Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.2.25 08:33

Btw. Ten balonek je asi nejaka novinka, to se drive nepouzivalo, takze dalsi duvod k pozitivni mysli:-)

• Citovat
  • Upravit
42
27.2.25 14:52
@Anonymní píše: Více

Nízká placenta nic neznamená já měla 3mm a taky se povedlo ☺️ Hlavně ty ultrazvuky je potřeba brát taky trochu s rezervou :wink:
Ve 12 tt mi zjistili placentu previa, takze byla v rodidlech, od zacatku jsem věděla, že bude císařský řez a to nejpozdeji ve 36tt. Později se zjistilo, ze je placenta pravdepodobne i přirostla k placentě a prorůstá do močového měchýře. Byla jsem na rizikovém, mě bylo fajn, ale rizika byla velika. Naštěstí me muj doktor domluvit poradnu u prof. Kacerovskeho, je to skvely doktor, opravdu kapacita. Ten mě dodal klid a odvahu. Nicméně to čeho jsme se báli přišlo ve 21 týdnů krvaceni - hospitalizace, naštěstí nic hrozného, pustili mě domu. Ve 31 tydnu masivni krvaceni, kortikodii na dozrani plic, už měl jít malý ven, ale prospíval dobře a zázrakem krvácení ustalo, tentokrat hospitalizace 10 dni, myslela jsem si, ze uz me nepusti domu, ale pustili, i přesto ze me doma nikdo nechtel :lol: Planovany cisar na 35+3 a znovu krvacet jsem zacla krvacet 3 dny pred planem. Ale v nemocnici me udrzeli do planovaneho terminu. Strašně jsem se bála, že malý nebude dychat a jak na tom bude, navic nikdo netušil, co vše mi budou muset vzit kvuli placentě. Řez byl plánovaný do T, kvuli placente na predni strane bricha, operace az 3 hodiny s tim, ze mozna prijdu o delohu a kousek mocoveho měchýře.. Nicméně za hodinu bylo hotovo, řez nakonec pouze dole, klasicka jizva. Maličký dam dýchal, byl 2 dny na ohřev v inkubatoru, kazde 3 hodiny me ho nosili. Za tyden jsme šli domů bez komplikaci :srdce: Takže nic neni tak horké jak se zdá. Na ultrazvuku to může vypadat hůř než to doopravdy je :) Věř ve svoji krásou budoucnocst :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 13:24

Moc moc děkuji za pozitivní zprávy❤️ 😘. Termin na HSK mam na konci března, tak dam pak vědět 🙏… Nechala jsem si změřit i AMH a to mám 1,86 tedy stále v normě, tak uvidíme … Rikam si jedno dite mame, ale zaroven me to bude mrzet kdyz to nepujde. Do teto chvíle to člověku vubec nepřišlo, ze by musel něco takového nekdy řešit, ale jsem strašně rada, ze jsem se dostala k panu doktorovi Marovi ❤️ a jeho pozitivita, ja si myslim, ze odnosíte jeste klidne 2 deti me vlastne i nakopla a rikam si staci jedno, ale sance porad je 🙏 ❤️ ❤️ ❤️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.25 15:43

Nachlazeni na hysteroskopii

Ahoj děvčata, tak v utery mam nastoupit po měsíci čekání na hysteroskopii a vcera me zacalo škrábat v krku, dnes to pokračuje - rýmu nemam jen ten krk a jsem ve smrti, ze to neklapne. Mam u profesora Máry a strasne uz jsem se těšila, ze budu vedet co a jak … Sel nekdo na hystero lehce nachlazeny? Uvidim jak na tom budu v pondeli, ale proste se mi nechce rusit :cry:

• Citovat
  • Upravit
42
22.3.25 15:47

Pokid budes mit jen rymu, asi bych vyresila tim, ze poradne vystrikam nos. V narkoze jsi chvilku. Predpokladam,.ze jeste ten den po zakroku jdes domu. Urcite bych nesla s teplotou. A nebo si zavolej at mas jistotu. Ja kdyz sla na cisare mela jsem rymu a prostě malej stejne musel ven, takže se nic neresilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.25 15:54

@manisuja - jasne taky si rikam, ze proste nastříkám kapky a bude, ale rýmu nemam spis zarudlý krk a bolest - na předoperačním jsem byla ve čtvrtek a vse OK a od vcera bolest v krku a trochu zadní hlen ale bez teplot a bez schvacenosti jako treba při viróze… Bojim se pokud se zeptam, ze mi automaticky reknou, ze ne a odloží a po te psychické stránce uz jsem to chtěla mít za sebou a vedet na cem jsem 😏 Zaroven vim, ze jde o moje zdraví, ale presne - kdyz jde nekdo na operaci, ktera je zásadní, tak také neřeší nachlazeni …

