Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.9.20 19:01

Těhotenství po Ashermanovi

Ahoj holky! I já přispívám tou pozitivní zprávou na toto téma. Zkráceně - První těhotenstvé bezproblémové, syn narozen 2 dny po termínu spontánně, vše v pořádku. Mě se ale placenta neodloučila, a tak následovala revize. Kojila jsem 10 měsíců, a po skončení, když nepřišla mensturace, mi byl diagnostikován Asherman. Následovala hysteroskopie U Apolináře u pana profesora Kužela, celkem 2×, včetně zavedení H. Gelu, který evidentně pomohl! Menstruace dorazila po měsíci. Po roce se mi podařilo přirozeně otěhotnět ve třetím cyklu, ovšem těhotenství bylo od začátku rizikové. První hospitalizace ve 14.tt, velmi silné krvácení bez příčiny. Druhé krvácení kolem 24tt a ve 27tt začali kontrakce a porod, následoval převoz k Apolináři, kde jsem vydržela na kapačkách týden, po té následoval předčasný porod ve 28tt. Syn oslavil před týdnem rok, je naprosto zdravý a vše dopadlo v pořádku. Po druhém porodu jsem musela znovu na Hysteroskopii, protože se znovu objevily srůsty. Nyní je vše v pořádku, ale další těhotenství mi už nedoporučovali.
Jsem ráda, že vše dobře dopadlo a přeji to samé štěstí i Vám! Pokud mohu dát jednu jedinou radu či doporučení, kde vám pomohou - je to Apolinář! :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
7.10.20 12:13

Asherman?

Ahoj holky, jsem tu nová a chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s růstem děložní sliznice jen v části dělohy? Dnes na kontrole v car mi byla zjištěna sliznice 8mm jen v horní části dělohy a dole skoro nic. Kyretáž ani nic takového jsem nikdy neměla a tak nevím, jestli se může jednat o tento syndrom? Nikdy jsem problém takový neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.20 19:40

Taky Ashermanuv syndrom

Ahoj holky, nove ho mam diagnostikovany. Mam jedno dite, dalsi bychom velmi radi. Byla jsem u doc. profesora Mary v Praze a klobouk dolu nad takovyhle clovekem, nebere zeny jako kusove zbozi. Vse mi pekne vysvetlil. Ceka me operaci a pak se uvidi. Verim, ze je jeste sance :andel:, tak snad se nemýlím.
Je nekdo takovy, kdo to mel jeste diagnostikovany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.20 19:47

Ahoj @Verys80, mam taky hodne srustu v deloze, sliznice je jen na 3mm na ultrazvuku, jinak by mela byt aspon 7mm. Prvni porod byl cisarem, pak nasledovala revize a tim to cele asi zacalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.10.20 19:50

@KytickaKate šance na další otehotneni se asi dozvis po operaci. Já byla na operaci v červnu a hned další měsíc jsem otehotnela, bohužel zamlkly potrat v 8tt, což se stává i bez Ashermana. Teď mi zas našli polyp, takže asi opět mě čeká hysteroskopie :-(. Ale vidíš, že otěhotnět se mi podařilo, i když to nedopadlo. Přeju hodně štěstí ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
29.10.20 20:36

Co vím, tak na schopnost otěhotnění to většinou vliv nemá, jen jsou častější komplikace s udržením plodu.

V minulosti tím trpěla třeba malířka Frida Kahlo - kvůli následkům zranění břišní dutiny, a ta byla těhotná asi dvacetkrát, bohužel vždy potratila, nejpozději v 6 měsíci. Dneska už je ale medicína o dost dál, takže to určitě není beznadějné. :kytka: Navíc, kdyby to bylo hodně zasažené, tak by vám doktor těhotenství „výslovně nedoporučil“, kvůli ohrožení života matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.10.20 21:15

Nemyslím si, že Ashermanuv syndrom nemá vliv na otehotneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.20 07:56

Asherman může způsobovat sekundární sterilitu. Čili pokud je děloha srostlá neotěhotníš. Takže ano, má vliv na otěhotnění. Nemusí dojít ani k početí, protože se spermie nedostane k vajíčku, stačí když jsou zarostlé jen rohy- vstupy vejcovodů. Většina holek tu, měla štěstí. Někdo to po pár hysteroskopiích dal i přirozeně. Hlavně v klidu a žádné zbytečně předčasné závěry.
I já si celým tim kolotočem s Márou prošla.
Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.11.20 14:11

Tehotenstvi po AS se stastnym koncem

Ahoj holky, protoze koukam, ze za posledni tydny vas tu zase par pribylo, prihodim i ja svuj pribeh. Asi pred rokem a pul jsem z ostatnich pribehu v teto diskuzi cerpala ja. Prvni tehotenstvi a porod v 06/17, po sestinedeli revize pro rezidua v deloze. Rok a pul jsem syna kojila, takze jsem absenci menses neresila, po skonceni kojeni jsem to zacala resit u sveho gyn. Nejprve jsem dostala vyvolavacku, ze se to muze nekdy stat, pak zkusil nasadit na tri mesice antikoncepci, zda to nerozebehne. Kdyz ani tak nic, zacal mit on sam podezreni na srusty. Postal me tedy na hysteroskipii do nemocnice, kde jsem rodila a byla na revizi. V te dobe jsem si najivne stale nepripoustela, ze se neco deje, myslela jsem, ze mi tam uvnitr zase neco udelaji a cely cyklus se vrati k normalu. Po probuzeni z HSK me vsak cekala ledova sprcha. Mlada doktorka mi sdelila, ze mi HSK vubec neprovedla, ze mam cipek natolik zarostly, ze se do me optikou vubec nedostala a ze nez aby mi jeste vice ublizila, radsi se o nic nepokusila a doporucuje me obratit se na Michala Maru. Diky Bohu, ze tak. Na muj dotaz, zda budu mit jeste deti mi rekla, ze na to mi nedokaze odpovedet. Mozna brzy, mozna to bude trvat nekolik let, mozna prirozene, mozna IVF nebo mozna vubec. Cele odpoledne jsem probrecela a vecer, kdyz jsem se trochu probrala, uz jsem hledala kontakt na prof. Maru. Asi za dva tydny jsem u nej byla na konzultaci, za mesic HSK1, za dalsi mesic HSK2, kde uz vse jen prekontroloval. Nastesti jsem mela srusty jen okolo cipku, v deloze jen minimum. Ale byla tam se mnou pani, ktera mela srostlou delohu na 95%!!! Prodelala dve HSK nekde jinde, kde to domrvili a nakonec skoncila u Mary, byla tam na tretim zakroku a ne na poslednim. Ja dva mesice hormony a pak smele do tehotneni. Otehotnela jsem hned prvni cyklus, tehotenstvi bez jakehokoliv problemu. Pred ctyrmi tydny se nam narodila Lucinka, 3,5 kg, porod rychly, krasny, bez problemu v 40+5. Po celou dobu chce Mara informovat o otehotneni, o vsech velkych UTZ, o porodu. Ted mi psal, ze kdyby se memu gyn neco nezdalo na UTZ po sestinedeli, at se ozvu a prijedu za nim. Mam to pres pul republiky, ale urcite to stoji za to, jet k nemu. Je to vazne nejlepsi kapacita u nas a tak skvelyho a prijemnyho doktora jsem snad nezazila. Nemate vubec pocit, ze jste jen dalsi v rade na zakrok. Takze zensky, pokud mate srusty nebo jen podezreni na ne, ci podobny problem, a touzite jeste po vlastnim miminku, urcite se spojte s prof. Michalem Marou. Je to andel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
3.11.20 20:15

:)

Nedavno jsem zde také psala svou zkusenost :) nakonec jsem musela rodit cisarem temer akutně v 36+1, meli jsme slabsi monitor… nakonec 7× omotana snura kolem krku a pravy uzel na pupecniku…ale jsme v poradku a mala se ma čile k světu :smiling_face_with3_hearts: Bohužel mi bylo receno, ze jsem mela prirostlou placentu - davali si opravdu pozor, kdyz jsem jim rekla, ze jsem po Ashermanovi…ihned jsem zase o vsem informovala prof.Maru a hned jsme se domluvili na UTZ a pripadne HSK u nich…je opravdu zlaty :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.21 11:10

Ahoj holky, jsem 3dny po HSK u doc.Mary. Protože jsem loni absolvovala 4krat rozruseni srustu a měla jsem pochybnosti, objednala jsem se teď k němu. Nicméně po Ashermanovi jsem tam už moc srustu nemela, ale sliznice opravdu mizerná. Nefunguje mi navíc levá strana vejcovodu. Ale chtěla jsem po Vás radu a zkušenosti .Prof.Mara mi napsal estrofem s duphastonem na dva cykly. Pak máme zkoušet prirozene tehohnet, nebo lepe přes kliniku. Co mě ale zarazilo, ze estrofemu neberu 1tbl, ale 3krat denně… zda se mi to moc, ještě jsem si přečetla pribalovy leták a je to teda masakr. Měl někdo takové dávky? Zvládli jste v pohodě a pomohlo to někomu? Mě lehce poboliva hlava od té doby co to beru, ale děsím se toho co přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.21 14:03

Nadeje, ze se dockam miminka

Ahojky Mynameis123 a ostatni.
Ja jsem u prof. Mary byla 2 x na HSK pro rozruseni srustu. Nemenstruovala jsem. Myslela jsem si, ze to muze byt po mych operacich casty projev a samo se to upravy. Ano i ja jsem uzivala Estrofem 3× denne po 2mg, davkovani je v pořádku a pak se to posledni tyden pred menstruaci navysilo o Duphaston. Nastesti mam za sebou uz 2 cyklus uzivani.Nic jsem na sobe nepocitovala, vaha je stejna. Mam take velmi malou sliznici tak budu verit v zazrak, ze se nam zadari. Dle prof. Mary muzeme zkouset otehotnet. Hlavne si verit. :andel: Hodne stesti i Vam ostatnim. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
15.1.21 15:47

Ahoj holky :) byla jsem v roce 2019 v rijnu a v prosinci u prof. Mary na rozruseni srůstů..take jsem to takhle brala a bez problémů :) po druhe HSK jen na mesic…a dalsi mesic uz jsem otehotnela :) ted mam v postylce 3mesicni slecnu :srdce: Verte mu, vi co dělá…a je to urcite mensi,, svinstvo,, nez by davali pri umelem oplodnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.21 15:59

Tak přesně tohle jsem si holky chtěla přečíst 🙂 díky za uklidnění. Taky už mám za sebou kus cesty a doufám, ze se ta cesta blíží k cíli. Teď dva měsíce přežít ty hormony a pak se máme snažit. A není možné, aby to po tom všem nevyšlo… díky za tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.21 11:03

Ahoj holky, kdo brál po HSK u prof. Máry 3krát 2mg Estrofemu později spolu s Duphastonem, jak silná byla pak vaše ms? Mě teda přišla, ale nezdá se mi, že by byla nějak extra silnější, tvrdili, že silnější bude, ale nic moc… mám za sebou této hormonální léčby teprve měsíc a teď začínám druhý. Byla jsem i na kontrole v 8DC a sliznice stejně pořád pod 5mm… čekala jsem, že bude vyšší. Co vy, jak jste to měly? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí