Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zuz108 ahoj, tak to me moc mrzi
já jsem tu nová a potřebuji vědět jak se AS projevuje, MS mám po revizi pouze 3 dny, krvaceni je slabsi ale normálně cervena a tmave cervena krev. Byla jsem s tímto probleme u gyndare a ten mi 3 dny před MS nameril sliznici 8mm a řekl ze nevidi žádný problem a ze AS známky na UZ nevidi
ale ta slabá Ms me zarazí. Jaké jsi měla příznaky ty?
@aria11 ja po revizi neměla zadnou MS, 8mm je krasa..me ted 10DC nameril 2mm…
Bohuzel AS malokdo na UTZ pozna…potvrdi se jen HSK
@Zuz108 a ty 2 mm se mysli součet obou stran sliznice nebo jsi měla 2 mm na každé strane? Protože prý doktoři ty čísla rikaj jako součet obou stran tudíž v mem případě 4 mm na jedné a 4 mm na druhé
@aria11 to teda netusim, vubec nvm jak to meri
rekl mi 2mm, tot vse
Ahoj, je to běh na hodně dlouhou trať, zkusit se má všechno, holky vřele doporučuji Mojžíšovu metodu, pokud máte možnost na ni někam chodit, určitě cvičte🙏.Jsou to série cviků, které se co týden zvedají, cvičí se 2× denně, ale fakt má to smysl. Pomaha to tělu a po psychické stránce uleví aspoň trošku, pouštim si relaxační hudbu a aspoň takhle opravdu na chvíli vypínám. Jasne, myšlenky, proc se nedaří otěhotnět mívala taky..Kdo nezažil, nemůže nás pochopit. V těle fungujeme normálně, ale Asherman a psychika nám to jaksi kazí..Držím všem pěsti a hodně zdaru.
![]()
Jo, Vy tady probirate sliznici, tak ta byla nízká po AS, ale takhle se moje mysl nemůže ubírat, to bych se sesypala ještě víc…Prostě jsem se v hlavě „nastavila“,nepřemýšlet nad tím. Mám jedno zdravé dítě a hotovo.
Co se týká menstruace tak u mě po AS 2-3dny.
Poslední dobou se něco v mém těle děje, až budu vědět víc, určitě napíši, MS jsem nedostala, těhotenský test byl zatím negativní, tak nevím na čem jsem, objednám se na gyndu.🙏 🤪
@aria11 píše:
@Zuz108 ahoj, tak to me moc mrzijá jsem tu nová a potřebuji vědět jak se AS projevuje, MS mám po revizi pouze 3 dny, krvaceni je slabsi ale normálně cervena a tmave cervena krev. Byla jsem s tímto probleme u gyndare a ten mi 3 dny před MS nameril sliznici 8mm a řekl ze nevidi žádný problem a ze AS známky na UZ nevidi
ale ta slabá Ms me zarazí. Jaké jsi měla příznaky ty?
AS nikdy na utz nepozná. Požádej o USK, protože to může potvrdit pouze HSK, 8 mm je parádní. Držím palce.
@Maria37 ahoj mockrát děkuji, no, ta sliznice je asi nějak OK ale nechápu tu menstruaci, dostala jsem ji teď 25.2. slaba a 26.2. už defakto konec, vůbec to nechápu, pokud mám sliznici 8mm Jaktoze krvacim tak krátce a malo ![]()
Uvidis pristi mesic, dle jedne menses se neda nic predvidat..sliznice 8mm pro ashermana nesvedci
@aria11 píše:
@Maria37 ahoj mockrát děkuji, no, ta sliznice je asi nějak OK ale nechápu tu menstruaci, dostala jsem ji teď 25.2. slaba a 26.2. už defakto konec, vůbec to nechápu, pokud mám sliznici 8mm Jaktoze krvacim tak krátce a malo
@aria11 píše:
@Maria37 ahoj mockrát děkuji, no, ta sliznice je asi nějak OK ale nechápu tu menstruaci, dostala jsem ji teď 25.2. slaba a 26.2. už defakto konec, vůbec to nechápu, pokud mám sliznici 8mm Jaktoze krvacim tak krátce a malo
Snažíte se? Pokud by to nešlo, tak si řekni o HSK, protože divný to fakt je. Ale já měla u AS maximálně 4 mm a to do mě prali hormony a MS jsem neměla vůbec, jen bolesti. Gynekolog měl že mě srandu, ale potom to HSK potvrdila.
@LadyEf děkuji za odpověď, jak jsem řekla nahoře, řekl mi 8 mm ale prý to na UZ meri jako součet obou stran..tudíž 4 tam a 4 tam…ale v papírech mám napsáno E 8 mm
@Maria37 ne nesnazime ale chtěli bychom na konci roku začít se snažit o druhé…jinak vy jste měla 4 mm tedy taky jako součet obou stran? Nebo 4 mm pouze jednu stranu?
Jinak me napada ze jsem tento cyklus pila hodně kontryhel - do ovulace…a je pravda, ze když jsem ho pila chvíli i Predtim tak mi přišlo ze mám MS taky o dost slabsi ale muže to byt jen náhoda ![]()
Na me teda kontryhel asi taky působí spis opacne bych rekla 🤦 je mi divne, ze bych po léčbě u Mary hned dalsi mesic nemela MS…dle Mudr mam sliznici nizkou hodne…uvidime dale…
@Anonymní píše:
Na me teda kontryhel asi taky působí spis opacne bych rekla 🤦 je mi divne, ze bych po léčbě u Mary hned dalsi mesic nemela MS…dle Mudr mam sliznici nizkou hodne…uvidime dale…
Ze? Přijde mi, ze když ho piju tak je Ms fakt hodně slaba
a vy ho pijete teda taky kvůli sliznici ze? Achjo mi neříkejte ze jsme zrovna my ty nešťastný na který to ma opačný efekt ![]()
Ahojky, já měla MS hned slabou a teď co pijí čaj z kontryhele mám aspoň klidnejsi bezbolestivou ms