaký náznak menstruace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.17 16:36

@Mahaena Ahojky, tak už máš termín ke konzultaci k MM? No třebas ještě společný termín HSK stihneme ;) Jinak moc děkuji za info k IVF :kytka: Akorát teda ty injekce do břicha mě šíleně děsí, ale hold to budu muset nějak zvládnout všechno fyzicky i psychicky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.17 16:45

@Linaka Ahojky, to je opravdu neuvěřitelný příběh, ale hlavně že MM žádné srůsty nenašel :kytka: Jinak teda ale pochybuji čím dál více o profesionalitě na jiných gynekologických pracovištích :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.11.17 18:09

@Aryanna ahojky,
Ja mam termin 11.12,za mesiac, tak sa velmi tesim, ku doktorovi stelclovi, mame to 300 km, ale nevadi.
Ak budes chciet, tak mam email na
2 koordinatorky. No to dost neskoro, to 2 mesiace, a kolko to mas km do zlina?
Dufam, ze sa ti ms rozbehne a ze bude lepsia :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
8.11.17 20:48

@Aryanna já to opravdu nechápu, jak je to možné, že tam nic nebylo kdyz dr tvrdila že tam jsou. Ale jsem ráda že to tak dopadlo. Věřím MM je to špička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
14.11.17 21:21

Holky, s radostí oznamuji, že jsem po 3 letech a 4 měsících po porodu a dvou HSK u MM dostala menstruaci!!! :dance: 1. den slabé krvácení a 2. až 4. den středně silné krvácení, že jsem musela měnit vložky a 5. den slabé krvácení. Jsem zvědavá na třetí HSK na konci listopadu, kéž by už byla poslední..

@dankabaran Děkuji moc za nabídku kontaktů, ale budu to řešit v tom Zlíně, pak jsou stejnak Vánoce a leden tady bude ani se nenadějem.. Stejně kdo ví jestli ještě nepůjdu na čtvrtou HSK, ale to snad už ne!! Už ty 3 měsíce a každý měsíc narkóza musí být pro ten organismus zátěž a do toho ještě ty hormonální prášky.. A co teprve ještě IVF, no čeká nás ještě dlouhá cesta.. Dej pak vědět co a jak v Brně v prosinci, budu na Tebe myslet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí