Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem do ivf nakonec sla, protože mi to prave Mára doporučil, vzhledem k tomu, ze sliznice je opravdu jen zvytecek u samého vrchu a ještě mi nefunguje vejcovod a měla jsem 7 krát po sobě ovulaci prave na té spátne straně. Zkoušeli jsme prirozene dlouho a nepovedlo se, tak proto. Nicméně doufám, ze už by se mohlo konečně zadarit🙏…holky, ale je to náročné…
Já bych ráda všechny trošku uklidnila. Jsem po opravdu rozsáhlém AS (po revizi po zamlklém těhotenství). Před rokem poslední operace, poté IVF centrum. Spousta, ale opravdu spousta hormonů. Přístup „podstup všechno co jde, ať můžeme vykázat body“ mne nakonec natolik otrávil, že jsem tam prostě přestala chodit. Sliznice nerostla skoro vůbec a tak jsme to nechali být s tím, že rok si dáme prostě oddech a najdeme si jiné centrum na podzim. Nejsem nejmladší, takže jsem v hlavě postupně začínala dozrávat k myšlence, že prostě prcek nebude. V květnu jsem to dokonce poprvé vyslovila doma nahlas. Že prostě zůstaneme sami. Týden na to jsem zjistila, že jsem těhotná. Bez hormonů, i s nízkou výškou endometria a dle lékařky stará. Aktuálně jsme 12+0 a lékaři tvrdí, že vše naprosto v pořádku. Samozřejmě doufám, že bude i nadále. Člověk stále čeká kdy přijde problém. Ale moc mi celou pomáhá brát to krůček po krůčku. Vždy jsem si říkala: „napravit škody, pak pravidelný cyklus (to se mimochodem zas tolik nepovedlo), otěhotnět, nepotratit, porodit… a nikdy nekoukat dál než o jeden krok dopředu.“ Asherman je prostě strašně nefér a je moc těžké se z něj nehroutit
. Držím všem strašně moc palce ať jste co nejdříve v pořádku! A hlavně se netrapte kvůli každému milimetru. Někdy prostě doktoři sami nevědí co s vámi dělat a tak jim nezbývá než řešit číslíčka.
Holky, zatim se jeste nemuzu radovat, ale jsem v 18tt, placenta neni vrostla, jen je pry vetsi riziko, ze me budou muset po porodu “docistit v narkoze”, jinak deloha az na toto vypada pry prekvapive dobre, miminko dle toho, co lze zjistit, je v poradku..sliznici jsem mela mininalni a povedlo se hned, takze neklesejte na mysli..drzte mi palce at mi vse dobre dopadne, taky jsem si uz uzila svoje:-/ (5× narkoza 1× bez)
Ahoj holky, tak jsem uspesne porodila-po 2 revizich, 1 neuspesnem pokusu dostat se do delohy, 1 rozrusenim srustu s 2 second loocich, otehotneni prirozene, bez hormonu, okamzite, tehotenstvi bez problemu, nakonec ale mirne vrostla placenta..kazdopadne-prubeh lepsi nez se cekalo a vse dobre dopadlo, takze se nevzdavejte a drzim palce
@KytickaKate píše:
Ahoj, tak gratulace LadyEf.
LadyEf, to jsi teď někdy porodila?
Chtěla bych taky mít to štěstí, že by se to třeba mohlo podarit, abych otěhotněla, dávám tomu volný průběh, nechci na to úplně tlačit. Cvicim pánevní dno, docházím za fyzioterapeutkou, ta mě odblokováva, tak snad to pomůže.
🙏
Podarilo se ti otěhotnet normální cestou nebo přes umělé oplodnění?
@KytickaKate píše:
LadyEf, to jsi teď někdy porodila?
Chtěla bych taky mít to štěstí, že by se to třeba mohlo podarit, abych otěhotněla, dávám tomu volný průběh, nechci na to úplně tlačit. Cvicim pánevní dno, docházím za fyzioterapeutkou, ta mě odblokováva, tak snad to pomůže.🙏
Podarilo se ti otěhotnet normální cestou nebo přes umělé oplodnění?
Ahoj holky, lecim se s AS u Mary a premyslim, co pro to mohu jeste udelat…nemate nektera zkusenosti s cvicenim dle Mojzisove a odblokovanim?
Dekuji ![]()
Ahojky, také se snažíme o mimi, docházím za fyzioterapeutkou a cvičím metodu podle Ludmily Mojžíšové a poprvé mě odblokováva. (Sama rikala, že by to mělo pomoci. Hlavne to cvičení má prokrvit pánevní dno a tím by ta sliznice měla i více narust.)Zatím žádný výsledek, vím, že to nejde napoprvé, ale říkám si, zda to vůbec půjde..Taky bych proto chtěla udělat maximum. Drzim palce. ![]()
Snad nám někdo ještě poradi, zda mu to pomohlo či pomáhá. Hodně štěstí. ![]()
@KytickaKate
Urcite to pujde ![]()
Asherman mi vznikl po revizi po zamlklem prvnim tehu, nasledoval pul rok stresu a nervů, ze nefunguji.. než jsem nasla prof. Maru..nasledovalo 2 HSK a hned mesic po druhe jsem otehotnela…mam dcerku :smiling_face_with3_hearts: samozrejme komplikace s Ashermanem jako je prirostla placenta ats, ale to uz k tomu patri.. pak jsem otehotnela pomerne brzy znovu, bohuzel ve 23tt jsem potratila kvuli infekci..opet prirostla placenta atd. a zase bez MS…ted podstupuji zase lecbu u prof. Mary a verim, ze zabere a ja zase budu normalne fungovat ![]()
Kam prosim chodis na Mojzisovku? Klidne do zpravy ![]()
Dekuji Z.
@aria11 Ahoj, ano, vratil se mi po porodu a potratu…a vypadá, ze horší…boj o druhé dite bude asi slozitejsi… : ![]()