Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jeste mam jeden dotaz…jak je mozne ze porodnice bezne delaji revize po porodu kdyz to muze mit tyhle fatalni nasledky? Jak to ze to nikoho nezajima? Proc zeny po porodu s reziduem placenty radeji neposlou na setrnejsi hysteroskopii?? Jak je mozne ze se tohle deje???
Ahoj
Ja som na estrogene a progesterone, skusame pomimo aj prirodzene, ale len prvy mesiac, ale viacmenej sa pripravujem na ket, sliznica je nizka, ale nezufam.znasam to v pohode. A nastavila som sa na to, ze ashermann bol jedina prekazka a teraz to uz urcite klapne tak ci onak ????
@Ditahad píše:
Je tu nekdo komu se podarilo otehotnet s Ashermanem i prirozenou cestou? Myslim tim ze nemusel na IVf. Mam za sebou prvni hysteroskopii kde bylo zjisteno ze 50 procent delohy je srostle a podarilo se srusty rozrusit o delohu obnovit na 95 procent. Brzy me ceka dalsi hysteroskopie. Take by ne zajimalo jak jste snasely po hysteroskopii hormonalni terapii…ja mam estrofem a duphaston.
ahoj holky, já mám za sebou hyster. rozrušení srůstů - prý to bylo jen na jednom místě jinak o.k., ale bohužel mi nedorůstá sliznice - beru vysoké dávky estrofem a lenzetto… mám max 6 mm a ted mi řekli, že si mám najít náhradní matku! Tak jsem úplně zoufalá… @Ditahad tobě řekli, že to bude O.K. po druhé hysteroskopii?
@Janaweli tak to obdivuju, já jsem z té nízké sliznice hotová
máme 3 zamražená embrya ale to je mi asi k ničemu…
@Maria37 Ja mela masivni srusty v 50 % delohy, pri prvni hysteroskopii se podarilo delohu obnovit na 95%. Ceka me druha, hned 16. rijna. Tvrdili ze sance je, ale asi to zalezi na tom, jak se komu zacne nebo nezacne obnovovat sliznice.. ja uz jedno dite mam, ale samozrejme bych chtela mit sanci mit jeste jedno. U me doktori podelali co mohli, kyretaz, a taky to ze pri vubec prvni hysteroskopii pred rokem vubec srusty lekarka nevidela!!!
@Ditahad nevíš, co ovlivňuje to, zda se začne obnovovat či ne? Upřímně ti závidím ten optimismus - já měla jeden srůst, jinak o.k. a sliznice mi neroste a neroste, kde tě prosím operovali? Já byla ve Štenberku
@Maria37 Jde o to jak moc byla tkan endometria poskozena a jestli znovu zacne reagovat na estrogeny nebo ne. Ja prave moc optimisticka nejsem a zkousim se nejak smirit s realitou. Myslim ze v tvem pripade jsou sance mnohem vetsi! Me operoval docent Mara u Apolinare, je na to odbornik, jak uz tu ostatne mnkhokrat zaznelo..
@Ditahad píše:
@Maria37 Jde o to jak moc byla tkan endometria poskozena a jestli znovu zacne reagovat na estrogeny nebo ne. Ja prave moc optimisticka nejsem a zkousim se nejak smirit s realitou. Myslim ze v tvem pripade jsou sance mnohem vetsi! Me operoval docent Mara u Apolinare, je na to odbornik, jak uz tu ostatne mnkhokrat zaznelo..
ano Máru znám, byla jsem u něho, tak pokud ti dal šanci on, tak by to mohlo dopadnout, je skvělý… bohužel aktuálně mám fakt velmi vysoké dávky a mám necelých 6 mm…
@Maria37 6 mm neni uplne malo a nekdo pry otehotni i pri nich. Tak neves hlavu, nekdy to chce trochu cas. A jak snasis vysoke davky hormonu…mas nejake vedlejsi ucinky?
@Ditahad píše:
@Maria37 6 mm neni uplne malo a nekdo pry otehotni i pri nich. Tak neves hlavu, nekdy to chce trochu cas. A jak snasis vysoke davky hormonu…mas nejake vedlejsi ucinky?
teď dobře - stříkám sprej 3 krát denně + 1 zavádím estrimax a 1 polykám - takže o.k., ale předtím jsem brala 3×1 estrimax a to mě bolel žaludek…
jo a přibrala jsem tak 5 kg - ale hlídám se a cvičím a pomalu to jde dolů
já se moc nepozoruju celkově a neřeším to
No nezufam a verim, ze vsetko sa napravi. Moj doktor povedal, ze ta maternica sa da natrenovat, aby zasa zacala fungovat a aj u ovela starsich zien,kt. sa rozhodli vo vysokom veku mat deti znova nastartovali rast sliznice. Takze treba pozitivne myslenie ❤️
@Maria37 píše:
ahoj holky, já mám za sebou hyster. rozrušení srůstů - prý to bylo jen na jednom místě jinak o.k., ale bohužel mi nedorůstá sliznice - beru vysoké dávky estrofem a lenzetto… mám max 6 mm a ted mi řekli, že si mám najít náhradní matku! Tak jsem úplně zoufalá… @Ditahad tobě řekli, že to bude O.K. po druhé hysteroskopii?
@Janaweli tak to obdivuju, já jsem z té nízké sliznice hotovámáme 3 zamražená embrya ale to je mi asi k ničemu…
Ahoj holky, tak jsem se objednala k dr. Márovi na kontrolu a případné řešení - CAR mě žene do náhradnho mateřství, což nechci…
@Janaweli to ano, ale pokud máš zničenou neobnovitelnou část sliznice - což se u asherm. může stát - tak ti prý moc nepomůžou… já doufám, ale už se bojím upínat a slibů už jsem od doktorů slyšela hodně
Mara je uzasny a umi pry zazraky, ja u nej byla na kontrole po revizi a je vazne spicka. A velice prijemny a lidsky. At to vyjde, drzim palce. ![]()
@Maria37 Ja jsem na americkem foru cetla pribehy zen kterym se delozni sliznice zacala obnovovat az treba po pate operaci. Vytrvaly a maji dite. Velmi pry zalezi na operaterovi! Snad dr. Mara pomute..
Ahoj holky. Tak za poslednich 7 dnu slizinice zazracne povyrostla a mam 7,5 mm _ pristi tyden KET. Tak mi drzte palce.
Juchuuuu , tak to drzim palce, cakam na spravicku. Paraaaada a co vsetko beries za lieky?
@Maria37 píše:
Ahoj holky. Tak za poslednich 7 dnu slizinice zazracne povyrostla a mam 7,5 mm _ pristi tyden KET. Tak mi drzte palce.