Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mandarinka104 píše:
@Maria37 No, ale pan docent je odborník na myomy, ne na srůsty.
Navíc jsou další odborníci na Hysteroskopii, ke kterým se dá zajet, není to jenom pan docent. Myslím, že těch stránek o Hysteroskopii je více a každý si může lékaře sám vybrat. Spíš bych paní doporučila, ať si o tom něco zjistí a pak si vybere.
Navíc toho lékaře může oslovit (zavolat mu nebo napsat email) a probrat s ním svou konkrétní situaci (ve výsledku s její diagnozou třeba nepotřebuje jít zrovna k p. Márovi).
A jak to myslíte, jaké varianty a nedopadlo dobře, jestli se mohu zeptat?Příspěvek upraven 23.01.24 v 14:47
Každého věc. Mára je celkově špička na vše kolem dělohy nejen myomy a na srůsty je nejlepší. Já byla u odborníků v Olomouci a Ostravě a dopadlo to blbě - nepom9hli. Nemají takové vybavení. Ale samozřejmě ať to každá zkouší, kde chce ![]()
Zkuste treba myomy.cz ![]()
@Maria37 Nikdo tu v žádném případě nepopírá, že p. Dr. Mára je špička ve svém oboru.
Ale pokud jste byla jen v Olomouci a v Ostravě, tak jsou další odborníci, kteří sídlí jinde…možná jste málo hledala.
Dobrý den,
Jsem 2 měsíce po revizi a bohužel mám stále bolesti v oblasti dělohy, občas ostré, pichlavé, občas tupé tahave. Napadl mě už i Ashermanuv syndrom. Chtěla bych se zeptat, jaké jste u něj měly nebo máte příznaky? Můj doktor stále tvrdí, že je vše ok, jen sliznice nedorůstá a ty bolesti mě trápí, ale on je moc neřeší. Menstruaci mám od revize už podruhé, jen je silná jen 2 dny a poté špinění, předtím jsem měla silnou tak 3-4 dny a poté špinění.
Děkuji za odpovědi ![]()
@slavistka5 zadne bolesti, jediny priznak byl absence menstruace a neschopnost otehotnet, mala sliznice. Asherman stanovi diagnozu jedine pomoci hysreroskopie nebo obdobneho zakroku. Na ultrazvuku neni videt..jsou videt nejake anomalie, podezrele, ale pokud se tam nekdo nepodiva, tak se vlastne nevi nic.
Za týden jdu na další kontrolu ke svému gynekologovi a uvidím, co mi ohledně sliznice řekne. Minule i předminule byla podle jeho slov v poreviznim stavu. Hledám příčiny a nevím
Ty bolesti nejsou nějak nesnesitelné, ale strašně otravné a prakticky furt. Každopádně děkuju za odpověď a uvidíme, co z toho bude.
Můj doktor neustále říká, že mám ještě vydržet a nechat tomu čas, stále dokola.
2 mesice je hrozne malo, pan doktor ma pravdu, delat ten zavery je naprosty nesmysl
@slavistka5 píše: Více
Doporucuji drmek, malinik, kontryhel na tu sliznici. Mne se to spravilo az po po tretim cyklu. Predtim nizsi sliznice a slaba menstruace. Po prvni revizi jsem kvuli tomu byla u Mary, ale nakonec dobre, spravilo se to samo a mela jsem dite. Myslim, ze bude stacit vyckat, telo se musi dat do kupy… ![]()
@Anonymní píše: Více
Užívám kontryhel, gynex a pupalku (s tou mám super zkušenosti). Co se týče sliznice, doufala bych, že to bude ok, ale ty bolesti mě celkem limitují, vždy kolem ovulace se přidá i bolest beder. Ty bolesti jsou fakt otravné, štiplavé, ostré, někdy tahave. Dřív jen pro chůzi nebo ve stoje, teď spíš v klidu. Do toho už mě i svědí kůže na břiše. Už jsem asi blázen ![]()
Teda do „ovulace“, ta mi bohužel taky nenaskočila. Po revizi mě i bolela hodně levá strana podbříšku, jakoby u vejcovodu, teď spíš u dělohy.
Ja zadne bolesti nemela. Ani jedna z holek z okoli, co mely nabeh na Ashermanna…Neni mozne, ze tam mas nejaky zanet nebo cystu?
Holky… Jestli vam do toho muzu vstoupit…
Profesor ( ziskal titul pred par lety a je to vyssi uroven, nez docent) Mara je spicka, pokud chcete to nejlepsi, volte Máru… On ma neskutecne mnoho zkusenosti a specializuje se na Ashermana, myomy atd.. ma kolem sebe skvělý tym, kteremu muzete verit..ohlidaji si vas..nasadi hormonalni lecbu…diky nemu jsem vzdy otehotnela..a to nademnou vsude zlomilo hůl
Bolesti jsem nemela, nemenstruovala jsem po revizi vůbec..skoro cela srostla deloha.. a ted mam 2 krasne zdrave dcery 🙏 dekuju za ne ![]()
Hlavne, on si vas pohlida i po porodu, protoze u vetsine z ashermanek jsou prirostle placenty..upozorni vas na to, navrhne ke konci specialni UTZ u as. Žižky a po porodu vse řešíte zase s Marou..ja odmitla HSK v Pardubicich a jela zase k nemu… On vi, ze musi byt na ty nase delohy a sliznice mega setrny a opatrny…
Mezi holkama jsem potratila ve 22tt..bohuzel taky prirostla placenta a hrozila revize..jen diky němu a to, jak vede ostatní lékaře u nich k opatrnosti u AS mi neudelali dalsi revizi, prelecili ATB a nasledne provedli setrnou HSK a ja za 6 mesicu otehotnela zas…
Nerikam, ze jinde to neumi..prece jen, tady jsou zkusenosti atd..
Hezké odpoledne. Omlouvám se, že nabourávám diskuzi. Jsem od středy po zákroku, kdy mi byl potvrzen asherman v celé děloze plus deformity dělohy díky jizvám. Vše prostříháno, ruptura dělohy sešitá na dva stehy a k tomu cysta skoro 8 cm na pravém vaječníku. Že nemám menzes po porodu a následné kyretáži jsem řešila více než dva roky. Teď jsem nějak úplně v háji a vlastně mi celé teprve dochází.
Prosím potřebuji jen slova útěchy. Budu ještě někdy vůbec normálně menstruovat?
![]()
Mám nasazenou léčbu hormony 2-2-2 estrofem plus od poloviny cyklu duphaston… ale nějak to teď na mě padlo jako deka… ![]()
@LadyEf Dobře, tak internet nehorázně lže… Protože já jsem našla docent. Ok. Musím se teda ještě podívat a hledat, kde to mají napsané správně