• Citovat
  • Upravit
711
22.3.25 16:59

A nechceš nasadit preventan acut? Mně to vždy zabere do druhého dne. Takže do úterý času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.25 18:14

Taky jsem na tento výkon šla s rýmou…a v pohodě…jinak jsem na něm byla dvakrát, pokaždé na jiném pracovišti, ten druhý už byl podle mě zbytečný, pak jsem byla v car na kontrole, doktor už zapomněl, proč to vlastně chtěl…naštěstí už jsem tam víckrát nešla a otěhotněla přirozeně…na prvním výkonu mi paní doktorka našla zavřený čípek a otevřela cesty :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.25 19:08

Tak Preventan akut nasazen - hned jsem hnala manzela do lekarny 😂… Taky si rikam, ze preci kvuli lehkému nachlazeni zas nebudu čekat další měsíc 🫤… Pokud budu mit jen rýmu, bez teplot, tak to risknu - resil jeste anesteziolog na daném pracovišti aktuální stav nebo bral jen předoperační, že vše OK?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.25 14:43

Ahoj všem, tak zítra nástup - rozhodla jsem se, že pojedu, ale mám prostě rýmu - strašně se bojím, aby mě neposlali dom… Pokud to neřeknu, tak to na mě úplně poznat neni - možná trochu slyšet, ale zase se bojím uplne nic neříci. Nemáte nějaké uklidnění- řeší to hodně u Apolináře?

• Citovat
  • Upravit
130
31.3.25 19:45

Asherman?

Ahoj holky,

v říjnu 2024 jsem absolvovala revizi dělohy po zamlklém těhotenství, bylo to moje první těhotenství a tím pádem i první revize. Revize musela proběhnout poměrně akutně, nejdříve jsem dostala pouze potratové tablety, ty ale očividně nezabraly, v děloze vše zůstalo a musela jsem na pohotovost s akutním krvácením, děloha se nejspíáše pokoušela vše vypudit, ale neúspěšně.. hned na druhý den ráno byla provedena revize. Doktorka mi slíbila, že bude super opatrná, že se nemusím ničeho bát, po zákroku mi už jen řekla, že vše proběhlo bez komplikací. Po revizi jsem krvácela už jen asi den a to mírně, nic mě nebolelo. Šestinedělí jsme dodrželi. První menstruace se dostavila do pěti týdnů, takže OK. Další potom po 28 dnech, což byla moje normální délka cyklu. Obě byly o dost slabší než normálně. Další menstruace dorazila až za 32 dnů a byla opět dost slabá, další pak až za 35 dnů - slabá. Doktorka mi pak na preventivce řekla, že mám nízkou děložní sliznici. V CARu mi ji pak i měřili, 6 mm 5 dnů před ovu, triple line, dle doktora je to OK..Já mám ale fakt strach z ashermanova syndromu, co si o tom myslíte? Můžu ho mít po jedné revizi? Menstruace ám jak jsem psala, slabší a cyklus se prodlužuje…Ještě dodám, že ve zprávě z histologie bylo uvedeno, že odebraná tkáň je prostoupena zánětlivým endometriem..
Předem moc díky za všechny reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 19:54

@Markétta90 Samozřejmě možné je - hormony naskočily, ale pokud ta menstruace slábne s každým cyklem jsou srůsty možné, ale zároveň je mít nemusíte a jen tělo proste po revizi reaguje teochu jinak a ta menstruace kterou jste mela před revizi už nemusí být po revizi stejná … Pro svůj klid bych se objednala panu profesorovi Marovi (myom@seznam) nebo mu zkuste napsat (odepíše téměř hned) a uvidite jaky na to ma nazor. On je špička v oboru a rekne vam vice …

• Citovat
  • Upravit
130
31.3.25 20:00

Moc děkuji za odpověď, o tom právě uvažuji, že mu napíšu..super vědět, že odpovídá i takto na dotazy „online“. určitě to zkusím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.25 20:03

@Markétta90 jasne - ja mu tahle psala presne co se mi stalo a jak co probíhalo a on mi napsal co si o tom mysli jak by řešil a rovnou nabídl vysetreni u něho v soukromé ordinaci a za mesic hned hysteroskopii a srůsty se mi nepotvrdily - me zas nenaskočily hormony, tady mi dal hormonální léčbu na 2 mesice, ale jsem fakt rada ze jsem šla k němu …

• Citovat
  • Upravit
130
31.3.25 20:12

Já se cítím trochu blbě, že jakoby obejdu mého doktora, ale pokud mám toto řesit, tak bych chtěla právě s panem profesorem Márou, věřím tomu, že je nejlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí