Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Moon88
Skoda, ze ti nedal gel hned poprve a nejakou léčbu si mela? Většina z nas tady mela vzdy gel a pak hormony 🤷 první HSK rozruseni, druha kontrola případně dalsi rozruseni
No mohl mi dat ten gel hned, ale co uz. Ani zadnou lecbu mi nedal, to jsem se docetla az na netu, ze se ma dat estrofem na sliznici. Ale zase jsem byla v caru a tyden po rozsuni se mi podivali na sloznici a ona sama ze 4 mm vyrostla na 7 mm. Takze to mi nahradilo tu lecbu. Jsem zvedava na second look, zda tam srusty budou nebo ne. Ty mas se srusty zkusenost?
@Moon88 jj mam, opakovane po porodech… Ale v caru nezjisti, zda ti to nekde zas nesrostlo na utz, to az hysteroskopii… Ty estrofeny se davaji ve vysokych davkach aby rychle narostla sliznice a nespojilo se to..to same gek zabranuje opakovani. Kdo ti to delal? Urcite se zeptej na lecbu a gel
@Moon88 jj mam, opakovane po porodech… Ale v caru nezjisti, zda ti to nekde zas nesrostlo na utz, to az hysteroskopii… Ty estrofeny se davaji ve vysokych davkach aby rychle narostla sliznice a nespojilo se to..to same gek zabranuje opakovani. Kdo ti to delal? Urcite se zeptej na lecbu a gel
@Anonymní píše:
Delal mi to Mudr. Kovar, je take znamy lekar. To vim, ze v caru mi to nezjisti ty srusty, psala jsem jen ze sliznice sama povyrostla. No uvidime pristi tyden na kontrole😊
Holky muzu se jeste zeptat, vsechno mi dochazi pozdeji, a doktor co mi to delal nebyl moc komunikativni. procitam si tuto diskuzi je rozdil kdyz srusty jsem mela blanite? Ctu ze zpravy 2/3 dutiny delozni v plosnych blanitych syneciich- kompl. Synechiolyza. Srusty muzou byt jine nez blanite?
@Mynameis123 jee zadarilo se? ❤️️🍀 Diskuzi jsem skoro celou procetla tenkrát a nevybavuji si, ze by nekdo mel…ale co neni, může být ❤️️ problem bych v tom nevidela, pokud se zavrtali a drzi ❤️️🍀
@Zuz108 teprve v začátku, ale po zkušenostech co mám, se trochu bojím a děsím toho co může být. Spíš by mě zajímalo, jestli to není u Ashermana velké riziko.
@Mynameis123 a psala si prof. Marovi? On by te pripadne urcite nasmeroval nekam do specializovane ambulance a urcite ma zkusenosti s pacientkama… Kazda tehotna po Ashermanovi se mu ma hlasit a informovat jak to jde az do porodu
urcite to zvladnete 🍀 drzim pesticky ❤️️🍀
Ahoj. Nevim, zda mám dobré zprávy, přála bych si, aby byly ![]()
S Ashermanem nikdy totiž nikdo neví nic presně. Konecne to vypadá slibně, že bych mohla být těhotná…byla na pohotovosti pro silnou menstruaci, tam mi řekli, že je možné, že se v děloze něco rýsuje, ale že do toho nechtějí vrtat, že na to kouknou až za měsíc, že provedou ultrazvuk, tam se to teprve rozhodne.Ale dost krvácím, asi kvůli srustum.Je to jen takové jednorázové,7.7.,další dnes.Mela jste to také některá tak? a podařilo se Vám plod donosit?
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevim, zda mám dobré zprávy, přála bych si, aby byly
S Ashermanem nikdy totiž nikdo neví nic presně. Konecne to vypadá slibně, že bych mohla být těhotná…byla na pohotovosti pro silnou menstruaci, tam mi řekli, že je možné, že se v děloze něco rýsuje, ale že do toho nechtějí vrtat, že na to kouknou až za měsíc, že provedou ultrazvuk, tam se to teprve rozhodne.Ale dost krvácím, asi kvůli srustum.Je to jen takové jednorázové,7.7.,další dnes.Mela jste to také některá tak? a podařilo se Vám plod donosit?
Ja zakrvacela v den, kdyz jsem zjistila pozitivni tehu test, flek na kalhotkach a srazenina…pak spineni, obcas slabe zakrvaceni…do 12tt cca… Dnes zacinam 23tt..
Gratulace.At se u Tebe vše dobře vyviji. ![]()
Jee, to jsi mě potěšila. Ze mohou být i pozitivní věci na tom všem. I přesto, že se mi opět asi objevily srůsty. A sliznice je 9mm, zatím si test nedělala.
@KytickaKate 9mm je krasa
proc myslis, ze se zase mrsky objevily?
Měla před 3mesici problém, přestala menstruovat na 2mesice, psala Marovi, zda to nemohou být srůsty, psala mu o svých potížích, on že se to to takhle neprojevuje..no měla jsem se nechat od něj zkontrolovat.On však stále trvá na Ivf a to s manželem nechceme.Pak v práci zabrala za těžkou věc, začali bolesti bricha a najednou se to uvnitř zpruchodnilo ![]()
a začala hned krvacet.Od té doby se mi MS pomalu vrací do normálu. Ty jsi otěhotnela spontánně nebo přes IVF? takže rikas, že to špinění je normální..u mě je to na vložku a pak mám zase klid.Jsi na neschopence od začátku a setris se? jsme riziková skupina, tak se ptám. Nez budu vědět víc, jdu taky na neschopenku. ![]()
Já mám Ashermana už přes 2 roky, šílené starosti kolem dokola. Potraty, nepovedené pokusy IVF, mimoděložní -odebrán vejcovod, druhý jsem podle doktorů neměla vůbec průchozí, všude diagnóza neplodná. Nyní nějaký divný cyklus, už jsem si myslela, že zase mi všechno srůstá…a šla jsem na gyndu- čekáte jednovaječná dvojčata. Takže zázraky se dějí. Jak to dopadne to těžko říct. Ale už jen to, že se to stalo… Teď mě spíš děsí, co bude… Jestli to není velké riziko apod. Tak uvidíme 🍀 🙂 A ještě dodatek - přirozeně 🙂