Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No já si nemyslím, že by za to mohl kontryhel, ten je přece spíš na růst sliznice, spíš si myslim, že zato může víc věcí, hlavně je to tak po těch HSK, co byla u prof.Mary,asi ta sliznice bude i menší, tím že moc nenaroste, tak se nemá co odlucovat. ![]()
Holky moc vás všechny zdravím..procitam dlouhou diskizu, za kterou moc děkuji, skvělé tipy, Ortilie už na cestě, vitamín E nasazen atd. ![]()
Jsem po potratu v 18 týdnu +revize +HSK pro rezidua před půl rokem, povedlo se na poprvé pri sliznici 6,6 mm, KET. Nyní druhý pokus po 6 měsících, ale sliznice nereagovala na stimulaci, max 4,5 mm. Dnes HSK a zjištěna kruhovita fibroza u vnitřní branky, kterou rozrusil, jinak sliznice homogenní a po celé šíři děložní dutiny vystlana. Moc mi k tomu ale neřekli, jestli tedy toto vedlo k tomu, že sliznice nereagovala na estofem, nebo co to vlastně pro další tehu znamená. Prosím můžete mi s tím poradit? Nebo máte taky podobnou zkušenost? Někde jsem četla, že ten Asherman vzniká v důsledku fibrotizace endometria, nebo porušení emdometria. Já ho zda se mám homogenní, ale fibrotizace u vnitřní branky stejně byla. Tak se do toho nějak zapotavqm asi celáaa
![]()
Ahoj holky, je tu nektera co v 1.trimestru krvacela a dopadlo to dobre?
Vim, ze nase tehotenstvi jsou hodne rizikova, ale potrebuji povzbudit asi. Vim, ze stejne nijak pomoci nejde a je to na prirode a telu.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu nektera co v 1.trimestru krvacela a dopadlo to dobre?Vim, ze nase tehotenstvi jsou hodne rizikova, ale potrebuji povzbudit asi. Vim, ze stejne nijak pomoci nejde a je to na prirode a telu.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu nektera co v 1.trimestru krvacela a dopadlo to dobre?Vim, ze nase tehotenstvi jsou hodne rizikova, ale potrebuji povzbudit asi. Vim, ze stejne nijak pomoci nejde a je to na prirode a telu.
Ahoj, ano krvácela jsem, začalo to v 10 TT a trvalo to asi měsíc. Duvod nezjištěn, brala jsem Ascorutin a jen ležela. Myslim, že to bylo způsobeno prostě tim ashermanem…
Ahoj holky, před 12 lety jsem zde jako jedna z prvních hledala pomoc. Informace nebyly a tak chci motivovat všechny, které potkal tento smutný příběh. Prožila jsem celkový srůst dělohy po abortu, zcela zavinění na straně lékaře po čištění dělohy, 8 potratů do 9 týdne těhotenství, mimodelozni těhotenství s následkem, kdy mi odoperovali 1 vejcovod a část rohu děložního, to uz jsem měla 1 dite. Pamatuji si, jak mi lékař říkal, že vejcovod se umí natáčet k druhému vaječníku a mohu otěhotnět i když ovulace je na druhém vaječníku. A musím přiznat, dodnes vím, kdy ovulace je na opačné straně od vejcovodu, bolí mě břicho, jak se vejcovod natáčí. Přes to všechno mám dvě zdravé děti, těhotenství bez komplikací. Chtěla bych, abyste sobě věřili.
Ahoj, pomalu ztrácím jistotu..nedávno jsem ještě měla menstruaci, ikdyz slabou, ale měla..teď už nemám žádnou…je mozne, že se zase objevili srůsty
…psala jsem prof. Marovi, že nemám menstruaci, že prý jedná vynechaná menstruace nic neznamená, teď už je to bohužel druhá..
Co mám dělat? přírodní cestou to asi nelze obnovit, že?
@KytickaKate
Urcite bych napsala Marovi, ze je to jiz druhá. Me vzdy rikal, at se kdyztak ozvu kdyby dlouhodobe MS slabla nebo vymizela. Jak dlouho jsi po HSK?
Co se tyce prirodni cesty… Ja zkousela různé bylinky a nic…
Nedávno jsem si s Marou psala skrz sliznici a psal mi, že prostě se s ní musi pracovat s takovou jaka je… zkusit to přirozeně, pokud by to nějaký cas neslo, jit do umělého..sliznici vhodne nastimuluji aby narostla… Protoze estrogeny, které stimulují sliznici blokuji ovulaci…takze pri lecbe s estrogeny to prirozene nepujde…
@KytickaKate tak to si myslim, ze je moznost, ze se obnovily potvory 🤦
Tak já se hlásím po delší době. Po prvním porodu 2014 zavedeno tělísko, které po necelých 5ti letech zarostlo do obou vejcovodů, nutno vytáhnout HSK. Poté v 2019 těhotenství, bohužel potrat, následně revize. Pak půl roku absence menstruace. Jedná HSK, druhá, třetí…srostlá prostě skoro celá děloha. Poté HyFoSy…zjištěn jeden neprůchozí vejcovod. Pak laparoskopie, dle doktorů vše ok. Pak KET… Bohužel mimoděložní, funkční vejcovod odebrán. Zůstal neprůchozí. Sliznice mizerná, která nereaguje na hormony… Takže nevím, zda je nějaká šance, spíš už to vidím dost bledě. Už jsem z toho docela unavená. Ale embrya máme poslední 3. Bohužel pokud nebude sliznice alespoň 7mm, tak KET neproběhne. Ale sliznice max do 5. Vám všem držím pěsti, ať jste v té šťastnější skupině ![]()
To jsou vyhlídky, kdo nezažil neví vůbec čím si my procházíme. Preji všem hodně štěstí ![]()
@Mynameis123 píše:
Tak já se hlásím po delší době. Po prvním porodu 2014 zavedeno tělísko, které po necelých 5ti letech zarostlo do obou vejcovodů, nutno vytáhnout HSK. Poté v 2019 těhotenství, bohužel potrat, následně revize. Pak půl roku absence menstruace. Jedná HSK, druhá, třetí…srostlá prostě skoro celá děloha. Poté HyFoSy…zjištěn jeden neprůchozí vejcovod. Pak laparoskopie, dle doktorů vše ok. Pak KET… Bohužel mimoděložní, funkční vejcovod odebrán. Zůstal neprůchozí. Sliznice mizerná, která nereaguje na hormony… Takže nevím, zda je nějaká šance, spíš už to vidím dost bledě. Už jsem z toho docela unavená. Ale embrya máme poslední 3. Bohužel pokud nebude sliznice alespoň 7mm, tak KET neproběhne. Ale sliznice max do 5. Vám všem držím pěsti, ať jste v té šťastnější skupině
Doktor Mára to je poslední šance.