Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
no mně to přišlo blbý ta reakce… Já měla anorexii a kdyby mi někdo tenkrát přišel říct, že má zase opačnej problém a jak je hubenej a chce přibrat, tak by mi to moc nepomohlo, spíš by mě to srazilo. Nevím jak to působí na ostatní…
Jinak určitě odborníka a na chlapa nespoléhat. Oni jsou fakt tupí a málo kdo dokáže pochopit poruchu příjmu potravy. Na většinu lidí to působí jako rozmar, bohužel ![]()
Hodne sily! Jak pisou holky tady,mas dve deti a ty potrebujou mamu! Spolehat na chlapa je fajn,ale v tomhle ne,to nikdy nepochopi! Ja jsem A/B nemela,ale ke konci jednoho vztahu jsem mela k anorexii nabeh,byla jsem psych.v prdce,nemohla jist a zhubla deset kilo,vyhubla na kost.. Bez k lekari,at ti pomuze,nebo napis tady holkam. Jsi prece mama ![]()
nevím,je to na mě všechno moc,nejhorší je,že vše jsem vždy řešila hladovkou,ale tehdy mi psycholog řekl,že jsem na dobré cestě,když si svůj problém už uvědomuji a nehádám se,že mi nic není…měla jsem kamarádku a ta se mi z psychiatrické léčebny už nevrátila a bojím se,že mě tam pošlou taky ![]()
Nemyslim si,ze te rovnou poslo do psych.lecebny. To se,podle me,praktikuje az v krajnich pripadech,treba kdyz holka zkolabuje a nepriznava si svuj problem! A to ty nejsi,vis,ze je to blby a chces to resit a to je dulezite. Myslim si,ze by se to resilo ambulantne-navstevama u psychologa nebo psychiatra. Vim,ze to ted bude znit jako klise,ale pro svoje deti budes ta nej mama vzdycky a chlap? At si jde,kdyz to neustoji,jsou to i jeho deti a ze nemas postavu jako driv? Tak se to zase zmeni,treba ne hned,ale postupne ![]()
Vera111 píše:
no mně to přišlo blbý ta reakce… Já měla anorexii a kdyby mi někdo tenkrát přišel říct, že má zase opačnej problém a jak je hubenej a chce přibrat, tak by mi to moc nepomohlo, spíš by mě to srazilo. Nevím jak to působí na ostatní…
Jinak určitě odborníka a na chlapa nespoléhat. Oni jsou fakt tupí a málo kdo dokáže pochopit poruchu příjmu potravy. Na většinu lidí to působí jako rozmar, bohužel
Kazda anorexie je jina, malo kdy se shodne duvod u vice divek s PPP.
Mne to osobne nevadi ani jsem nikdy nezavidela extreme hubenym holkam ![]()
Jinak ja si svuj problem uvedomuji temer od zacatku az do ted
a stejne… Jak sem rekla, kazda anorexie je jina. Ja se treba nevazila, ja si vahu odhadovala, coz bylo asi o to horsi, pac , i kdyz jsem mela 49 kg, rikala jsem si, ze mam 70kg a ze musim jeste 10 dat dolu a taky jsem presne vedela, co mam jist , jak casto , ale presto jsem to nedelala.
Holky neni tu nejaka uzavrena skupina o PPP? Asi bych si potrebovala o tom povidat a nechce se mi moc verejne. U ztak sem napsala dost.
Weru píše:
Holky neni tu nejaka uzavrena skupina o PPP? Asi bych si potrebovala o tom povidat a nechce se mi moc verejne. U ztak sem napsala dost.
nevím o tom, ale klidne zaloz, pridala bych se ![]()
https://www.emimino.cz/…dpora-93002/
Zalozila jsem uzavrenou skupinu nazev je PPP
Weru píše:
https://www.emimino.cz/…dpora-93002/Zalozila jsem uzavrenou skupinu nazev je PPP
asi sem slepa ale nevidim to, posli me prosim pozvanku
![]()
Ahoj,
Chci se poradit. Jde o něco, co se mě drží už 4-5 let.
Nevím totiž, zda je to „opravdu“ bulimie, nebo něco jiného.
Ano, zvracím. Strkám si prst do krku. Ale mám období, kdy to dělám dvakrát/třikrát týdně. A mám období, kdy to neudělám třeba měsíc i dýl. Záleží, jak moc zrovna řeším hubnutí a postavu. Většinou je to horší, když se snažím zhubnout- mám taky co. A tady je právě ten háček. Nemám typické záchvatovité přejídání, o kterém všude píší. Jím normálně celý den, pak sežeru jednu čokoládu, někdy něco víc a chytí mě výčitky. Musí ven. Nechci mít v sobě tolik kalorií navíc kvůli 15ti minutám slabé vůle. Jakmile je hotovo, už se dál necpu, snažím se zase jíst normálně. Nejím to sladké a slané už přímo s tím záměřem, že to vyhodím. Pak mě to jen přemůže, nedá mi to klidu.
Nejvíc mě vyděsilo, že mě to párkrát přemohlo i v těhotenství. Neodsuzujte prosím. Snažila jsem se. Ale doktor, který nadává na váhu a těhotenský chutě :/ Ale to bylo opravdu tak 2×-3×.
Teď poslední dobou, asi jak chci hubnout po porodu, tak je to opět častější. Asi prostě potřebuju slyšet, zda to je, nebo není bulimie. Člověk má na sebe zkreslený názor a tohle si asi nechce připouštět. Třeba to jen moc hrotím. Nebo to potřebuju slyšet, abych si to konečně uvědomila.
Doufám, že to nevypadá moc zmateně. Sama se prostě v sobě v tomhle směru nevyznám, nevím, co si o sobě myslet :/
Prosím bez urážení
Omlouvám se za anonymitu. Věrná emimiňačka ![]()
děkuju,zkusím jej…