Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.20 08:30

Ahojte, nejspíš mám také Ashermanův syndrom. Ihned po porodu jsem podstoupila revizi kvůli zbytkům placenty a za měcís ještě jednu další. Hned po šestinedělí jsem začala brát antikoncepci desogestrel, u které se nemenstruuje. Tu jsem brala téměř 2,5 roku a v srpnu 2019 jsem vysadila se záměrem mít další mimčo. menstruace nepřicházela několik měsíců. Dostala jsem 2 vyvolávací injekce, ale slznice pořád jen 3 mm. Poté mi byl udělán hormonální profil - vše v pořádku. Dr. mi na měsíc nasadila hormony - estrofem a gynprodyl a stále se nic neděje. To už z jejích úst zazněla možná diagnóza- ashermanův syndrom. Teď mám brát 3 měsíce klasickou 3 fázovou antikoncepci a potom prý půjdu na hysteroskopii. Myslíte, že má nějaký smysl tu antikoncepci brát, přijde mi menstruace?

• Citovat
  • Upravit
178
12.2.20 09:36
To nikdo nemuze vedet, ale z toho co pises, si myslim, ze spis se menstruace nedostavi, zalezi jak na mimi spechas, pokud ne, tak za zkousku tolik nedas..taky nepises, jestli slo o kyretaz anebo zakrok kontrolovali kamerkou, kazdopadne dle pana profesora Mary delat revizi ihned po porodu neni vhodne, u nich na pracovisti, pokud vyrazne moc nekrvacis, se to dela az po 6 nedeli, az je deloha mene prokrvena a nehrozi tolik srusty
@Anonymní píše:
Ahojte, nejspíš mám také Ashermanův syndrom. Ihned po porodu jsem podstoupila revizi kvůli zbytkům placenty a za měcís ještě jednu další. Hned po šestinedělí jsem začala brát antikoncepci desogestrel, u které se nemenstruuje. Tu jsem brala téměř 2,5 roku a v srpnu 2019 jsem vysadila se záměrem mít další mimčo. menstruace nepřicházela několik měsíců. Dostala jsem 2 vyvolávací injekce, ale slznice pořád jen 3 mm. Poté mi byl udělán hormonální profil - vše v pořádku. Dr. mi na měsíc nasadila hormony - estrofem a gynprodyl a stále se nic neděje. To už z jejích úst zazněla možná diagnóza- ashermanův syndrom. Teď mám brát 3 měsíce klasickou 3 fázovou antikoncepci a potom prý půjdu na hysteroskopii. Myslíte, že má nějaký smysl tu antikoncepci brát, přijde mi menstruace?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.2.20 09:55

@LadyEf Tak to tedy vyzkouším :-) Po porodu jsem krvácela hodně, dostala jsem i plazmu a další den transfúze. Měla jsem velké krevní ztráty. No v dubnu mi bude už 37 let, takže už takový last minute :-(. Kdyby mi někdo po těch revizích řekl, že existuje nějaký ashermanův syndrom, určitě bych počkala, jestli mi přijde menstruace přirozeně a nezobala bych hned antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
12.2.20 10:31
Bohuzel, to tak je, ja dostala po revizi dokonce gel a srusty jsem stejne mela, ted uz jsem mela 2.menstruaci a vypadala dobre, silna stejne jako driv, ted ta dalsi, ktera uz nebude ovlivnena hormony rozhodne, ale sliznice mi pry roste, tak verim, ze to bude dobre, menses jsem nemela vubec a nakonec ty srusty byly hlavne v oblasti cipku, takze i bez menstruace ta prognoza nemusi byt az tak spatna, tak drzim palce!
@Stankula píše:
@LadyEf Tak to tedy vyzkouším :-) Po porodu jsem krvácela hodně, dostala jsem i plazmu a další den transfúze. Měla jsem velké krevní ztráty. No v dubnu mi bude už 37 let, takže už takový last minute :-(. Kdyby mi někdo po těch revizích řekl, že existuje nějaký ashermanův syndrom, určitě bych počkala, jestli mi přijde menstruace přirozeně a nezobala bych hned antikoncepci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 11:06

@Anonymní**
Ahoj, stalo se mi něco podobneho po porodu, co tobe…pomohly 4 operace u profes.Mary…doporucuji ti se k němu objednat, na nic nečekat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 12:31

4 operace, tak to je mazec :-( Jsem z Ostravy, tak zkusím pohledat nějakého odbornika v okoli

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 12:37

Lepšího odborníka opravdu nenajdeš, vlak Ostrava-Praha je úplně v pohodě, také jsem z Moravy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 11:15

Mences po rozruseni srustu

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat na menses, neco malo jsem tu o tom nasla, ale cim vic info, tim lepe..po rozruseni srustu s hormony jsem mela menstruaci stredne silnou a spise dlouhou (5-6dni), nyni mam 2. cyklus bez hormonu a menstruace je slaba, tmave hneda, asi 1,5 dne..pry by to mohlo znacit opetovne srusty, neuklidnite me nejaka, ze jste to mely podobne a srusty to nebyly?:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.20 05:43

Ahoj, mě to začalo podobne, druhá operace proběhla minulý rok v prosinci a v květnu už jsem na ulz měla sliznici jen 4 mm a menses moc slabý, tmavy…proto jsem šla znovu na další dvě operace a pak hned tehotnila pod hormony…promiň, že jsem tě asi neuklidnila…možná už to máš i vyřešené a píšu pozde…drz se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.20 21:01

Můj pribeh

Ahoj, hodně jsem čerpala ze zkušeností holek tady v diskuzi, tak píšu také svůj příběh. Po prvním porodu mi neodešla placenta, tak jsem měla manuální lyzu a poté následovala po šestinedělí kyretáž kvůli zbytkům placenty. Nasledovaly 4 operace u profesora Mary, neboť mi diagnostikoval AS.Po 4. operaci se mi podařilo otěhotnět se sliznici cca 7 mm. Následovalo 13. týdnů strachu. Samozrejme, že jsem krvácela, spinila, byl to tuším 7.,9. a 10. TT..Gynekolog nevěřil, že to dobře dopadne. Měla jsem Ascorutin, utrogestan, clexane a stále jsem raději ležela, každá aktivita špinění stále spoustela. Duvod nezjištěn..Poté začaly trable s čípkem, zkracoval se a zevnitr otevíral, měla jsem za sebou cca 6 dilataci na hrdle, ve 20 TT byl čípek pouze 13 mm s nalevkou! Navíc se u mě objevovala ecoli, kvasinky a nešlo to přeléčit, vždy se to vrátilo..ve 24 tt již funkční čípek nebyl žádný, nasledovala hospitalizace u Apolináře až do porodu.Pan doktor Koucký mi vysvětlil, že hrdlo není slabé, ale u „poashermanovskych“ deloh vzniká zánět kvůli poškozené sliznici a imunitní reakce spouští porod mnohem dříve. Dostala jsem navíc lék atosiban, několikrát macmiror, pouze lezela a vydržela až do přelomu 35/36 tt, zázrak!..Sešití čípku kvůli jeho otevření prý nepřichází v úvahu, neboť by mohlo ještě více čípek drazdit a porod urychlit. Rodila jsem císařem, placentu jsem měla nyní pouze „přilepenou“,accreta se u mě naštěstí nepotvrdila, kontrolovali ji ultrazvukem pravidelně od 28 TT co 14 dni. Cele těhotenství bylo hodně psychicky a fyzicky náročné, téměř celé prolezene (otázka, zda to bylo/nebylo nutné..já neriskovala a ležela :roll: )…Tak možná někomu můj příběh také pomůže jako mě zkušenosti zde… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
43
27.7.20 21:29
@Anonymní píše:
Ahoj, hodně jsem čerpala ze zkušeností holek tady v diskuzi, tak píšu také svůj příběh. Po prvním porodu mi neodešla placenta, tak jsem měla manuální lyzu a poté následovala po šestinedělí kyretáž kvůli zbytkům placenty. Nasledovaly 4 operace u profesora Mary, neboť mi diagnostikoval AS.Po 4. operaci se mi podařilo otěhotnět se sliznici cca 7 mm. Následovalo 13. týdnů strachu. Samozrejme, že jsem krvácela, spinila, byl to tuším 7.,9. a 10. TT..Gynekolog nevěřil, že to dobře dopadne. Měla jsem Ascorutin, utrogestan, clexane a stále jsem raději ležela, každá aktivita špinění stále spoustela. Duvod nezjištěn..Poté začaly trable s čípkem, zkracoval se a zevnitr otevíral, měla jsem za sebou cca 6 dilataci na hrdle, ve 20 TT byl čípek pouze 13 mm s nalevkou! Navíc se u mě objevovala ecoli, kvasinky a nešlo to přeléčit, vždy se to vrátilo..ve 24 tt již funkční čípek nebyl žádný, nasledovala hospitalizace u Apolináře až do porodu.Pan doktor Koucký mi vysvětlil, že hrdlo není slabé, ale u „poashermanovskych“ deloh vzniká zánět kvůli poškozené sliznici a imunitní reakce spouští porod mnohem dříve. Dostala jsem navíc lék atosiban, několikrát macmiror, pouze lezela a vydržela až do přelomu 35/36 tt, zázrak!..Sešití čípku kvůli jeho otevření prý nepřichází v úvahu, neboť by mohlo ještě více čípek drazdit a porod urychlit. Rodila jsem císařem, placentu jsem měla nyní pouze „přilepenou“,accreta se u mě naštěstí nepotvrdila, kontrolovali ji ultrazvukem pravidelně od 28 TT co 14 dni. Cele těhotenství bylo hodně psychicky a fyzicky náročné, téměř celé prolezene (otázka, zda to bylo/nebylo nutné..já neriskovala a ležela :roll: )…Tak možná někomu můj příběh také pomůže jako mě zkušenosti zde… :mavam:

Gratuluju! Moje těhotenství po Ashermannovi vypadalo dost podobně, úplně se mi vše vybavilo… Držím všem tady moc palce, aby se dočkaly vytouženého miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.20 15:16

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda máte zkušenosti s Asherman. syndromem a IVF v Ivf Clinic Olomouc?! Po revizi jsem přes půl roku nedostala menstruaci a nereagovala na hormonální léčbu. Poté zjištěny srůsty, třikrát odstranění srůstů, z toho dvakrát zaveden Hylobarrier gel, po půl roce se menstruace obnovila, avšak sliznice je stále mizerná, skoro žádná. Absolvovala jsem laparoskopii, kde mi měli dělat průchodnost vejcovodů, jenže se přes dutinu děložní nedostala kontrastní látka, tím pádem se zase srůsty v děloze udělaly, ale menstruace stále je, i když slabší. Ani nemám odvahu se snažit o přirozené těhotenství, jelikož vím, že sliznice není žádná a představa, že by to dopadlo zase špatně mě děsí. Prosím, máte někdo zkušenost? Podařilo se někomu v Ivf centru obnovit sliznici a těhotenství dopadlo dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.9.20 19:18

:)

@Mynameis123 Ahoj, a kde ti rozrusovali srusty? :) Ja byla u Apolinare u prof. Mary a bez problemu. Je opravdu dulezite, aby to delali na kvalitnim pracovisti, kde se tim zabyvaji a nasadili hned pomocnou lecbu ( ja po HSK 6mg estrofemu + duphaston pro spusteni MS. Taky jsem si po revizi po zamlklem tehu 30.4.2019 prosla pulrocnim léčením hormony a MS nikde. Objednala jsem se k Marovi, absolvovala 2 HSK ( druha byla 10.12.2019) a za 7 tydnu mam termin porodu… :) Profesor Mara ma zlate ruce.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.20 07:39

@Zuz108
Byla jsem v Havířově a v Hlučíně u Mudr. Kováře, prý je na to taky velice šikovný, taky je tím vyhlášený, dělá to ambulantně a musím říct, že ten mi jako první nabídl aplikaci hyllobarrier gelu a díky němu se mi obnovil cyklus, MS mám slabou, ale aspoň nějakou a pravidelnou. Teď už řešíme v IVF Clinic Olomuc, zatím nasazený Anopyrin, Utrogestan, Lenzetto a píchli Ovitralle injekci a zkoušíme zatím přirozeně. Říkali mi, že sliznici jsem měla v jednom místě do 6mm, celkem úspěch, protože do nedávna jsem měla 1-2mm maximálně. Ovulaci jsem teď měla na dobré straně, tak snad i nám se zadaří. Mám z toho smíšené pocity, ale naděje umírá poslední :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.9.20 10:03

@Mynameis123
Urcite to vyjde! Drzim Vam palce! :) Ale pokud si myslite, ze mate znovu srusty, tak si to nechte radeji zkouknout. Aby jste do sebe zbytecne neposilala tolik hormonu atd..:) Ja mela take sliznici 1-2mm a v jednom miste vic a byly tam..a se srůsty je sance opravdu mizivá…budou branit zahnizdeni atd.. kdyby jste prece jen chtela, mrknete na stranku myomy.cz a kontaktujte prof.Maru, za e-mail nic nedate :) hodně štěstí přeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí