Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj…tak Vám jdu napsat, že zázraky se dějí. Jsem po několika hysteroskopiich, ivf, mimoděložním…atd…pořád stejná písnička. V IVF centru nám řekli, ať si najdeme náhradní matku, že moje děloha je úplně špatná, zdravý vejcovod mi vzali kvůli mimoděložnímu a o druhém mi tvrdili, že není průchozí ( byla jsem na profuky). V lednu se mi narodila dvojčátka. Otěhotněla jsem přirozeně.
těhotenství ukázkové, jen jsem rodila 34+1 protože mi odtekla plodovka. Takže holky…není vše tak horké jak se zdá. ![]()
Ahoj holky-pro odlehceni, taky se Vam tak libi pan profesor Mara?☺️
@Anonymní píše:
Ahoj holky-pro odlehceni, taky se Vam tak libi pan profesor Mara?☺️
Jo
A kdyz jsem si o nem neco vygooglila, zacal se mi libit jeste o to vic…
Tak aspon uz si neprijdu tak silena ![]()
Clovek si furt rika-jak to dokaze byt porad tak vlidny a vrely..4 roky peripetii, kdy me tim vsim provazel a byl nadeji..bude se mi po nem normalne styskat (dalsi dite se povedlo)
@Anonymní píše:
Jo![]()
A kdyz jsem si o nem neco vygooglila, zacal se mi libit jeste o to vic…
Ahoj,
ráda bych obnovila diskuzi. Je tu někdo, kdo “bojuje” s Ashermanem?
Ahoj. Já ještě pořád. Čeká mne 4ta remodelace v lednu. Asi nikdy nekončící příběh ![]()
Tak to mě moc mrzí. Mě čeká druhá hysteroskopie v prosinci. Doufám, že už bude poslední. Ještě nemám děti, tak mám strach, co pak bude.
@Coco16 Ja mela take srusty v deloze. Ty ihned rozruseny. O mesic pozdeji kontrola a aplikovan gel proti srustum a pote jsem otehotenela. Mela jsem toho vice i v imunite. Drzim palecky
@Moon88 moc děkuji 🙂Budu to mít stejně. Teď dostanu ten gel. Doufám, že pak bude vše v pořádku. Jak probíhalo těhotenství?
Držím Vam palce. Nevzdavejte se. Dopadne to. Ja s AS otehotnela po 3.hysteroskopii, hormony jsem brala pres rok a bylo to peklo, takze jsem nakonec brat prestala, kapala jsem gynax a za pul roku těhotná
Těhotenství rizikové, kvůli spatne placente, nekolikrat hospilltalizace s velkym krvacenim, ale nakonec jsem vydrzela do 35.tydne a mam zdraveho chlapečka cisarskym rezem, pocitala jsem s tim, ze přijdu o delohu, ale nakonec nebylo nutne. Nicmene mě čeká další hysteroskopii, v deloze jsou opet srusty nebo neco 🤷🏼♀️ Nekonečný příběh. Moc držím palce ![]()
@manisuja Moc děkuji
Já jsem žádné hormony nedostala. Koupila jsem si gynex a chci začít užívat po hysteroskopii. Je dobře, že Vám nevzaly dělohu. Budete se snažit o druhé dítko? ![]()
@Coco16 urcite gel pomuze 😊 tehotenstvi bylo naprosto v poradku, ja ho prozila krasne, mam zdraveho chlapecka 🙏🏻 ✨ ♥️ drzim palecky i Tobe.
Zdravím všechny, co se dočetly až sem. Z vlastní zkušenosti vím, ze přečíst tuto diskuzi není zrovna snadné a všechny v ní hledáme útěchu, rady a dobré konce. Já jsem na začátku své cesty porodila zdravé dítě, zůstal mi v děloze kus placenty, což znamenalo revizi. Po období kojení přišlo období absence menstruace a až po několikadenním pročítání diskuzi jsem svou doktorku navedla právě na tuto diagnózu- a ta se potvrdila. A začalo období HSK- první u nás ve městě (pro místní pracoviště neřešitelné srůsty), odeslání do Prahy k našemu anděli prof. Márovi - zde celkem 6 hystroskopii během roku a půl, 1 IVF (ET +KET). Vše neúspěšně. Ale nyní po poslední HSK jsem s největší pravděpodobností těhotná (testy sílí den ode dne) a to přirozeně. Vyhráno nemám! Ale naděje tu je! Takže to nevzdávejte! Profesor má zlaté ruce!
@Peppa123 Drzim palecky aby bylo vsechno v poradku 🙏🏻 my zeny jsme bojovnice.