Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
11.12.19 18:11

Ahoj holky, poradite mi prosim, jak se k Marovi muzu objednat? Zkousela jsem telefon co ma na webu, ale cislo neexistuje. Za jak dlouho reaguje na e-mail? Dneska jsem se dozvedela verdikt asherman, revize byla 30.8. a sliznice ani ms nikde. Moc dekuju. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.19 18:22

@Evu0320
Ahoj. Já s Marou komunikuju vždy po emailu myom@seznam.cz
Na všechny hysteroskopie i laparky jsem se s ním domlouvala po emailech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.12.19 18:27

@WTFAsherman moc děkuju za odpoved.. muzu se jeste zeptat, za jak dlouho tak na e-mail odpovi cca? A ma dlouhou cekaci dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.19 18:30

@Evu0320 docela rychle. Podle toho jak má službu. Den dva. Reaguje většinou i z dovolené. Mám pocit že ten člověk neodpočívá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
11.12.19 18:50

Muze to trvat i dele, je hodne vytizeny, ja cekala jednou asi 1,5 tydne, ale odpovi- je to andel a termin mi dal na rozruseni za 2,5 tydne, takze super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.12.19 19:03

@LadyEf děkuju, od cervence furt cekam na nejake vysledky, kontroly atd., tak snad zvladnu pripadne i ty tri tydny. :) jste zlaty, dekuju za tak rychly reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
14.12.19 22:37
Za nic, vim moc dobre jaky je tohle stres a jak je to psychicky narocne, u me to dopadlo pomerne dobre, ale jeste me cekaju 1-2 zakroky, ale sance na mimi, dokonce prirozene je, takze jsem se konecne trosku zklidnila
@Evu0320 píše:
@LadyEf děkuju, od cervence furt cekam na nejake vysledky, kontroly atd., tak snad zvladnu pripadne i ty tri tydny. :) jste zlaty, dekuju za tak rychly reakce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.1.20 11:28

Ahoj holky, chtela bych svym prispevkem vsem dodat pocit nadeje, mam za sebou po rozruseni srustu kontrolni sekund look a zadne srusty se mi neobnovily! Dle pana profesora Mary mi uz roste i nova sliznice a po dozobani hormonu a nasledne menstruaci uz muzu znovu otehotnet - snad se zadari, je to samozrejme vse nejiste, ale jsem pomerne klidna a verim, ze to dobre dopadne, vcera jsem si jeste cetla na internetu nejake statistiky a s pouzitim gelu pry otehotni do roka 77% zen po ashermanovi, coz si myslim je hodne pekne cislo, takze se zbytecne nestresujme! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
8.1.20 12:59

@LadyEf tak držím palce, dobrý pozitivní přístup :)

Jinak já ještě přidám svoji zkušenost s těhotenstvim po Ashermannovi, porodem a naslednymi komplikacemi, třeba to některe z vás pomůže..ale asi jen ve smyslu abyste čekaly cokoliv :)

Otěhotněla jsem přirozeně cca 3/4roku po rozrušení srůstů a hormonální léčbě, v těhotenství celý první trimestr krvácení (špinění i čerstvá krev, x krát jsem myslela že je konec), od poloviny uz sledování kvůli podezření na zkracující se čípek (není to neobvyklé po těch dilatacich cipku při hsk), měla jsem doporučené kontroly placenty UZV v posledním trimestru každé 3-4tydny navíc oproti standardním vyšetřením v těhotenství, aby se případně zjistil akretní růst placenty-u mě zjištěn při těchto kontrolách nebyl, ale po Ashermannovi je to docela častá komplikace. Porod byl akutním cisarem kvůli poloze plodu, za což jsem zpětné rada, byť po sekci jsem byla cele šestinedělí K. O. Po porodu větší krevní ztráty, dr. v porodnici s tímto rizikem předem pocitali vzhledem k Ashermannovi. Byla jsem úplně paranoidní, aby tam opět nebyla rezidua- všichni mě uklidnovali, jak po císaři rezidua nebyvaji…no pokud ovšem nejde o Ashermanna, jak jsem později zjistila. Cele šestinedělí jsem pořád celkem dost krvácela, na kontrole zjištěny rezidua v deloze- placenta byla přece jen trochu prirostla, čekalo se, zda trochu přestane krvácení, aby šla udělat hsk a nemusela se dělat revize, ale byly to uz trochu nervy. Po zjištění reziduí jsem vše řešila už jen s Marou. Po porodu a po šestinedělí tedy byly další dvě hsk kvůli odstranění reziduí a snad už bude klid. Nemalé procento žen s těmito komplikacemi (prý 10%) musí podstoupit hysterektomii.

Držím vám všem palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.1.20 07:54

Ahoj holky, pokud budete mit nektera chvilku a jeste si pamatujete, jak to v Apolinari pri HSK probiha, budu vam vdecna, kdyz me trochu uklidnite a odpovite. Jsem trosku ve stresu, ceka me to pristi tyden. Predem moc dekuju! 🙂

1. mam tam byt na 7:30, je lepsi prijit treba na 7 a zajit si nejdriv do te kartoteky?
2. kompresni puncochy se nasazuji az tam nebo uz doma?
3. musim se pripomenout, ze chci aplikovat po zakroku ten gel? pokud jo, tak kdy a komu?
4. kdy a komu se plati pripadna aplikace toho gelu? hotove?

Moc dekuju. ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.1.20 10:57

@Evu0320 chapu,já to po poprvé taky dost řešila..:)

Pokud jde o ambulantní hsk, tak to bylo takhle:

Prichod- 7,30 říká a píše v mailu Mara, ale ja vždy pak v papírech s informacemi o zakroku měla, že na 7.00. Chodila jsem tedy vždy na 7.00, rovnou na příjem do ambulance -kartoteky (od vchodu doprava a za automatem na sušenky doleva). Tam se nahlásit s tím, že jdeš dnes na zákrok, udělají s tebou první příjem a poslou te s papíry na to oddělení (teď to nemám u sebe, ale myslím že to bylo G3).Tam se nahlásit, sestra tě zavede do společného pokoje, kam se postupne dostavují další účastnice. Po půl osmý tam dostanete info, co kdy a jak, možná vám uz řeknou pořadí. Poradi operace nezávisí na příchodu. Predtim nebo po tom se dělá postupně administrativní příjem ještě přímo na tomhle pokoji, další papíry, měření tlaku atd. Pak se člověk převlékne do košile a zupanu a postupně si ještě prijde pro každého zvlášť lékař (zpravidla ne operatér) krátce te vyzpovídá a zapíše vse do počítače. Pak teprve po návratu na pokoj nasazujes punčochy :)

Cca od půl devátý si začínají chodit sanitáři pro pacientky a vodí je na místo, kde bude zákrok, buď hned na tom oddělení nebo zase přes společnou chodbu na jiné oddělení. Dostanete instrukce, že už máte jít bez kalhotek, tj je fakt dobrý mít dostatečně dlouhou košili a župan, do jehož kapsy si je ulozite.

Tašku s věcmi si necháváme na tom společným pokoji :/ který se někdy zamyká, ale stejně tam chodí i pak lidi…tj. fakt raději nebrat sebou nic cenneho. Nikdy se mi samozřejmě nic neztratilo, ale ten pocit..

Po zakroku, pokud byl v narkóze, vás převezou na dospavaci pokoj na dvě hodiny. Nemate u sebe mobil a nic z vlastních věci. Pak se vstane, dostanete svačinu, caj, kontrolují vás jestli vše ok, pokud jdete mezi prvními na zákrok, tak odcházíte cca po 13h, čeká se na sepis zprávy o zakroku. Vetsinou se tam Mara zvládl v mezidobí zastavit a řict info jak to probihalo, nebo vám nechá vzkaz kam se za ním pak zastavit. Jiní lekari se nikdy za pacientkami nezastavovali, ty si pak akorát precetly zpravu…
Doprovod si musí přijít pro vás až na oddělení.

Gel- říkala jsem to vždy tomu lékaři pri pohovoru, zapíše to do počítače, a pak ještě já sále před uspanim, většinou se tam těsně předtím objeví operatér tak se jen ujistíš že s tím počítá. Plati se až pred ppropuštěním, tj. když už je člověk po svačině a čeká se na sepis zprávy, tak tě pošlou do pokladny, ta je v přízemí před tím výše zmíněným automatem na susenky, berou i karty. S potvrzením o zaplacení se zase vrátíš na oddeleni.

Tak držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
9.1.20 10:57

@Evu0320
Ahoj, vubec ve stresu byt nemusis, vse ti tam do podrobna reknou, muzes prijit klidne uz na 7:00, prvni jdes do kartoteky se nahlasit, je to za vratnici doprava a za pokladnou doleva, tam reknes sve jmeno, vyfasujes souhlasy se zakromem atd a nejake dalsi dokumenty a poslou te na pokoj, kde si te prevezme sestricka, ktera ti uz presne vse rekne, puncochace si nasadis na pokoji, nejlepe hned jak tam prijdes. Gel reknes lekari na prijmu, ze chces, da ti vyplnit souhlas s jeho uzitim, po zakroku dostanes od gelu krabicku a zajdes to zaplatit na kasu..v teto nemocnici podavaji vsem velmi ochotne vsem jasne informace, takze absolutne no stress:-) a vsichni jsou prijemni..dej vedet jak ti to dopadlo, drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.1.20 11:30

Fakt se není čeho bát, jak píše Lady Ef všichni jsou milí a vše vysvětlí, klidně opakovaně, jsou zvyklí:)
Ale já byla teda nervózní pokazdy, tlak mi tam vždycky naměřili strašně vysoký, přestože mám normalne nízký..a nebyla jsem sama. Nejlepší vždy bylo, když už jsem lezela na tom sále tesne před zakrokem - tam jsou všichni super milí, a když mi dali ten první oblbovak před narkozou, tak to všechno ze mě spadlo:)

Hlavně vzít sebou výsledky předoperačního vyšetření a ty vyplnene souhlasy s vykonem, narkozou apod., pokud jsi je uz dostala, jinak se souhlasy vyplňují a kontrolují až na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.1.20 14:41

Super, holky, moc dekuju. Ani nevite, jak moc mi to pomohlo! ❤️️

A pro ty, koho zajima muj pribeh, jak jsem se dostala do teto skupiny.
Mam za sebou dve zamkle tehotenstvi. V roce 2016, klasicka revize v Podoli, pote trvalo rok a pul na Utrogestanu, nez mi naskocil cyklus. Ve 2019 jsem znovu otehotnela, dle utz to vypadalo na dvojcatka, jenze najednou zamklo jedno a za tri tydny i druhe, opet jsem byla poslana na revizi do Podoli, po 14 dnech zjisteny rezidua, mela jsem tim vyplnenou celou delohu. Vydupala jsem si revizi alespon pod HSK kontrolou, ale zrejme to tam dovrtali i tak. Tesne pred uspanim prisel operater a pta se: tak kdy jste rodila, maminko? Fakt super, zrejme ani nevedel co jde delat a proc tam jsem. 🙂 Kazdopadne od te doby (08/2019) jsem bez ms. Doktorka mi zkusila nasadit Estrofen v kombinaci s Utrogestanem, ale nepomohlo. Poslala me zase do Podoli. Diky teto diskuzi jsem tam nastesti nesla a objednala se k Marovi. Doufam, ze se to tentokrat povede a cyklus se mi konecne obnovi. Vim, ze je to beh na dlouhou trat, ale diky vam se mi dari to brat alespon trochu pozitivne. Mara rikal, ze mam srusty jen dole v deloze, tak snad to bude ok. 🙂

A zatim posledni dotazy, i kdyz asi trochu predcasne:
Za jak dlouho jste sli pote ke sve gynekolozce na kontrolu? A k Marovi? Platili jste zase 3000 za konzultaci? Nasadili vam po tom zakroku nejake hormony?

Moc dekuju! ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
9.1.20 15:29

Pana profesora Maru pak uz neuvidis, jen v den zakroku, pak uz te ma v peci tvuj gynekolog..ja ke svemu gynekologovi nesla ani poprve ani podruhe, nevidim zadny duvod, pujdu az zas na klasickou prevenci anebo az budu tehu..
jinak pan profesor ti rekne po zakroku vse potrebne, jak to vypada, jake jsou sance na tehu atd, rekla bych, ze v tom zasadni roli hraje i vek, takze pokud jsi jeste mlada a navic jsi mela srusty jen dole, tak urcite muzes pocitat s tim, ze ti rekne, ze na to muzete po zahojeni vletet a ze to vidi pozitivne:-)
Hlavne bud klidna, to je dulezite a ver, ze se zadari a uvidis ze se zadari a mimi bude:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí