Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Maria37 Moc dekuji.![]()
Strasne se bojim, ale doufam, ze pokud to budu resit rychle, tak to treba bude lepsi…
já si to de facto diagnostikovala sama a dr. mi 3 měsíce nevěřil. Pokud bys měla Asherman, chce to zvolit nemocnici s dobrým operatérem - já měla jeden srůst na začátku dělohy a jinak to bylo o. k., 3 měsíce po zákroku už můžeš zkoušet
Ahoj holky. Musim rict, ze procitam tuhle diskuzi a asi mi zacina byt jasno…
Minuly rok jsem byla na revizi po ZT, byl to hnus, ale prekonali jsme to, MS se dostavila a zhruba 3 mesice byla normalni. Pak jsem ale mivala MS de facto co dva tydny. Rikala jsem si ze asi rozhozene hormony, tak jsem zkousela bylinky, vitaminy, potravinove doplnky, dycky to jakoby na chvili pomohlo, ale dalsi cyklis uz zase to same - posledniho 3/4 roku mam tedy MS pravidelnou ale trva zhuba dva tydny s tim ze prvni tyden jen spineni, a pak asi tri dny to vypada jak normalni MS, pak zase spineni. Cely rok se snazime o dite a bez uspechu, tak proste hledam a nasla jsem info o Ashermanove syndromu a srustech na deloze. Tak jsem se dneska uz nastvala a jdu odpoledne na gyndu. Nevim co mi rekne, jelikoz na utz to nepozna, ale chci uz to zacit resit. Jedno dite uz mame, tak si rikam, ze mam byt vdecna aspon za nej a sedet potichu, ale nedokazu to… Mam silny pocit, ze se u te revize neco stalo a ze tohle je nasledek :/
@Maria37 Ja jsem tu hodne cetla o doc. Marovi, tak zkusim, jestli jeste pracuje v tom soukromem centru. Nebyl u nej nekdo v posledni dobe?
@Anonymní píše:
@Maria37 Ja jsem tu hodne cetla o doc. Marovi, tak zkusim, jestli jeste pracuje v tom soukromem centru. Nebyl u nej nekdo v posledni dobe?
u mě to nebyl takový průšvih, abych jela k Márovi. Je vynikající, ale asi čekací doba + peníze navíc ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc se omlouvam, brecim tady cely vecer, protoze mi po revizi po zamlklem potratu prisla druha menstruace, take slabounka. Strasne se bojim, ze je to Asherman:( Jinak jsem mela pred revizi silne. Chtela bych se zeptat, jake jste mely priznaky a jak- a za jak dlouho vam syndrom diagnostikovali?Moc dekuju.
Ahoj, no mne to zistili az po 3 rokoch, ale 2 z toho len tapali a neriesilu, preco mam slabu menstruaciu a ked som presla do brna behom roku zistili co a ako, uz mam po hysteroskopii a cakam na dalsiu. Dufam, ze uz to bude ok a mozem na KET. Hlavne nezufaj, je to riesitelne a to je hlavne. Aj my sa dockame mimi ????
Holky, diky za podporu, u me to nakonec bylo jen hormonalni, nakonec prisla ta dalsi mns silnejsi, jen pozdeji, ale sliznice podle ultrazvuku pekne roste a pred treti mns je uplne normalni. ![]()
Jinak doc. Mara je bajecny, moc doporucuju. Vcasna diagnoza je pripadne moc dulezita, prosla si tim kamaradka… ![]()
Drzim palce.
![]()
Ahojte baby, mala som ashermana, sme po ivf ,otehotneli sme a sme v 21 tyzdni.
Mam placentu incretu ,ktora prirastla do svaloviny maternice. Porod cisarsky a vybratie mater nice, mal toto niekto?
Ahoj holky, prosím, neporadila byste mi některá…v 10/2017 jsem byla na hysteroskopii, 2 měsíce na hormonech a pak co nejdříve IVF - tento scénář známe každá…ale i když srůsty byly malé, stejně mi po rozrušení sliznice neroste, jak má…máme zamražené 1 embryjko, ale na hormony taky zatím moc nereaguji, takže KET se stále oddaluje…včera jsem zase začala brát hormony na růst sliznice, ale ráda bych ten růst ještě nějak podpořila přírodně…kontryhel je asi jasná volba, ale nemáte zkušenosti, jak funguje drmek s hormony? Abych něco nepodělala…Moc děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj holky, já mám i po rozrušení srůstů, slabou MS tak 2 až 3 dny slabé krvácení, dr. mi tvrdil, že je to o.k., na KET stimuluji, aby sliznice dorostla. Jakou ms máte vy po rozrušení srůstů?
@Pepetousek já mám kontryhel, gynex a červené víno ![]()
@Maria37 A pomáhá tato kombinace? Já mám doma drmek, ale nevím, zda ho smím s hormony užívat…
@Maria37 píše:
Ahoj holky, já mám i po rozrušení srůstů, slabou MS tak 2 až 3 dny slabé krvácení, dr. mi tvrdil, že je to o.k., na KET stimuluji, aby sliznice dorostla. Jakou ms máte vy po rozrušení srůstů?
@Pepetousek já mám kontryhel, gynex a červené víno
No ja som na tom podobne, slaba ms a sliznica sa uvidi v piatok, ak bude ok, idem na ket. Tak drzim palce, daj vediet ako si na tom. Zaujima ma, ci sa dari dievcatam s podobnymi problemami. Drzim palce ![]()
@Janaweli píše:
No ja som na tom podobne, slaba ms a sliznica sa uvidi v piatok, ak bude ok, idem na ket. Tak drzim palce, daj vediet ako si na tom. Zaujima ma, ci sa dari dievcatam s podobnymi problemami. Drzim palce
ahoj, mám za sebou neúspěšnou stimulaci na KET - nakonec jen 6 mm. Teď stimuluju znovu s max možnou dávkou, tak uvidíme, pokud nedoroste, bude to hodně špatný ![]()
@Maria37 píše:
ahoj, mám za sebou neúspěšnou stimulaci na KET - nakonec jen 6 mm. Teď stimuluju znovu s max možnou dávkou, tak uvidíme, pokud nedoroste, bude to hodně špatný
Ooo to ma mrzi, dufam, ze to zaberie. Ja som sliznicu nemala nikdy vysoku a dokonca som uz aj otehotnela , ked bola len 6 mm. Musi byt adi kvalitna viac ako mozno vysoka. V akom di car? Drzim palce ![]()
Je tu nekdo komu se podarilo otehotnet s Ashermanem i prirozenou cestou? Myslim tim ze nemusel na IVf. Mam za sebou prvni hysteroskopii kde bylo zjisteno ze 50 procent delohy je srostle a podarilo se srusty rozrusit o delohu obnovit na 95 procent. Brzy me ceka dalsi hysteroskopie. Take by ne zajimalo jak jste snasely po hysteroskopii hormonalni terapii…ja mam estrofem a duphaston.
@Maria37 Moc dekuji.
Strasne se bojim, ale doufam, ze pokud to budu resit rychle, tak to treba bude lepsi…