Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pendula1 Že by mohly být srůsty tak brzo zpátky? Třeba je to prostě procesem hojení… Ale jestli to nepřestává, poradila bych se určitě u gynekologa, aby vyloučil infekci atd.
@Pendula1 píše:
Ahoj, tak jsem i ja skoro mesic po odstraneni drobnych srustu v rozich delohy u MM. Pouzit gel, menstruaci jsem dostala za 8 dni jako normalne i pres 6mg estrofemu, ktera byla uz o neco silnejsi. Na druhou hystero me neobjednal. Skoro kazdy den me ted obcas krecovite picha v levem podbrisku. Myslite, ze je to temi srusty, ze jsou zpatky? Nemel jste to nekdo podobne?
Napsala bych Marovi - pokud jsi byla u neho - jak se citis. Ty gely maji ucinnost pry na 80% a po delsi dobe se pry obnovi… Takhle brzy nevim ![]()
Diky za radu, pockam na dalsi menstruaci a kdyztak napisu. Uvedomila jsem si, ze uz to mozna pichalo i pred tou hysteroskopii. Jsem po potratu dvojcatek v 23tt a uz mne ty zdravotni komplikace zacinaji pekne zmahat. Pevne ale verim, ze nas vsechny cekaji jen lepsi zitrky. ![]()
@Pendula1 píše:
Diky za radu, pockam na dalsi menstruaci a kdyztak napisu. Uvedomila jsem si, ze uz to mozna pichalo i pred tou hysteroskopii. Jsem po potratu dvojcatek v 23tt a uz mne ty zdravotni komplikace zacinaji pekne zmahat. Pevne ale verim, ze nas vsechny cekaji jen lepsi zitrky.
Tak to drzim palecky, ja 3 potraty ale v 7 tt - 23 tt to si neumim predstavit. Na tvem miste bych to urcite konzultovala pred dalsim pokusem otehotnet…
Ahoj holky. Tak to mam za sebou a v unoru me ceka jeste jeden zakrok. Kupodivu to pry vidi dr. nadejne a budu to moct jeste zkusit - mame 2 mrazacky… Tak uvidime. Ted si to nedovedu predstavit…
ahojte!
precitala som z posledny tyzden celu diskusiu!som zo svk,prvy porod 2014- po sestonedeli kyretaz pre reziduum,potvrdene histologicky,potom som kojila 3,5 roka,v 18 mesiacoch malej som dostala menzes-priblizne pol roka bol menzes normalne silny,mozno menej ako pred porodom,posledny rok menzes uz len ako tmavohnede spinenie trvajuce 5dni -takmer ziadna cerstva cervena krv..v novmebri teraz potrat v 8tt.- odsatie dutiny a odvtedy nenzes nikde-v case menzes len bolesti trvajuce dva dni-kusok spinenia tak na jednu intimku ,aj to len svetlohnedo…sliznica 6mm-7 mm,v strede cyklu…v stredu idem na hysteroskopiu a podla toho sa skusim ozvat marovi..myslim ze tu bola slovenka ktora u nho bola, velmi by som prosila nejake info ako sa k nemu dopracovat…drzte mi prsty!
vsetkym ktore ste tu-patri obrovska ucta-ste bojovnicky!!!verim ze kazda z vas sa docka toho po com jej
tuzi!dakujem vam!
@slniecka85 ahoj. Do ordinace k Marovi se dostanes snadno - objednej se do soukrome ambulance. Zaplatis jako vsechny 3000 kc. Problem je asi operace v CR? Nebo ti to tvoje pojistovna zaplati?
@dankabaran @Maria37 to prave neviem,preto dufam ze danka odpovie🙏🏻a ze zaroven napise ako dopadla
@slniecka85 píše:
@dankabaran @Maria37 to prave neviem,preto dufam ze danka odpovie🙏🏻a ze zaroven napise ako dopadla
Byt tebou tak se spis zeptam tve pojistovny, jak to resit. Tohle bude dost individualni, ale pokud nežijes v CR a neplatis v CR zdrav. pojisteni, tak budes samoplatce nejspis. Vy v SR nemate zadneho odbornika? Mozna bych byt tebou spis Maru emailem poprosila o typ na nejakeho slovenskeho kolegu, treba ma prehled ![]()
Nemate nejaka dobrou zpravu na povzbuzeni, otehotneni a tak? Jedu si druhy cyklus s hormonama a sliznice zadna hitparada, nekde nizsi nekde vyssi - to uz jine nebude? MS vic jak dva dny se proste nedostanu, ale uz je aspon se sliznici oproti te pred hystero. Uz jsem si naivne myslela, jak treba budu tehotna za mesic, ale ted si rikam, jestli vubec. Nejak to na mne padlo zase. ![]()
@Pendula1 píše:
Nemate nejaka dobrou zpravu na povzbuzeni, otehotneni a tak? Jedu si druhy cyklus s hormonama a sliznice zadna hitparada, nekde nizsi nekde vyssi - to uz jine nebude? MS vic jak dva dny se proste nedostanu, ale uz je aspon se sliznici oproti te pred hystero. Uz jsem si naivne myslela, jak treba budu tehotna za mesic, ale ted si rikam, jestli vubec. Nejak to na mne padlo zase.
Doporucuji navic Arginin, pokud je sliznice nizka jit do dalsiho cyklu s vyssi davkou hormonu. Na KET staci 6,5 az 7 mm. Drzim palecky
@Maria37
Ja jeste nejsem v rukou CARu, ale zacinam o tom uvazovat, abych aspon chodila pravidelne na mereni sliznice. S dvojcatky jsem otehotnela doma prirozene. Co je ten arginin?
@Pendula1 píše:
@Maria37
Ja jeste nejsem v rukou CARu, ale zacinam o tom uvazovat, abych aspon chodila pravidelne na mereni sliznice. S dvojcatky jsem otehotnela doma prirozene. Co je ten arginin?
Viz google - je to na podoru prokrveni sliznic - doplnek stravy. Sliznici vam.muze zmerit i vas gynekolog…
@Pendula1
ja som hsk,zrasty vnutornej branky ,atroficka sliznica ..cakam menzes 3.2 a zacinam estrimax …som zvedava ako mi pomoze.. inak jem vitamin E , macu, femigard kvapky a ortiliu..