Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slniecka85
Koukam, ze nejsem sama s takovou lekarnickou. Cim vic, tim lip
Ja mam kyselinu listovou, vit E, materi kasicku, ortilii jsem si objednala. A jeste dva tydny estrofem a pak se uvidi.
@Pendula1 inak ako je to pri uzivani estrimaxu/estrofemu…zacala som prvy den menzes ,navysujem davku do 3×2mg,8-10 den kontrola usg kolko meria sliznica…pri uzivani mavas slabsi ten menzes?ako ho uzivas ty?dik
@slniecka85
Ja mam dva tydny estrofem 3×2mcg a treti tyden porad estrofem a duphaston 2×denne a pak tyden pauza bez leku, kdy prisla menstruace. Mam ji porad slabsi, tak dva dny. Ale oproti te pred hystero je sliznice 12DC 6mm, tak je to pokrok oproti 3mm, co byla. Spis mam porad krece v brise, sono bricha ok, gynda se zda taky, tak nevim, jestli to muze byt tema hormonama.
Jak vam bylo, kdyz jste uzivaly hormony?
Ahoj. Ja beru hormony stejne jako @Pendula1 je mi normalne a mam po strasne dlouhe dobe ms sice slabou ale je ![]()
Dobrý den, v mnoha příspěvcích jsem se dočetla o Dr.Márovi. MŮže mi někdo dát prosím kontakt na kliniku? Děkuji moc.
@Artep54321 píše:
Dobrý den, v mnoha příspěvcích jsem se dočetla o Dr.Márovi. MŮže mi někdo dát prosím kontakt na kliniku? Děkuji moc.
myomy.cz tam jsou vsechny informace
@Pendula1 píše:
@slniecka85
Ja mam dva tydny estrofem 3×2mcg a treti tyden porad estrofem a duphaston 2×denne a pak tyden pauza bez leku, kdy prisla menstruace. Mam ji porad slabsi, tak dva dny. Ale oproti te pred hystero je sliznice 12DC 6mm, tak je to pokrok oproti 3mm, co byla. Spis mam porad krece v brise, sono bricha ok, gynda se zda taky, tak nevim, jestli to muze byt tema hormonama.Jak vam bylo, kdyz jste uzivaly hormony?
Zkus si koupit Gynex nebo nejaky bylinkovy caj at se to zklidni. Krece by nemely byt z hormonu
Ahoj holky, byla jsem 2× na hysteroskopii u dr.Mary loni na jare, srusty se podarilo rozrusit a pri druhe hysteroskopii (bez narkozy) v podstate jen kontroloval,ze je to ok, rikal ze delohu mam „jako kazda druha“
. Mela jsem po prvni hsk estrofem +duphaston, menstruace prisla pekna, 4-5denni silnejsi krvaceni,ale uz ta druha- jeste pod hormony a jen par dnu od te kontrolni hsk- uz byla trosku slabsi. Hormony jsem pak po teto menstruaci dle pokynu vysadila. Postupne pomalu menstruace slabla, az bylo silnejsi krvaceni max 1,5dne a pak spineni.
Od podzimu jsem zkousela prirozene otehotnet, ale sliznice nerostla, brala jsem gynex a kontryhel. V prosinci sliznice jeste po ovulaci pouze 4mm. A v lednu jsem mela pozitivni tehotensky test, velka radost ale samozrejme obavy, zda to sliznice udrzi. Ted jsem 7+3 a v podstate od zacatku 5.tydne spineni, ktere preslo v zakrvaceni cerstvou krvi, ted 6 dni pauza a od vcerejska zase spineni. Velke nadeje si uz nedelam, mozna kdybych dala prvni trimestr, tak uz by byla vetsi sance. Ale docela me desi pripadne dalsi komplikace v podobe prirostle placenty, jak tu nedavno psala jedna pani.
@nersica drzim palecky. Mas potvrzene srdicko? V pripade prirostle placenty se to resi planovanym cisarem idealne tam, kde to umi ne?
@Maria37
Diky, bylinky mam uz.
Ty krece uz par dni nemam, ale v podstate se to nejak premenilo na takove napeti pod pupikem a v bedrech. A skoro s nasazenim duphastonu sem zacla malicko spinit. Tak mam zase hruzu, co z toho bude. Boze.
@nersica
Drzim moc moc pesti!!! Urcite to vyjde a s placentou si ted nedelej starosti. Ono to dopadne.
Tak mam doma ortilii. Nevim, jestli jsem objednala spravne. V navodu na pripravu je, ze to mam vylouhovat a nalit do vany? To se teda nepije? ![]()
@nersica ahoj, chtěla bych se te zeptat, jak ti dopadlo tehu se sliznici 4mm?
Ja jsem se také lecila pred vice jak 2 lety u Dr. Mary s ashermanem.
Ted postupuji uz druhy ket. Moje slinice je po všem možném stále jen 4mm a v car je odkazuji na náhradní matku… Což se mi vubec nechce věřit a stale doufám.
Tak heldam vse možné. Dekuji ji za reakci a preji at je vse v pořádku.
@Lola16 ahoj, ted zacinam 15tt. Mela jsem trochu problemy, denne spineni a nekdy i cerstve krvaceni v podstate celou dobu mezi 5- 12tt, hematom nebyl, ani se nastesti neodlucovala sliznice, proste duvod nezjisten. Od toho 12tt uz zadne problemy nebyly. Dekuju a tobe preju, aby sliznice narostla a dockala ses taky tehotenstvi.
Napadlo me, jestli treba se nemohly vratit ty srusty, jestli by se treba neslo domluvit na kontrolni hysteroskopii, aby zkontrolovali tu sliznici? Ale nevim, co vse uz jsi podstoupila.
@nersica dekuji za reakci. Na kontrolní Hsk jsem byla pred rokem a nic se podle Dr. Mary neobnovilo. Také uz me to napadlo zkudit radeji dalsi kontrolu…
Sliznici mam u hrdla 7mm ale směrem dal je 4-5mm a tam je pry ta výška důležitější kvůli zahnizdeni.
Ty jsi otehotnela se sliznici 4mm nebo se v lednu vysplhala výš?
Děkuji
@Lola16 píše:
@nersica dekuji za reakci. Na kontrolní Hsk jsem byla pred rokem a nic se podle Dr. Mary neobnovilo. Také uz me to napadlo zkudit radeji dalsi kontrolu…
Sliznici mam u hrdla 7mm ale směrem dal je 4-5mm a tam je pry ta výška důležitější kvůli zahnizdeni.
Ty jsi otehotnela se sliznici 4mm nebo se v lednu vysplhala výš?
Děkuji
Ja otehotnela na konci prosince, pak jsem mela domluvenou folikulometrii v lednu po svatcich, ale ovulace prave prisla brzy a uz bylo po ni, a doktorka na te kontrole po novem roce rikala ze sliznice je nizka, 4mm. Ale detailni mereni v ruznych castech neprovadela, nezamerovala se na to pri te kontrole.